ΑΕΚ Μεταγραφές: Το καρέ του άσου με Τσιντώτα, Αθανασιάδη, Λοντίγκιν και Μπάρκα

Η ΑΕΚ θα αλλάξει σε σημαντικό βαθμό το προσεχές διάστημα και είναι δεδομένο πως το καλοκαίρι θα είναι εξαιρετικά «θερμό».

Μια από τις θέσεις που θα σηκώσουν μεγάλη κουβέντα και θα πρέπει να βρεθεί λύση, είναι αυτή του τερματοφύλακα. Εκεί που η ΑΕΚ βρίσκεται στο ψάξιμο για εκείνον που θα κάνει δίδυμο με τον Στάνκοβιτς και παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα να μονιμοποιηθεί ως τρίτος ο Χατζηεμμανουήλ.

Στο ρόστερ της ΑΕΚ υπάρχουν αυτήν τη στιγμή ο Τσιντώτας και ο Αθανασιάδης. Ο πρώτος υπέστη φθορά στη διάρκεια της σεζόν, βρίσκεται συχνά πυκνά ακόμα και για άσχετα πράγματα στο επίκεντρο της κριτικής και είναι δεδομένο πως θα ήθελε να μετακινηθεί στο εξωτερικό. Δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο, πρόσφατα άλλαξε ατζέντη (πήγε στον Ιταλό που εκπροσωπούσε και τον Καρέρα) και πλέον είναι θέμα πως θα το χειριστεί η ΑΕΚ εάν δεν βρει πρόταση.

Ο Αθανασιάδης από την άλλη, έκανε τρομερή σεζόν με τη Σερίφ Τιρασπόλ και αποδείχθηκε ευεργετικό για την ΑΕΚ πως δεν είχε ορίσει ρήτρα για την απόκτηση του, καθώς εκτίναξε τις μετοχές του. Η εισήγηση του Αλμέιδα εμφανίζεται ως θετική, με δεδομένο πως πρόκειται για τερματοφύλακα που έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις σε τοπ επίπεδο. Θέμα αποτελεί βέβαια η επιθυμία του παίκτη, εάν θέλει να περάσει ξανά σε δεύτερο ρόλο και βέβαια ποιο θα είναι το ύψος των προτάσεων που θα έρθουν.

Η ΑΕΚ και το… κάδρο με Λοντίγκιν και Μπάρκα

Πέραν αυτών, στην ΑΕΚ βλέπουν με ενδιαφέρον την περίπτωση του Λοντίγκιν. Ο 32χρονος Ρώσος μένει ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο έκανε εξαιρετική σεζόν. Πριν από χρόνια, ο Λοντίγκιν ήταν σε τοπ επίπεδο, αλλά φαινόταν ερχόμενος στον Ολυμπιακό, να έχει παραδώσει… πνεύμα. Στα Γιάννινα ξαναγεννήθηκε ποδοσφαιρικά και στην ΑΕΚ τον βλέπουν θετικά. Ο Λοντίγκιν δεν έχει τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις, καθώς στον ΠΑΣ έπαιρνε περίπου 100.000 ευρώ το χρόνο.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, «φλέρταρε» μαζί του ο Αρης. Ωστόσο, υπήρχε οικονομική απόσταση και εν τέλει η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανανέωσε με τον Κουέστα. Μέχρι πρότινος, η ΑΕΚ είχε ως μεγάλο συν και τη σχέση του με τον Γιάννη Παπαδημητρίου, με τον οποίο γνωρίζονταν από την κοινή θητεία στην Ξάνθη, αλλά πλέον είναι παρελθόν. Ενδιαφέρον για τον Λοντίγκιν υπάρχει θεωρητικά τόσο από τον ΑΠΟΕΛ, όσο και από ομάδες της Ισπανίας.

Στο μυαλό της ΑΕΚ υπάρχει πάντα και η προοπτική του Βασίλη Μπάρκα. Ο διεθνής τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να βγει από το περιθώριο στη Σέλτικ και δεν φαίνεται να έχει μέλλον στη Σκωτία. Φιλοδοξία του είναι να συνεχίσει στο εξωτερικό, οι «Κέλτες» ενδεχομένως θα ήθελαν κάποιο ποσό, αλλά η ΑΕΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις. Είναι δεδομένο, πως δεν θα μείνει στη Σέλτικ και αναλόγως το τι θα αξιώσουν οι Σκωτσέζοι και τι θα θέλει ο διεθνής κίπερ, θα κριθούν πολλά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News