Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Είναι εφικτή η επιστροφή του Νικ Καλάθη;

Οι «πράσινοι» έχουν στο μυαλό τους τον Ελληνα γκαρντ ώστε να τους καλύψει το δυσαναπλήρωτο «κενό» που άφησε και το sportday.gr αναλύει τις πιθανότητες.

Το νούμερο ένα ζητούμενο είναι πόσο θα «τραβήξει» η διαδικασία αποδέσμευσής του Καλάθη από την Μπαρτσελόνα

Από τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα ενημέρωσε τον Νικ Καλάθη πως δεν είναι στο πλάνο του Σάρας για την ερχόμενη χρονιά είναι λογικό να σήμανε… συναγερμός. Όχι μόνο στους «μπλαουγκράνα», αλλά σε όλη την Ευρώπη. Μεταξύ των ομάδων – μνηστήρων που αναζητούν πλέι μέικερ είναι και ο Παναθηναϊκός. Κάτι λογικό. Δεν είναι τυχαίο πως μετά την αποχώρηση του Ελληνα γκαρντ, οι «πράσινοι» δεν βρήκαν δύο χρόνια έναν αξιόπιστο οργανωτή για να καλύψουν το «κενό» του. Το ερώτημα που τίθεται είναι εύλογο. Είναι εφικτή η επιστροφή του Νικ Καλάθη στο ΟΑΚΑ; Πρώτα από όλα υπάρχει κάτι σημαντικό. Ένα «εμπόδιο» που θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο. Η αποδέσμευσή του. Δεν σημαίνει πως ο Καλάθης… αύριο κιόλας θα πάρει το χαρτί του «διαζυγίου». Η διαδικασία πιθανότατα να τραβήξει εις μάκρος. Αλλωστε ο Νικ Καλάθης δεν «καίγεται» αμέσως να κλείσει αλλού. Το θέμα για αυτόν είναι να βρει την «χρυσή» τομή με τους Καταλανούς και από την πλευρά του σίγουρα θα αξιώσει όλο το μέρος του τρίτου χρόνου του συμβολαίου του το οποίο είναι κοντά στα 1,8εκ. δολάρια.

Ένα άλλο ζητούμενο έχει να κάνει με το ποσό που θα πάρει ως αποζημίωση ο Ελληνας γκαρντ από τους Καταλανούς  

Με βάσει τις πληροφορίες από την Βαρκελώνη, αυτή η υπόθεση ίσως τραβήξει μερικά επεισόδια παραπάνω καθότι ο άλλοτε αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν θέλει να χαριστεί τόσο εύκολα στους Καταλανούς που κάνουν περικοπές και δεν θέλουν να του δώσουν όλο το ποσό. Βασικά θα τους διευκόλυνε να βρει μια ομάδα που θα κάλυπτε όλο το μέρος του συμβολαίου του. Κάτι το οποίο είναι κομματάκι δύσκολο. Στη παρούσα φάση. Η λογική αναφέρει λοιπόν πως το πιθανότερο είναι η Μπαρτσελόνα να του δώσει ένα μέρος του ποσού από τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του. Αν για παράδειγμα του προσφέρει ένα ποσό γύρω στις 800.000 δολάρια, τότε είναι βέβαιο πως θα γίνει μετά το… έλα να δεις από τις ευρωπαϊκές ομάδες. Όπως η Φενέρ, όπως η Εφές αν φύγει ο Μίτσιτς (ενδεχομένως), όπως πιθανότατα και ο Ολυμπιακός αν δεν παραμείνει ο Ντόρσεϊ. Ο Παναθηναϊκός δεν θα μείνει άπραγος. Αυτό είναι βέβαιο. Στο μυαλό της ομάδας είναι η επιστροφή του Καλάθη, θα σπρώξει… χρήμα για αυτή την κίνηση (λογικό), αλλά ξέρει πως δεν θα παίζει μόνος του.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να τον ντύσει στα πράσινα, έχει ως ατού το συναισθηματικό κομμάτι και ενδεχομένως να ρισκάρει για να τον περιμένει

Αν η υπόθεση τραβήξει αρκετά, ενδεχομένως να έχουν κλείσει όλες οι θέσεις στο «1» από τα μεγάλα πορτοφόλια και αυτό ίσως ευνοήσει τους «πράσινους» που ενδεχομένως να ρισκάρουν μέχρι τότε. Ενδεχομένως, αναφέρουμε διότι δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πόσο καιρό θα τραβήξει η υπόθεση της αποδέσμευσής του Ελληνα γκαρντ. Ένα από τα συν που έχει ο Παναθηναϊκός είναι προφανώς το γεγονός πως μπορεί να τον «χτυπήσει» στο συναισθηματικό κομμάτι αν και ο Νικ έχει περισσότερο την νοοτροπία του καθαρού επαγγελματία, παρά το γεγονός πως έχει «δεθεί» με τους «πράσινους». Το βέβαιο είναι πως οι «πράσινοι» θα το παλέψουν στο μέλλον έχοντας ήδη προχωρήσει σε άλλες υποθέσεις ούτως ώστε να δει και ο Νικ ότι «χτίζεται» κάτι δυνατό φέτος. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News