ΑΕΚ: Στον «αέρα» ο Πινέδα για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι

Μπορεί ο Πινέδα να πέτυχε στη Λαμία το πρώτο επίσημο γκολ του με την φανέλα της ΑΕΚ, όμως πρακτικά είναι το τρίτο συνεχόμενο ματς που βρίσκει δίχτυα
Όταν στα μέσα του Ιούλη η ΑΕΚ έφερνε τον Ορμπελίν Πινέδα, ήξερε πολύ καλά ότι έπαιρνε ένα «πακέτο» ενός ποιοτικού πολυεργαλείου στη μεσαία γραμμή. Χαφ που μπορεί να παίξει σ’ όλες τις θέσεις, με ένταση στο παιχνίδι του και εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ικανότητα για… «υδραυλικά» με την μπάλα στα πόδια.
Ο Μεξικανός χαφ όμως, πάρα πολύ γρήγορα έχει δείξει πως στο «πακέτο» αυτό, έχει και το σκοράρισμα. Μόλις στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος για την ΑΕΚ, ο Πινέδα πέτυχε και το πρώτο του επίσημο γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Το οποίο φυσικά και πανηγύρισε με την διπλή «τούμπα».
Όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που σηκώθηκε στον… αέρα για πανηγυρίσει ο Μεξικανός χαφ. Έχει βρει δίχτυα και στα τρία τελευταία χρονικά τελευταία χρονικά παιχνίδια της ΑΕΚ. Φιλικά και επίσημο. Ξεκίνησε στην Κύπρο απέναντι στην Ομόνοια, ακολούθησαν τα δυο γκολ με Προοδευτική και συνέχισε χθες στην Λαμία.
Το εντυπωσιακό είναι πως τα τρία από τα τέσσερα αυτά συνεχόμενα γκολ που έχει πετύχει ο Πινέδα, είναι σαν βγαλμένα από καρμπόν. Ειδικά αυτά στην Κύπρο και στην Λαμία, ήταν ίδια σε εκτέλεση, δηλαδή τεχνικό σουτ από το ύψος της περιοχής και απλώς σε διαφορετική γωνία. Ενώ περίπου ίδιο ήταν και το ένα από τα δυο με την Προοδευτική.
Φυσικά ο πρώτος που ήξερε πως ο Πινέδα έχει και το σκοράρισμα στο «πακέτο» του, ήταν ο Ματίας Αλμέιδα. Εξ ου και επέμενε τόσο πολύ να τον φέρει στην ΑΕΚ. Και μάλιστα ο Αργεντινός τεχνικός είναι αυτός που ζητάει συνεχώς και επιτακτικά από τον Μεξικανό να την ψάχνει την «εκτέλεση» και το γκολ. Αυτός είναι και ο λόγος που μετά την εντυπωσιακή τούμπα στον πανηγυρισμό του, ο Πινέδα έπεσε στην αγκαλιά του Αλμέιδα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Θύρα 7 - 42 χρόνια μετά: Γιατί πρέπει να μας ενώνουν μόνο ο πόνος και η ανθρώπινη τραγωδία;
- Ολυμπιακός - Θύρα 7: 42 χρόνια μετά κι ακόμη αμέτρητα γιατί...
- ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ο «Βασιλιάς» στο θρόνο του! Έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ
- Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς: Πέθανε ο άλλοτε προπονητής του ΠΑΟΚ και της εθνικής Κροατίας
- Αντώνης Καρπετόπουλος: Αν η ΑΕΚ θέλει παιχνίδια στα χαρτιά...