Παναθηναϊκός μεταγραφές: Γκουντάιτις, ο ψηλός που θα κάνει ευτυχισμένο τον Παπαγιάννη!

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Γκουντάιτις, ο ψηλός που του έλειπε και θα κάνει ευτυχισμένο τον Παπαγιάννη! Οι «πράσινοι» βρήκαν τον ιδανικό παρτενέρ του Ελληνα σέντερ στο «5» και το sportday.gr αναλύει.

Οι «πράσινοι» του Ντέγιαν Ράνονιτς ενέταξαν στο δυναμικό τους, τον δυναμικό Λιθουανό σέντερ ο οποίος αποτελεί τον τον ιδανικό παρτενέρ του Γιώργου Παπαγιάννη στο «5» και το sportday.gr αναλύει.

Ο 29χρονος Λιθουανός σέντερ Αρτούρας Γκουντάιτις θα φοράει τα πράσινα και υπάρχουν εφτά λόγοι για τους οποίους επιλέχθηκε από το Ντέγιαν Ράντονιτς.

+ Πρώτα από όλα, έχει διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο Ελληνας σέντερ είναι πιο πολύ pick and dive παίκτης. Κάτι που δεν έχει ο Λιθουανός ο οποίος όμως είναι πιο δυνατός στο contact παιχνίδι και φαίνεται από την πορεία του στα γήπεδα.

+ Ο Λιθουανός σέντερ διαθέτει σούπερ μέγεθος (αν και έχει ύψος 2,08) είναι αρκετά δυναμικός και βαρύς ψηλός και έτσι μπορεί να σπρώξει, να «τσεκάρει», να ματσάρει πιο άνετα περιπτώσεις τύπου Μουσταφά Φαλ (του Ολυμπιακού). Προφανώς και ο Παπαγιάννης έχει τη δυνατότητα να ματσάρει τον Γάλλο σέντερ των «ερυθρολεύκων», αλλά δεν είχε έξτρα βοήθεια.

+ Ο Ντέγιαν Ράντονιτς πάντα εμπιστευόταν στην προπονητική του καριέρα, old school ψηλούς και ο Γκουντάιτις έχει αυτό τον χαρακτηρισμό. Αλληλοσυμπληρώνεται με τον Γιώργο Παπαγιάννη. Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να παίξει πιο επιθετική άμυνα και ταχύτητα, τότε θα ρίξει στο παρκέ τον Ελληνα σέντερ. Διαφορετικά, όπως αναφέραμε, αν θέλει να σπρώξει, να φθείρει, τότε θα έχει τον Λιθουανό σέντερ που μπορεί να προσφέρει 10-12 ποιοτικά λεπτά.

+ Ο 29χρονος Λιθουανός σέντερ ο οποίος βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία της καριέρας του, έχει καθοδηγηθεί από δύο έμπειρους προπονητές, όπως ο Ετορε Μεσίνα της Αρμάνι και ο Τσάβι Πασκουάλ της Ζενίτ και έχει ωριμάσει μπασκετικά. Στον τρόπο αντίληψης του παιχνιδιού και των αποφάσεων-τοποθετήσεων.

+ Φυσικά ένα από τα χαρακτηριστικά του στοιχεία είναι το γεγονός πως τελειώνει τις φάσεις συνήθως μέσα στο «ζωγραφιστό». Ο Αρτούρας Γκουντάιτις έχει βελτιωθεί πολύ στο ποστ-απ παιχνίδι, αλλά και στο πικ εν ρολ.

+ Η έφεση που έχει στις second chances καταστάσεις θα βοηθήσουν επιθετικά την ομάδα. Είναι εξαιρετικός σε αυτό τον τομέα και λόγω της δυναμικής του στο ένας εναντίον ενός, έχει το πλεονέκτημα για να τελειώσει άμεσα τη φάση μετά από επιθετικό ριμπάουντ. Φυσικά στο ρεπερτόριό του υπάρχει και το χουκ, αλλά από κοντινή απόσταση.

+ Ο «Αρθούρος» δεν είναι και ο πιο σκληρός αμυντικός, αλλά η αλήθεια είναι ότι λόγω του κορμιού του, δυσκολεύει τους αντιπάλους και δίνει λύσεις με τις βοήθειες στην άμυνα και στα μπλοκ. Πάντως τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει πρόοδο και ειδικά στις box out καταστάσεις ώστε να προστατεύει τα αμυντικά ριμπάουντ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News