Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: Έρχεται ο πρώτος άτυπος τίτλος ιδιοκτησίας για το «Απόστολος Νικολαΐδης»

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν έχει τίτλο ιδιοκτησίας για το οικόπεδο του «Απόστολος Νικολαΐδης». Όμως, έπεται μία πρώτη δικαστική αναγνώριση για τον ΑΟ στις επόμενες μέρες. 

Οι συμβάσεις της Διπλής Ανάπλασης εγκρίθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού την Τετάρτη 31 Μαρτίου και θα ακολουθήσουν οι υπογραφές, σε μία εκδήλωση στη διάρκεια του Απριλίου.

Η επικράτηση του «ναι» στην ψηφοφορία ήταν καθαρή και η διαφάνεια απόλυτη: την παραδέχτηκαν ακόμα και οι υποστηρικτές του «κατά». Ωστόσο, για τη νομιμοποίηση του αποτελέσματος απομένει άλλη μία ενέργεια. Τυπική, αλλά απαραίτητη.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη θα ενημερώσει τα αρμόδια δικαστήρια για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και θα παραδώσει για τις πράξεις που προκύπτουν από αυτή. Δηλαδή, την ανταλλαγή του οικοπέδου του «Απόστολος Νικολαΐδης» με εγκαταστάσεις στο Βοτανικό.

Ο Παναθηναϊκός, η Λεωφόρος και ο έλεγχος του δικαστηρίου

Το αρμόδιο δικαστήριο θα έχει διαδικαστικό έργο, αφού θα επικυρώσει το αποτέλεσμα και θα ελέγξει εάν τηρήθηκαν τα νόμιμα. Μεταξύ άλλων και αν η διοίκηση του Παναθηναϊκού ΑΟ έχει το δικαίωμα να ανταλλάξει τη Λεωφόρο και να λάβει ανταλλάγματα, στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης.

Ο έλεγχος του δικαστηρίου είναι τυπικός και ουσιαστικός συνάμα. Η έγκριση των ενεργειών της διοίκησης του Ερασιτέχνη, θα σημάνει αυτομάτως μία πρώτη δικαστική αναγνώριση ότι ο ΑΟ δεν είναι απλός χρήστης του «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά έχει και δικαιώματα νομής.

Σαφώς, αυτή η απόφαση δεν έχει ισχύ τίτλου ιδιοκτησίας για το οικόπεδο. Αυτό είναι μία άλλη διαδικασία, που δεν θα χρειαστεί εφόσον υλοποιηθεί κανονικά η Διπλή Ανάπλαση.

Ωστόσο, ουδέποτε στο παρελθόν και για κανένα λόγο, ένα δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει δικαιώματα νομής στον Ερασιτέχνη για το «Απόστολος Νικολαΐδης». Θα είναι άλλη μία μικρή νίκη της διοίκησης Μαλακατέ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News