Παναθηναϊκός: Aποκρυπτογραφώντας το μήνυμα Γιαννακόπουλου - Μεταγραφές, προπονητής από το πάνω ράφι

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βγήκε μπροστά με ηγετική δήλωση και με μότο «επιστροφή στην κανονικότητα». Τι σημαίνει αυτό; Το sportday.gr αναλύει.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιστρέφει και θα είναι πιο κοντά στην ομάδα, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι 100% όπως πριν από δύο χρόνια

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέρασε τη χειρότερη φάση των τελευταίων 20 ετών με μια αποτυχημένη χρονιά. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που θα αναλάβει δράση, αλλά αυτό ίσως δεν σημαίνει και 100% ενεργοποίηση. Όμως θα είναι κοντά στην ομάδα. Πολύ πιο κοντά σε σχέση με τις δύο τελευταίες χρονιές. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παρουσίασε μια άκρως καταστροφική εικόνα. Ένα σύνολο που δεν μπορούσε να κερδίσει τις παθογένειές του. Ένα σύνολο που ήταν παρατημένο στην μοίρα του και μάλιστα έχασε τους τελικούς με «σκούπα» από τον Ολυμπιακό χωρίς να βγάλει αντίδραση. Ολο αυτό δεν αρμόζει στην ομάδα και έτσι μετά την αυτοκριτική που έγινε, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να βγει μπροστά. Να ενεργοποιηθεί περισσότερο. Σε τι βαθμό θα γίνει αυτό θα το δούμε στην πορεία. Το βέβαιο είναι πως θα ασχοληθεί ακόμα πιο πολύ σε σχέση με τους δύο τελευταίους μήνες. «Μέχρι να υπάρξει σοβαρό και πραγματικό ενδιαφέρον για τις μετοχές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν επιτρέπεται να έχουμε αυτή την εικόνα, δεν έχουμε συνηθίσει έτσι» ανέφερε.

Το μοντέλο έσοδα-έξοδα τελείωσε, το μπάτζετ θα είναι αυξημένο με παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας και ο Αργύρης Πεδουλάκης θα έχει ακόμα τα «κλειδιά»

Πάμε στο θέμα του μπάτζετ. Είναι δεδομένο πως το μοντέλο έσοδα-έξοδα δεν υφίσταται. Δεν βοήθησε σε καμία περίπτωση και στην ουσία άφησε και χρέος 3εκ. ευρώ στην ομάδα. Με παίκτες αμφιβόλου ποιότητας. Με μονάδες που δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Είναι δεδομένο πως το μπάτζετ θα αυξηθεί αρκετά για να μπορέσουν οι «πράσινοι» να πραγματοποιήσουν ποιοτικές μεταγραφές. Μεταγραφές από το πάνω ράφι. Μεταγραφές επιπέδου Ευρωλίγκας. Όχι με ρίσκο. Μεταγραφές έμπειρων παικτών. Το μπάτζετ φυσικά δεν θα είναι 5εκ. ευρώ, (ούτως ή άλλως το μίνιμουμ είναι στα 7εκ. ευρώ βάσει του καταστατικού της Ευρωλίγκας). Τα «κλειδιά» στο αγωνιστικό κομμάτι, θα παραμείνουν φυσικά στον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο «Αρτζι» χαίρει εκτίμησης του μεγαλομετόχου και ως εκ τούτου αυτός θα αποφασίζει για όλα. Για το θέμα του προπονητή, της οργάνωσης και των κινήσεων. Το μπάτζετ λοιπόν θα είναι αρκετά ανεβασμένο, χωρίς ωστόσο να έχει παρθεί η απόφαση για το ακριβές νούμερο.

Από τους ξένους μόνο ο Νέντοβιτς νιώθει πιο σίγουρος, θα παραμείνει ενώ η ομάδα θα «τσεκάρει» ξένους προπονητές όπως ο Μίτροβιτς και ο Αλιμπίγεβιτς

Από εκεί και πέρα το θέμα με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο έχει ως εξής. Όπως έγραψα και σε πρόσφατο θέμα Παναθηναϊκός: Οι «φευγάτοι», τα ερωτηματικά και οι «σίγουροι» θα υπάρξει γερό «ξήλωμα». Βάσει λογικής από τους ξένους θα παραμείνει μόνο ο Νεμάνια Νέντοβιτς και φυσικά μέσα σε αυτό το ρόστερ υπάρχει και ο Πάρις Λι ο οποίος έχει υπογράψει συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια. Όμως αυτό που είναι βέβαιο είναι πως ο βασικός πλέι μέικερ θα είναι από το πάνω ράφι. Θα είναι μονάδα που θα μπορέσει πραγματικά να ανεβάσει το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας. Το νούμερο «1» θα έχει ποιότητα και εμπειρία. Ένα από τα ονόματα που ενδιαφέρουν τους «πράσινους» είναι για παράδειγμα αυτό του Τομά Ερτέλ που έχει απασχολήσει την ομάδα και πριν από μερικούς μήνες. Στο θέμα του προπονητή, η ομάδα θα εξετάσει περιπτώσεις από το εξωτερικό. Όπως του Μίτροβιτς που ήταν στην Μονακό ή του Αλιμπίγεβιτς που έκανε σούπερ χρονιά με την Μπούρσασπορ. Το πιθανότερο είναι ο Γιώργος Βόβορας να παραμείνει στο τεχνικό επιτελείο μια και υπάρχει εκτίμηση προς το πρόσωπό του.

Φυσικά υπάρχει και το γηπεδικό κομμάτι. Το ανέφερε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Είναι ένα κομμάτι που θα «τρέξει» για να μπορέσει να η ομάδα να «χτίσει» το δικό της σπίτι. «Είμαστε σε αναμονή της υπογραφής της σύμβασης για το ΟΑΚΑ, που πλέον είναι το δικό μας σπίτι για τα επόμενα 49 χρόνια». Ούτως ώστε να μπορέσει η ομάδα τη νέα σεζόν να μπει στο δικό της «παλάτι». Εντός και εκτός παρκέ. Με απώτερο σκοπό να μπορέσει ο κόσμος της να απολαμβάνει το μπάσκετ, αλλά και τις εξαιρετικές ανέσεις. Φυσικά μένει να δούμε πως θα απαρτιστεί το διοικητικό κομμάτι. Ποια πρόσωπα θα το απαρτίζουν.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News