ΑΕΚ Μεταγραφές: Μπορεί να βγει (έστω οικονομικά) κερδισμένη από τον Μισελέν

Αγωνιστικά δεν βγήκε στην ΑΕΚ η μεταγραφή του Μισελέν, ωστόσο από την επικείμενη συμφωνία με την Μπορντό, μπορεί να βγει οικονομικά κερδισμένη

Η μεταγραφή του Κλεμάν Μισελέν πέρυσι το καλοκαίρι, δεδομένα δεν βγήκε για την ΑΕΚ. Όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sportday.gr, ο Γάλλος μπακ ούτε καν κατέβαλε προσπάθεια να “αρπάξει” την ευκαιρία που του έδωσε ο Ματίας Αλμέιδα. Ξένο σώμα ήταν από την αρχή της προετοιμασίας. Ακριβώς όπως και στο μεγαλύτερο κομμάτι της περυσινής σεζόν.

Τώρα η προσπάθεια που κάνει η ΑΕΚ, είναι τουλάχιστον να βγει κερδισμένη στο οικονομικό κομμάτι με την περίπτωση του Γάλλου μπακ, καθώς κέρδος αγωνιστικό είχε μηδενικό. Η διαπραγμάτευση για τον δανεισμό του Μισελέν στην Μπορντό, βρίσκεται σε εξέλιξη και η έγκυρη “Equipe” έγραψε για οψιόν αγοράς στο τέλος της σεζόν, που φτάνει στα δυο εκατομμύρια ευρώ.

Η ΑΕΚ δεν επιβεβαιώνει ακόμα πως έχει κλείσει το “deal” με τους “Γιρονδίνους”. Πιθανότατα διότι δεν έχουν καταλήξει οι δυο πλευρές στην οριστική συμφωνία για την οψιόν αγοράς που θα μπει. Πρώτον για το αν θα είναι υποχρεωτική ή όχι. Και δεύτερον για το αν θα έχει διαφορετικό ποσό στην περίπτωση που η Μπορντό εξασφαλίσει την επιστροφή της στην Ligue 1, ή παραμείνει στην Ligue 2.

Όλα εξαρτώνται από την πορεία της Μπορντό

Τα γαλλικά δημοσιεύματα έχουν βάλει στο τραπέζι ένα ποσό στα δυο εκατομμύρια ευρώ. Πιθανότατα αυτά θα αφορά στο ενδεχόμενο που η Μπορντό καταφέρει να πάρει την άνοδο. Σ’ αυτή την περίπτωση, η ΑΕΚ θα βγει κερδισμένη οικονομικά, καθώς πέρυσι το καλοκαίρι είχε ξοδέψει κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ, για να αποκτήσει τον Μισελέν. Αλλά ακόμα και διαφορετικό ποσό να μπει στην οψιόν, στο ενδεχόμενο που η Μπορντό δεν εξασφαλίσει την άνοδο, δύσκολα θα πέσει κάτω από το εκατομμύριο και επομένως η ΑΕΚ τουλάχιστον δεν θα βγει χαμένη.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που βγαίνει είναι πως οι δυο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία. Μπορεί να είναι και θέμα ωρών να κλείσει το “deal”. Παρόλο που ο Μισελέν το πρωί ήταν κανονικά στα Σπάτα και την προπόνηση, ενώ οι Γάλλοι επέμεναν πως ήδη έχει ταξιδέψει στην Γαλλία για να υπογράψει το συμβόλαιο με την Μπορντό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News