ΑΕΚ Μεταγραφές: «Τρέλα» Αλμέιδα για Γκατσίνοβιτς, «τρέλα» Γκατσίνοβιτς για Ελλάδα

Την υπόθεση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς η ΑΕΚ την δουλεύει πολύ μεθοδικά και υπό άκρα μυστικότητα εδώ και πολλές μέρες. Δεν ήταν βλέπετε, διόλου εύκολη. Αντιθέτως ήταν αρκούντως περίπλοκη. Και σήμερα που αποκαλύφθηκε από το γερμανικό Kicker, έχει φτάσει πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της. Βεβαίως το πρώτο ερώτημα, είναι πως ξεκίνησε η ΑΕΚ να το “παλεύει” για τον διεθνή Σέρβο χαφ. Η απάντηση έχει πολλά… σκέλη. 

H μελέτη των αντιπάλων της ΑΕΚ από τον Αλμέιδα που φέρνει τον Γκατσίνοβιτς

Πρώτον ο Γκατσίνοβιτς έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του οκταρο-δεκαριού, που έτσι κι αλλιώς έψαχνε η ΑΕΚ στην αγορά. Όταν βρέθηκε πρόσφορο έδαφος για να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση, πρώτα τέθηκε το θέμα στον Ματίας Αλμέιδα. Και ο Αργεντινός προπονητής “άναψε” το πράσινο φως χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο Αλμέιδα εκτός από την μελέτη της ΑΕΚ κατά την διάρκεια των play offs, είχε παρακολουθήσει και τις υπόλοιπες ομάδες. Μάλιστα συνεργάτες του Αργεντινού τεχνικού, ήταν στην Λεωφόρο για το ματς Παναθηναϊκός – Άρης, την ίδια μέρα που ο προπονητής της ΑΕΚ ήταν στην Τούμπα για το ματς με τον ΠΑΟΚ. 

Ο Αλμέιδα είχε ξεχωρίσει την περίπτωση του Γκατσίνοβιτς. Είχε μελετήσει τον τρόπο παιχνιδιού του Σέρβου χαφ και εκτιμά πως είναι ποδοσφαιριστής που “κουμπώνει’ σ’ αυτό που θέλει να παίξει. Με γρήγορη σκέψη με την μπάλα στα πόδια του και καλή κάθετη πάσα, μπορεί να παίξει ως οκτάρι, ως δεκάρι, ακόμα και ως ακραίος μεσοεπιθετικός. Ενώ αυτό που επίσης πληροφορήθηκε, είναι πως πρόκειται για έναν άψογο επαγγελματία, που δουλεύει πολύ σκληρά στις προπονήσεις. Επίσης είναι παίκτης που δένεται πολύ με την ομάδα, κάτι που μετράει πολύ για τον Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ, η Αθήνα, ο Γκατσίνοβιτς και η προοπτική του Μουντιάλ

Μάλιστα ο Αλμέιδα φρόντισε να μιλήσει ακόμα και με τον Γκατσίνοβιτς για να του μεταφέρει όλες τις σκέψεις του. Κάτι που προφανώς μέτρησε πολύ και στον τρόπο που ο Σέρβος χαφ αξιολόγησε την πρόταση της ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα, ο Γκατσίνοβιτς θέλει σαν… τρελός να επιστρέψει στην Ελλάδα. Σ’ αυτούς τους πέντε μήνες που έζησε στην Αθήνα, ήταν πανευτυχής και ο ίδιος και η οικογένεια του. Η ζωή στην Ελλάδα δεν είχε καμία σχέση μ’ αυτή στην Γερμανία και το ήθελε πολύ να επιστρέψει εδώ. 

Επίσης σημαντικό ρόλο στην υπόθεση της ΑΕΚ, έχει παίξει και η εθνική ομάδα της Σερβίας και η προοπτική του Μουντιάλ. Ο Γκατσίνοβιτς δίνει μάχη προκειμένου να καταφέρει να μπει στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, για το Παγκόσμιο κύπελλο. Βρίσκεται στην προεπιλογή. Όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας έχει ξεκαθαρίσει στον Γκατσίνοβιτς, πως για να κερδίσει μια θέση, θα πρέπει να βρίσκεται σε μια ομάδα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και αυτόν τον ρόλο, ο Αλμέιδα είναι διατεθειμένος να τον δώσει στον Σέρβο χαφ. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News