Μπρίτνεϊ Γκρίνερ: Η σταρ του WNBA θα παραμείνει υπό κράτηση στη Ρωσία έως τις 19 Μαΐου

Η κράτηση της  Μπρίτνεϊ Γκρίνερ στη Ρωσία, για την κατοχή φιαλιδίων ατμίσματος που περιείχαν χασιέλαιο παρατάθηκε έως τις 19 Μαΐου.

Σύμφωνα με το TASS, το δικαστήριο Κιμκίνσκι της περιοχής της Μόσχας αποφάσισε να κρατήσει την Γκρίνερ, για τουλάχιστον δύο ακόμα μήνες. «Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση  για έρευνα και παρέτεινε τη διάρκεια της κράτησης της Αμερικανίδας Γκρίνερ μέχρι τις 19 Μαΐου», ανέφερε το δικαστήριο.

Η 31χρονη Αμερικανίδα επαγγελματίας μπασκετμπολίστρια και κορυφαία όλων των εποχών, συνελήφθη μόλις είχε προσγειωθεί με πτήση από τη Νέα Υόρκη στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, έξω από τη Μόσχα, για να παίξει άλλη μια σεζόν με ένα ρωσικό πρωτάθλημα, κατά τη χειμερινή περίοδο εκτός σεζόν του WNBA.

Η ομάδα της Φίνιξ Μέρκιουρι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ανέφερε επί του θέματος: «Γνωρίζουμε και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με την Μπρίτνεϊ Γκρίνερ στη Ρωσία».

Η σάρωση των αποσκευών της «αποκάλυψε» φιαλίδια που περιείχαν «υγρό με χασισέλαιο», με συνέπεια να ανοίξει μια ποινική υπόθεση με πιθανή ποινή φυλάκισης πέντε έως δέκα ετών, ανέφερε η τελωνειακή υπηρεσία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Μάια Σάντου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέθεσε μια ομάδα πρεσβείας να εργαστεί για την υπόθεση της Γκρίνερ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News