ΑΕΚ μεταγραφές: Όλοι κοίταζαν τον Πλάνιτς και ο Αλμέιδα τα… συστήματα

Είναι δεδομένο πως ένα παιχνίδια για τα προκριματικά του Champions League, αποτελεί μια εξαιρετική σημαντική υπόθεση. Έτσι κι αλλιώς “τραβάει” όλα τα βλέμματα. Όμως όλο αυτό το μεταγραφικό στόρι με την ΑΕΚ, έφερε τον Μπόγκνταν Πλάνιτς στο επίκεντρο.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της προθέρμανσης των δυο ομάδων, τα συνθήματα των οπαδών της Μακάμπι Χάιφα ήταν περισσότερα για τον Σέρβο στόπερ. Σε βαθμό που ο Πλάνιτς πήγε μπροστά στην εξέδρα και έβαλε τα κλάματα. Μπορεί και ως αποχαιρετιστήρια κίνηση. Αυτό θα φανεί την προσεχή εβδομάδα. 

Πάντως και εντός και πέριξ του οργανισμού της ΑΕΚ τα βλέμματα ήταν χθες (20/7) το βράδυ “καρφωμένα” πάνω στην αγωνιστική εικόνα του Πλάνιτς. Είναι πολύ πιθανό και ο Ματίας Αλμέιδα να παρακολούθησε το ματς, έστω και μαγνητοσκοπημένο καθώς την ίδια ώρα είχε την προπόνηση στο Άλκμααρ. Πάντως είναι σίγουρο πως ο Αργεντινός τεχνικός δεν περίμενε το ματς της Μακάμπι με τον Ολυμπιακό για να βγάλει συμπεράσματα για την αγωνιστική αξία του Πλάνιτς. Το έχει κάνει μετά το “μελέτη”, όπως μ’ όλους τους προτεινόμενους μεταγραφικούς στόχους και έχει ανάψει ήδη το “πράσινο” φως.

O Πλάνιτς ως «λίμπερο» και ως στόπερ σε τετράδα

Για τον Αλμέιδα αυτό που είχε ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο παιχνίδι της Μακάμπι, ήταν ο σχηματισμός στον οποίο “κούμπωσε” ο Πλάνιτς και η πιθανή αναγωγή που έκανε ο τεχνικός της ΑΕΚ στις δικές του αγωνιστικές σκέψεις. Στο χθεσινό ματς ο Σέρβος στόπερ αγωνίστηκε για αρκετή ώρα, σε ρόλο λίμπερο σε τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Είναι ένας στόπερ που δίνει βάθος στην άμυνα, ξέρει να κρατά την θέση του και επομένως μπορούσε να ανταποκριθεί πολύ καλά στον ρόλο. Και αυτό είναι κάτι που έχει σημασία για τον Αλμέιδα, ο οποίος στο κομμάτι της τακτικής, την δεδομένη χρονική στιγμή, δουλεύει πολύ με σύστημα με τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Επομένως ο τεχνικός της ΑΕΚ μπορούσε, μέσα απ’ όσα είδε στο ματς της Μακάμπι, να σκεφτεί το “κούμπωμα” του Πλάνιτς στο πλάνο που δουλεύει. 

Βεβαίως ο Σέρβος στόπερ έχει παίξει πολύ περισσότερες φορές σε άμυνα με τετράδα και έναν “παρτενέρ” δίπλα του στο κέντρο της άμυνας. Ακόμα και στο χθεσινό ματς με τον Ολυμπιακό, η Μακάμπι γύρισε στον συγκεκριμένο σχηματισμό. Αλλά και αυτό είχε την σημασία του για τον Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός σίγουρα θα δουλέψει και σύστημα με τετράδα στην άμυνα. Επομένως είχε ενδιαφέρον να δει τον τρόπο που ο Πλάνιτς λειτουργούσε μέσα στο γήπεδο και μ’ αυτόν τον σχηματισμό. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News