Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ενας σούπερ Μάριους για όλες τις δουλειές!

Οι «πράσινοι» φουλάρουν για την απόκτηση του Λιθουανού γκαρντ-φόργουορντ και το sportday.gr καταγράφει τον δεκάλογο που τους κάνει να θέλουν τον Γκριγκόνις.

Ο Παναθηναϊκός δεν έσκασε από τη στιγμή που έφυγε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Είχε στο μυαλό του τον Μάριους Γκριγκόνις και μετά από αυτή την εξέλιξη ενεργοποιήθηκε άμεσα και μάλιστα έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του στον άλλοτε παίκτη της Ζαλγκίρις και της ΤΣΣΚΑ (έχει μεν συμβόλαιο, αλλά λόγω της κατάστασης στην Ρωσία έχει τονίσει πως μπορεί να το «σπάσει»). Οι «πράσινοι» τον θέλουν διακαώς και έχουν τα δίκια τους τα οποία δεν είναι και λίγα. Ξεκάθαρα. Ο 28χρονος Λιθουανός έχει πολλά θετικά στοιχεία που μπορούν να προσφέρουν αγωνιστική αναβάθμιση στο νέο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Για πάμε να δούμε ποια είναι τα συν που έχει να δώσει ο Μάριους Γκριγκόνις εφόσον ντυθεί στα πράσινα.

+ Πρώτα από όλα, ο 28χρονος έμπειρος γκαρντ είναι μαχητικός. Το λέει η καρδιά του όταν πατάει στο παρκέ και δεν διστάζει να βάζει το κορμί του στη φωτιά σε άμυνα και επίθεση.

+ Ο Μάριους Γκριγκόνις μπορεί με άνεση να παίξει στο «2» και στο «3», αλλά και να συνεργαστεί με τον Παπαπέτρου σε μια τριάδα περιφερειακών (αν υπάρχει και ο Νικ Καλάθης) που θα προσφέρει μέγεθος.

+ Ο 28χρονος γκαρντ-φόργουορντ είχε έναν ελεύθερο ρόλο στην Ζαλγκίρις και ενδεχομένως να έχει και τον ίδιο στο ΟΑΚΑ. Δηλαδή αγκυροβολούσε στις γωνίες και όταν τροφοδοτούταν, «χτυπούσε» με το αγαπημένο του δεξί ντράιβ.

+ Εχει τρομερή ταχύτητα σκέψης. Πραγματικά βλέπει γήπεδο και παρότι δεν είναι ο νούμερο ένα πασέρ, μπορεί με άνεση να τροφοδοτήσει στην καρδιά της ρακέτας τον συμπαίκτη του που θα κόψει μέσα.

+ Μπορεί με άνεση να παίξει στην άμυνα με αλλαγές και να πιέσει τους αντίπαλους ψηλούς ή να ματσάρει με το κορμί του σε άλλες μορφές άμυνας, ψηλότερους περιφερειακούς-φόργουορντ.

+Εχει εξαιρετική έφεση στο μακρινό σουτ (συνήθως πάνω από 45% στο τρίποντο όσο αγωνιζόταν στην Ζαλγκίρις), δεν κάνει κατάχρηση των προσπαθειών, έχει σουτ μετά από ντρίμπλα, αλλά και από μέση απόσταση. Είναι spot up σουτέρ.

+ Δεν διστάζει να πάρει το τελευταίο σουτ, αν χρειαστεί, δείγμα του ότι έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και ξέρει πως και αν δεν είναι η βραδιά του, δεν επηρεάζεται ψυχολογικά.

+ Επειδή έχει υψηλό μπασκετικό IQ, ο 28χρονος γκαρντ-φόργουορντ διαβάζει άριστα τι του δίνει η αντίπαλη άμυνα και επειδή πάει στην επαφή είναι και παίκτης του floater.

+ Εχει ποσοστό στις βολές που ξεπερνάει το 90% και κατά συνέπεια, όντας πανέξυπνος παίκτης κερδίζει φάουλ την κατάλληλη στιγμή. Εχει τον τρόπο του.

+ Είναι παίκτης ομάδας. Εχει ωριμάσει μπασκετικά. Παλιότερα ήταν ατίθασος, αλλά αποτελεί την ήρεμη δύναμη και είναι από τους αγαπημένα στηρίγματα των προπονητών του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News