ΑΕΚ Μεταγραφές: Οι εμφανίσεις του Μάνταλου στο Nations League τη βγάζουν... κερδισμένη

Στην ευρύτερη οικογένεια της ΑΕΚ, που παραδοσιακά δεν χάνει τέτοιου είδους ευκαιρίες, οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Πέτρου Μάνταλου (με αποκορύφωμα αυτή απέναντι στο Κόσσοβο) πυροδότησαν ξανά την έντονη συζήτηση ανάμεσα σ’ αυτούς που παγίως στηρίζουν τον αρχηγό της Ένωσης και εκείνους που τον κατηγορούν για όλα.

Στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα όμως, η ΑΕΚ είναι μετά την εθνική ομάδα, η μεγάλη κερδισμένη αυτών των παιχνιδιών του National League. Και αυτό διότι ένα από τα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της, που καθόλου δεν θα έλεγε όχι στο ενδεχόμενο πώλησης, ανέβασε πολύ την αξία της μετοχής του, στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. 

Είναι γεγονός που δεν χωράει αμφισβήτηση, πως ο Μάνταλος είχε πολύ καλή αγωνιστική εικόνα σ’ όλα τα παιχνίδια της εθνικής. Με τον Κόσσοβο ήταν ο mvp με ένα γκολ και μια ασίστ. Όμως πολύ καλό ματς είχε κάνει και στην Πρίστινα, που επίσης είχε δώσει την ασίστ για την γκολάρα του Μπακασέτα. Και γενικώς σ’ όλα τα ματς είχε πολύ καλή παρουσία, παίζοντας κυρίως ως οκτάρι αλλά και αριστερό εξτρέμ, στο 4-3-3 του Πογιέτ.

Η ΑΕΚ δε συζητά μόνο για τον Αραούχο, ο Μάνταλος δεν είναι η εξαίρεση

Για την ΑΕΚ δεν υπάρχει κανείς ποδοσφαιριστής, με εξαίρεση τον Αραούχο για τον οποίο δεν θα καθίσει στο τραπέζι για να συζητήσει οποιαδήποτε πρόταση φτάσει στα γραφεία. Και για την περίπτωση του Μάνταλου, παρά το “εδώ θα μείνει” που βγήκε μετά την συνάντηση του παίκτη με τον Μελισσανίδη, επουδενί δεν υπάρχει αρνητικό κλίμα στο ενδεχόμενο πώλησης. Άλλωστε καθαρά εμπορικά, για έναν παίκτη που ενδεχομένως θα ήθελες να παραχωρήσεις βάζοντας χρήματα στο ταμείο, θα ήταν λάθος να επικοινωνήσεις πως είναι αποφασισμένη η αποχώρηση. 

Η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς έχει ως στόχο να μπει πολύ πιο ενεργά στο παιχνίδι των πωλήσεων, καθώς είναι κυρίαρχο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Και ένας από τους λόγους που πήγε στην επιλογή του Ράντεκ Κουχάρσκι για την θέση του τεχνικού διευθυντή, είναι το καλό όνομα που έκτισε ο Πολωνός στο κομμάτι των εντυπωσιακών “deals” στις παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών. Με τον Μάνταλο να είναι μια περίπτωση, που μπορεί ο Κουχάρσκι να διαχειριστεί στην αγορά. Πρόκειται εξάλλου για τον αρχηγό της ΑΕΚ. Πολύ περισσότερο, μετά τις εμφανίσεις με την εθνική.

Από την άλλη μεριά, ο Μάνταλος έτσι κι αλλιώς είχε εμφανίσει τάσεις φυγής. Η δήλωση μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, δεν ήταν καθόλου τυχαία. Στην ΑΕΚ δεδομένα αισθάνεται αρκετά πιεσμένος, θα ήθελε να κάνει το βήμα στο εξωτερικό και επομένως μια καλή πρόταση σίγουρα θα την σκεφτόταν πολύ σοβαρά. Και η αγωνιστική εικόνα που είχε ο Μάνταλος σ’ αυτά τα παιχνίδια της εθνικής, να βοηθήσει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News