Παναθηναϊκός μεταγραφές: Για αυτό δίνει τα «κλειδιά» στον Γουόλτερς!

Ο 31χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ θα φορέσει τα πράσινα και το sportday.gr καταγράφει τους λόγους που ο Ντέγιαν Ράντονιτς τον είχε κυκλώσει μετά το τέλος με τον Νικ Καλάθη.

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Πέρυσι υπήρχε συμφωνία ανάμεσα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ του Δημήτρη Πρίφτη και τον Νέιτ Γουόλτερς, αλλά το κλειστό συμβόλαιο του Τι Τζέι Μπρέι αποδείχθηκε ανυπέρβλητο «εμπόδιο». Ετσι όταν ο Μπρέι αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ, ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ είχε ήδη φορέσει τα ερυθρόλευκα. Με έναν χρόνο καθυστέρηση, ο απόφοιτος από το Σάουθ Ντακότα αναμένεται να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Αυτοί είναι οι εφτά λόγοι για τους οποίους οι «πράσινοι» τον επέλεξαν και θα τον κάνουν δικό τους.

+ Ο Νέιτ Γουόλτερς είναι από τους αγαπημένους παίκτες που έχει συνεργαστεί ο Ντέγιαν Ράντονιτς έστω και αν δεν ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνεργάστηκαν πέρυσι με επιτυχία στον Ερυθρό Αστέρα και ο Μαυροβούνιος κόουτς έσταζε μέλι για τον γενικό κουμανταδόρο των Σέρβων.

+ Ο 31χρονος Αμερικανός πόιντ είναι μια safe επιλογή σε σχέση με τους διαθέσιμους παίκτες στη θέση του. Εχει πλέον ευρωπαϊκή νοοτροπία στο μπασκετικό κομμάτι ενώ έχει και εμπειρία μια και έχει αγωνιστεί σε Ζαλγκίρις, Μακάμπι, Ούνιξ και Ερυθρό Αστέρα έχοντας 62 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα.

+ Οικονομικά είναι μια προσιτή επιλογή από τη στιγμή που οι «πράσινοι» θέλουν να ενισχυθούν και στο «4» έχοντας στη κορυφή τον Ντέρικ Γουίλιαμς ο οποίος έχει φυσικά υψηλές οικονομικές απαιτήσεις.

+ Μπορεί να μην γεμίζει το μάτι, αλλά ο 31χρονος γκαρντ έχει σκληράδα, και προστατεύει με άνεση τη μπάλα. Είναι εξαιρετικός χειριστής και αυτό του επιτρέπει να μπορέσει και να αυξομειώσει τον ρυθμό, αλλά και να «χτυπήσει» με ντράιβ.

+ Ο ύψους 1,94 πόιντ γκαρντ έχει εξαιρετικές εμπνεύσεις στο γήπεδο και ναι μεν δεν είναι ο πιο ταχύτατος γκαρντ της Ευρώπης, αλλά παίζει πολύ με το μυαλό του και ξέρει να «ξεκλειδώνει» τις αντίπαλες άμυνες. Με τον Ερυθρό Αστέρα είχε 3,6 ασίστ ανά ματς στην Ευρωλίγκα.

+ Το νούμερο ένα χαρακτηριστικό του Νέιτ Γουόλτερς είναι ότι είναι γκαρντ του πικ εν ρολ. Με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, ο 31χρονος Αμερικανός «εγκέφαλος» έχει τον τρόπο του να ταϊζει τους ψηλούς.

+ Δεν είναι ο κατ’ εξοχήν σκόρερ. Δηλαδή δεν είναι το νούμερο ένα προσόν του η εκτελεστικότητα, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει πάρει τα πάνω του στο περιφερειακό σουτ έχοντας 36% στο τρίποντο ενώ δεν κάνει κατάχρηση των προσπαθειών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News