ΑΕΚ: Η λίστα των τεσσάρων και ο άγνωστος Χ

Σαν… σίφουνας μπήκε στη ζωή της ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα για τον πάγκο της Ενωσης.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα – αν και η υπόθεση δουλεύεται μεθοδικά επί μέρες μέσω ατζέντηδων και των υπεύθυνων του σχεδιασμού της Ενωσης – ο Αργεντινός έλυσε τη συνεργασία του με τους Σαν Χοσέ Ερθκουικς και ταξιδεύει στην Ελλάδα, ώστε να έχει την Τετάρτη την καθοριστική επαφή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Και όποιος γνωρίζει καλά τον τρόπο που λειτουργεί η ΑΕΚ, γνωρίζει πως μια τέτοια διαδικασία μπορεί να κρίνει τα πάντα.

Ο Αλμέιδα έρχεται αυτοπροσώπως, ενώ οι πληροφορίες για τεχνικούς που υπήρξαν πριν από καιρό στη λίστα της ΑΕΚ, έφερε στην Αθήνα εκπροσώπους του, οι οποίοι περιηγήθηκαν στα έργα υποδομής της ομάδας, είχαν επαφές σε κορυφαίο επίπεδο και έφυγαν έχοντας στα χέρια συγκεκριμένη πρόταση για συνεργασία. Ο Αργεντινός προπονητής φαίνεται πως είναι ο 5ος στη σχετική σορτ λιστ της ΑΕΚ, αλλά και εκείνος που αυτήν την ώρα παίζει με καλές πιθανότητες.

Είναι εξαιρετικά αδόκιμο να επιχειρήσει κάποιος να δώσει πιθανότητες και να ορίσει φαβορί και αουτσάιντερ. Το δεδομένο πάντως είναι, ότι ο Αλμέιδα δεν θα έκανε πολύωρο ταξίδι από την άλλη άκρη του κόσμου – έρχεται τελικά μεσημέρι Τετάρτης μέσω Κωνσταντινούπολης – εάν δεν υπήρχαν καλές προϋποθέσεις για να υπάρξει τελική συμφωνία. Το θέμα είναι πως θα πείσει, πως θα «ψήσει» τον Μελισσανίδη στη διαπροσωπική επαφή που θα έρθουν.

Οι τρεις και ο άγνωστος Χ για τον πάγκο της ΑΕΚ

Πέραν του Αλμέιδα, από την ΑΕΚ επιβεβαιώθηκε ξεκάθαρα, πως στην τελική λίστα των εκλεκτών περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα ονόματα. Τα τρία είναι γνωστά εδώ και λίγες ημέρες. Ο φημισμένος Ρούντι Γκαρσία, το κόλπο γκρόσο που επιχείρησαν οι «κιτρινόμαυροι», ο Ιταλός Ντι Φραντσέσκο που έχει φαν κλαμπ μέσα στην ομάδα λόγω της πολυετούς παρουσίας σε ομάδες υψηλού επιπέδου στο Καμπιονάτο και ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο.

Πέραν αυτών, υπάρχει ακόμα μια περίπτωση, για την οποία σας έχουμε ενημερώσει τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για την ταυτότητα της. Πρόκειται για προπονητή που στην ΑΕΚ κρατούν το όνομα του μυστικό και λένε πως την υπόθεση χειρίζεται σε σημαντικό βαθμό αποκλειστικά ο Μελισσανίδης. Αυτό μάλιστα είναι και το στοιχείο που κάνει τον «άγνωστο Χ» αυτής της εξίσωσης, να μοιάζει και ως εκείνος που αμφισβητεί περισσότερο την υποψηφιότητα Αλμέιδα.

Οσον αφορά τους άλλους, έχει ξεκαθαρίσει αρκετά το σκηνικό. Ο Γκαρσία δεν απέρριψε την ΑΕΚ, αλλά ζήτησε χρόνο προκειμένου να σταθμίσει και τις υπόλοιπες προτάσεις που έχει στα χέρια του, άρα επί της ουσίας βγαίνει νοκ άουτ για τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Επιφυλακτικός για άμεση δέσμευση εμφανίζεται και ο Πελεγκρίνο, ενώ για τον Ντι Φραντσέσκο φαίνεται πως υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις, αναφορικά με την καθοδική πορεία των τελευταίων ετών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News