Άρης μεταγραφές: Ενίσχυση υπό πίεση και παράθυρο για σέντερ φορ

Άρης μεταγραφές: Μετρημένες κινήσεις κάτω από διαρκές πρεσάρισμα και ελπίδες για προσθήκη σέντερ φορ

Βαρύς χειμώνας αλλά κανείς δεν θέλει παλτό! Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου κρύβει πολλές παγίδες. Και ο Άρης το κατάλαβε καλά τον περασμένο Ιανουάριο.

Απέκτησε τον Κώστα Μήτρογλου με βαρύ, τεράστιο κασέ κι ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει. Πήρε τον Νικόλα Ιωάννου από τη Νότιγχαμ και τον Μπρούνο Φελίπε από τον Ολυμπιακό, αλλά κανένας δεν έπαιξε, δεν βοήθησε και έφυγαν όπως ήρθαν (πλην του Μήτρογλου που επέλεξε να καθίσει στο συμβόλαιό του). 

Τρεις προσθήκες με προοπτική αλλά και ρίσκο

Ο Άρης έβαλε νωρίς στόχο να κινηθεί για 3-5 μεταγραφικές προσθήκες, αλλά στην πορεία αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Αφενός αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχαν στην αγορά οι ποδοσφαιριστές που έψαχνε. Και δεν υπήρχε η ευκολία με την οποία το καλοκαίρι έκανε δυνατά χτυπήματα του επιπέδου Καμαρά, Εντιαγέ και Ιτούρμπε. Ο Άρης βρήκε μεγάλη πίεση, που ίσως δεν περίμενε. Οι οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του Covid-19, οι υποχρεώσεις για χρέη του παρελθόντος που σκάνε» συνεχώς από το CAS και τη FIFA, ο κίνδυνος για απαγόρευση μεταγραφών, έβαλαν τον Άρη σε ένα διαρκές πρεσάρισμα. Άργησε να κινηθεί τον Ιανουάριο, ήρθε και η αγωνιστική κρίση και μ’ αυτά και μ’ εκείνα, περιορίστηκε σε μετρημένες κινήσεις.

Πάλμα το ταλέντο

Ο Άρης απέκτησε πολύ νωρίς τον Λουίς Πάλμα από την Ονδούρα, έναν πιτσιρικά εξτρέμ για τον οποίο το κιτρινόμαυρο σκάουτινγκ λέει πως αν προσαρμοστεί στο πρώτο του πέρασμα στην Ευρώπη, σύντομα θα αποτελέσει θέμα συζήτησης. Αρχικά ήρθε με τη σκέψη να πάει δανεικός για εμπειρίες, αλλά λίγο η ανάγκη του Άρη και περισσότερο η παρουσία του στις προπονήσεις, ίσως τον στείλουν πολύ πιο γρήγορα στην ενδεκάδα. Γρήγορος, ταλαντούχος, φρέσκος με εξαιρετικά χτυπήματα. Θα τον δούμε. 

Ρίσκο και προοπτική

Οι άλλες δύο επιλογές ήταν υπαγορευμένες από τις καταστάσεις. Ο Τζέγκο έψαχνε να φύγει, όπως και έκανε, ο Ματίγια δύσκολα θα ανανεώσει για έναν ακόμα χρόνο, εκτός κι αν απαγορευθούν οι μεταγραφές και ο Άρης απέκτησε τον Σεϊκ Ντουκουρέ. Η επιλογή κρύβει ένα ρίσκο, καθώς πέρασε τρεις πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά έχει προοπτική να αναγεννηθεί στον Άρη. Έτσι κι αλλιώς ο 29χρονος Ιβοριανός δεν θα ερχόταν διαφορετικά, στη Λεβάντε είχε συμβόλαιο με περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Δείχνει σε καλή κατάσταση και σύντομα πάει για βασικός.

Ο Σαλέμ Εμπακατά ήταν η ευκαιρία της τελευταίας στιγμής, πάλι υπό την πίεση της αποχώρησης του Ντάνιελ Σούντγκρεν το καλοκαίρι, καθώς ο Σουηδός δεν έχει δεχτεί ακόμα την πρόταση ανανέωσης που του έγινε και ο Εμάνουελ Σάκιτς μάλλον θα δει την πόρτα της εξόδου. Ήταν ελεύθερος, είχε παρουσία στη Σοσό, δεν έχει μεγάλο συμβόλαιο και αποτελεί ένα στοίχημα, αν και ήταν χωρίς ομάδας. 

Τρεις μεταγραφές που ναυάγησαν

Ο Άρης έφτασε κοντά σε τρεις ακόμα μεταγραφές που χάλασαν όμως την τελευταία στιγμή. Ήρθε σε συμφωνία με τον Μάρβιν Πίρσμαν, όχι όμως και με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ανέβαλε τον γάμο για τον Ιούλιο, όταν ο Βέλγος μπακ θα είναι ελεύθερος. Συμφώνησε με την Λιόν για τον Σενεγαλέζο μέσο Παπέ Ντιόπ, αλλά τα κόλπα των μάνατζερ έμπλεξαν την μεταγραφή που δεν έγινε ποτέ, ενώ έχασε στο τσακ και τον Βραζιλιάνο σέντερ φορ Κλάους ντε Μέλο, που τελικά πήγε στη Σιντ Τρούιντεν αντί για το Βικελίδης.

Παράθυρο με θέα για σέντερ φορ

Στο διάστημα που απομένει για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές, ο Άρης ψάχνει κάτι καλό στις θέσεις που πονάει. Σέντερ φορ, δεκάρι, κεντρικό αμυντικό. Κυρίως όμως ψάχνει τον γκολτζή που δεν πήρε το καλοκαίρι. Ο Άρης έχει λοκάρει συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, βρίσκεται σε επαφές και προσδοκά ότι θα καταφέρει να κλείσει και επιθετικό μέσα στις επόμενες μέρες.

Το καλοκαίρι θα προσπαθήσει να προσθέσει και περισσότερους Έλληνες στο ρόστερ του, εφόσον του επιτραπεί από το CAS να κάνει μεταγραφές. Για να δούμε.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News