Ολυμπιακός Μεταγραφές: Μιλουτίνοφ και Φαλ χωράνε στην ίδια ομάδα

Τα μεταγραφικά σενάρια έχουν κάνει καιρό την εμφάνισή τους και το ερώτημα «χωράει ο Μιλουτίνοφ στην ίδια ομάδα με τον Φαλ» πλανάται πάνω από τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πριν από δύο βράδια πρωταθλητής Ελλάδας, ο Γιώργος Πρίντεζης αποχαιρέτησε την ενεργό δράση και… ο λαός απαίτησε. Οι φίλοι των Πειραιωτών σκέφτονται ήδη την επόμενη μέρα και η δίψα τους για να δουν την ομάδα τους ακόμα καλύτερη τους οδήγησε στο να στείλουν το μήνυμα.

«Φέρ’τον στο λιμάνι Αγγελόπουλε» ήταν το σύνθημα που ακούστηκε από άκρη σε άκρη στο «Φαντασία», το κέντρο που παίκτες και σταφ, μαζί με τους προέδρους γιόρτασαν τα επινίκια. Ο λόγος φυσικά για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που βρισκόταν εκεί, μαζί με μερικούς από τους πρώην συμπάικτες του και μοιράστηκε τη χαρά τους.

Όπου υπάρχει καπνός, βέβαια, υπάρχει και φωτιά! Τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει από τις ημέρες των τελικών, για επιστροφή του Σέρβου σέντερ έχουν βάση. Ο Μιλουτίνοφ έριξε γέφυρες… επαναπατρισμού στον Ολυμπιακό και η περίπτωσή του εξετάζεται, αν και μόνο εύκολη δεν είναι αφού παραμένει δεσμευμένος με την ΤΣΣΚΑ.

Είναι διαφορετικά τα στοιχεία του Μιλουτίνοφ από αυτά του Φαλ

Η πρώτη σκέψη που έκαναν όλοι είναι το πώς θα μπουν στην ίδια εξίσωση δύο «7 footers». Φαλ και Μιλουτίνοφ αποτελούν δύο σέντερ με παρόμοια σωματοδομή, όμως τα πράγματα που μπορεί να πάρει στο γήπεδο μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό διαφέρουν. Και αυτό διότι οι ίδιοι τους διαφέρουν ως παίκτες, κάτι που τους κάνει εύκολα τον έναν συμπλήρωμα του άλλου.

Ο Σέρβος που θέλει να βρίσκεται στην Euroleague και του χρόνου, μπορεί να μην έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο πάντοτε παραμένει μέσα στους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης. Είναι ένας ελίτ ριμπάουντερ και στην επίθεση συνδυάζει τόσο το ποστ παιχνίδι, όσο και το pick and roll, κομμάτι που λείπει από το ρεπερτόριο του Φαλ.

Η αντίληψη πως pick and roll μπορούν να παίξουν μόνο οι σέντερ με αλτικά προσόντα για να καρφώνουν πάσες στην πλάτη της άμυνας είναι λανθασμένη. Ο Μίλου αποτελεί ιδανικό roller μετά το σκριν και ικανότατο πασέρ από το high post, μόλις υποδεχτεί την μπάλα. Η ταυτόχρονη παρουσία του σε ένα ρόστερ με τον Φαλ, αν και ο ίδιος βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, εγγυάται αμυντική ισορροπία και rim protection, αφού και ο Σέρβος μπορεί να καλύψει τη ρακέτα και να βγει δυναμικά στους αντιπάλους κοντούς, έλεγχο των ριμπάουντ και διαφορετική στόχευση στην επίθεση. Ειδικά από τη στιγμή που αν ο Μιλουτίνοφ πατήσει λιμάνι θα αντικαταστήσει τον Χασάν Μάρτιν, έναν παίκτη που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του Σλούκα, το τελευταίο είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Ο Μπαρτζώκας πιστεύει ότι χωράνε και οι δύο στον Ολυμπιακό

Βέβαια τον τελευταίο λόγο, ό,τι και να λέμε ή να γράφουμε, τον έχει πάντοτε αυτός που ξέρει καλύτερα, δηλαδή ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει διαμηνύσει εντός της ομάδας πως μπορεί να χωρέσει τους δύο γιγαντόσωμους σέντερ στο ρόστερ του χωρίς να υπάρχει πρόβλημα, αν και έθεσε ως προτεραιότητα την περίπτωση του Ντουέιν Μπέικον, δείχνοντας πόσο εύκαμπτος και προσαρμοστικός είναι ο ίδιος. Με τον Φαλ άλλαξε εντελώς τη γραμμή πλεύσης του και βασίστηκε πάνω σε έναν σέντερ που τα παλαιότερα χρόνια δεν έπαιρνε με την ίδια ευκολία στις ομάδες του. Με τον 27χρονο Σέρβο θέλει να χτίσει τους δικούς του «δίδυμους πύργους».

Ο Μιλουτίνοφ, όμως, δεν είναι παίκτης που θα αναλωθεί ως συμπλήρωμα. Για να έρθει στο λιμάνι πρέπει και ο ίδιος να πειστεί πως θα θεωρείται σημαντικό γρανάζι. Από την άλλη και ο Φαλ υπερφορτώθηκε με 30+ λεπτά σε αρκετούς αγώνες, το διάστημα που ο Χασάν Μάρτιν δεν πατούσε καλά. Οπότε η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση, με τον Μπαρτζώκα που αποτελεί έναν δίκαιο, όσον αφορά τους χρόνους προπονητή, να καταστρώνει ένα πλάνο που οι δύο θα μοιράζονται τον χρόνο και ανάλογα τη μέρα θα παίζει κάποιος 25 και ο άλλος 15 λεπτά ή το αντίστροφο.

Μολαταύτα η περίπτωση του Μιλουτίνοφ, που επεξεργάζεται ο Ολυμπιακός παραμένει δύσκολη. Ο Σέρβος έκλεισε ιδανικά, ως προς τις προσωπικές του εμφανίσεις τους τελικούς της VTB League με συνεχόμενα double double, όμως ο τίτλος χάθηκε από τη Ζενίτ και η ΤΣΣΚΑ θέλει να του κάνει αναπροσαρμογή ώστε να τον κρατήσει στη Μόσχα, ακόμα και χωρίς Euroleague.

Το μόνο σίγουρο, όπως λέμε από τις πρώτες ζέστες, είναι πως θα ζήσουμε ένα… καυτό μεταγραφικό καλοκαίρι!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News