ΑΕΚ: Στο «πακέτο» Πινέδα υπάρχει και το σκοράρισμα

Ο Πινέδα βρίσκει ρυθμό και στα δυο τελευταία φιλικά της ΑΕΚ έχει δείξει πως εκτός από την δημιουργία, έχει πολύ στο παιχνίδι του και το σκοράρισμα

Τα πεπραγμένα του Ορμπελίν Πινέδα είχαν δείξει πως είναι ένας χαφ με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση με την μπάλα στα πόδια του, με ικανότητα στην δημιουργία αλλά και μεγάλη ένταση στο παιχνίδι του και έντονη δραστηριότητα όταν η κατοχή δεν είναι στην ομάδα του. Αυτοί ήταν οι βασικοί λόγοι που ο Ματίας Αλμέιδα επέμενε πως ήθελε οπωσδήποτε τον Μεξικανό χαφ στην φετινή ΑΕΚ.

Ωστόσο η αλήθεια είναι πως στα δυο τελευταία φιλικά παιχνίδια της Ένωσης, ο Πινέδα έχει δείξει πως μέσα στο ποδοσφαιρικό του… “πακέτο”, υπάρχει και η ευχέρεια στο σκοράρισμα. Μετά το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε στην Κύπρο απέναντι στην Ομόνοια, στο φιλικό με την Προοδευτική στο Σεραφείδειο, έστειλε ακόμα δυο φορές την μπάλα στα δίχτυα. Και μπορεί το παιχνίδι αυτό (που η ΑΕΚ κέρδισε με 4-0), να είχε περισσότερο χαρακτήρα προπονητικού “διπλού”, με τις ομάδες να μην φοράνε καν επίσημες φανέλες και η διαδικασία να κρατά τρία ημίχρονα των 45 λεπτών.

Όμως η αποτελεσματικότητα του Πινέδα και κυρίως ο τρόπος που βρήκε δίχτυα, δείχνουν πως το σκοράρισμα είναι μέσα στο ρεπερτόριό του. Παρόλο που ο Μεξικανός πάντα έχει ως πρώτη σκέψη, το να μοιράσει το παιχνίδι. Ωστόσο σ’ αυτό το σημερινό φιλικό, ο Πινέδα πέτυχε το πρώτο γκολ κλέβοντας την μπάλα έξω από την περιοχή και με όμορφη προσπάθεια και πλασέ και το δεύτερο με σουτ μετά από ασίστ του Τσούμπερ. Επίσης ο Μεξικανός, πάλι με σουτ, έχασε και μια ακόμα καλή ευκαιρία ακόμα και για τρίτο γκολ.

Προφανώς ο Αλμέιδα ακόμα και τον τρόπο που ο Πινέδα μπορεί να “βλέπει” τα αντίπαλα δίχτυα, τον ήξερε καλά. Και είχε στο μυαλό του πως ο Μεξικανός χαφ εκτός απ’ όλες τις υπόλοιπες δουλειές που θα κάνει στο δημιουργικό αλλά και στο ανασταλτικό κομμάτι, μπορεί να προσφέρει ακόμα και στο σκοράρισμα. Άλλωστε τον προτρέπει και του ζητά να ψάχνει το σουτ, καθώς γνωρίζει το πόσο καλό και κυρίως εύστοχο, είναι το πόδι του Πινέδα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News