ΑΕΚ: Αραούχο - Πινέδα, το δίδυμο που μπορεί να γράψει ιστορία

Sportday.gr

Μπορεί το δίδυμο Αραούχο – Πινέδα να βαδίσει στα χνάρια του ζευγαριού Αραούχο – Λιβάγια ή του «σούπερ διδύμου» Ντέμη – Τσιάρτα στην ΑΕΚ; Αν ναι, η «Ένωση»… επιστρέφει για τα καλά!

Προφανώς και ο Σέρχιο Αραούχο είναι από μόνος του μέσα στο γήπεδο μια μονάδα που κάνει την διαφορά. Έχει και την ποδοσφαιρική ποιότητα και την προσωπικότητα. Άλλωστε δεν είναι διόλου τυχαίο πως είναι ο παίκτης που “κέρδισε” το περιβραχιόνιο του πρώτου αρχηγού της ΑΕΚ. Όμως υπάρχει μια σημαντική παράμετρος.

Σε προσωπικό επίπεδο ο Αραούχο έκανε πέρυσι την πιο γεμάτη του σεζόν με την ΑΕΚ. Ωστόσο η πιο επιτυχημένη του Αργεντινού φορ, ήταν αυτή του 2017-2018. Τότε κατέκτησε το πρωτάθλημα. Και εκείνη η τρομερή χρονιά, είχε προκύψει μέσα από τις συνεργασίες του Αραούχο με τον Μάρκο Λιβάγια. Ο Αργεντινός ήταν ευτυχισμένος μ’ αυτά που του προσέφερε μέσα στο γήπεδο ο Κροάτης και… τούμπαλιν.

Οι δυο τους είχαν δημιουργήσει τότε ένα “δίδυμο” που βρισκόταν με κλειστά μάτια. Και που έγινε δίδυμο επιτυχίας. Η πραγματικότητα είναι πως από τότε ο Αραούχο δεν ξαναβρήκε στην ΑΕΚ παίκτη για να “δέσει” τόσο όπως με τον Λιβάγια. Και κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα ο Ορμπελίν Πινέδα.

Με άλλο στιλ και “λάτιν” συνεργασία

Ο Μεξικανός δεν έχει το αγωνιστικό στιλ του Λιβάγια. Αλλά αφενός είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και αφετέρου είναι ένα χαφ που ψάχνει συνεχώς τις συνεργασίες. Περισσότερο στο μυαλό του έχει την πάσα, παρά την εκτέλεση. Παρόλο που όπως έδειξε στο φιλικό με την Ομόνοια μπορεί να βάλει “γκολάρες”.

Είναι παίκτης ο Πινέδα που μπορεί να “δέσει” με τον Αραούχο και να δημιουργήσουν οι δυο τους ένα “δίδυμο”, ανάλογο μ’ αυτό που ο Αργεντινός φορ είχε φτιάξει προ τετραετίας με τον Λιβάγια. Άλλωστε έχουν και το πλεονέκτημα της κοινής γλώσσας, το οποίο έχουν δείξει πως το αξιοποιούν από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις της ΑΕΚ.

Βεβαίως αν τελικά φτιαχτεί και “κολλήσει” αυτό το δίδυμο του Αραούχο με τον Πινέδα, σε αγωνιστικά χαρακτηριστικά θα μοιάζει περισσότερο μ’ ένα λίγο πιο παλιό δίδυμο της ΑΕΚ, που όμως έγραψε ιστορία. Αυτό του Ντέμη Νικολαϊδη με τον Βασίλη Τσιάρτα.

Ενός φορ δηλαδή και ενός χαφ, που βρισκόντουσαν με κλειστά μάτια. Ενώ αντίθετα, το δίδυμο του Αραούχο με τον Λιβάγια, πάντα σε αγωνιστικά χαρακτηριστικά, έφερνε περισσότερο σ’ εκείνο του Θωμά Μαύρου με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Που επίσης ήταν δίδυμο που έγραψε χρυσή ιστορία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News