Ολυμπιακός Μεταγραφές: Γι' αυτό ο Ντιέγκο Σιμεόνε θεωρεί ξεχωριστό τον Σίμε Βρσάλικο

Ολυμπιακός Μεταγραφές: Γι’ αυτό ο Ντιέγκο Σιμεόνε θεωρεί ξεχωριστό τον Σίμε Βρσάλικο | Super League

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήθελε να κρατήσει τον Σίμε Βρσάλικο. Η οικονομική κατάσταση του κλαμπ δεν του επιτρέπει παρά να προσεγγίζει ελεύθερους παίκτες καθώς οι απώλειες των 85 εκατομμυρίων ευρώ με τις επιστροφές των Σαούλ και Άλβαρο Μοράτα προκαλούν «ασφυξία» σε σημείο που μπορεί να δώσει μονάχα το 1/3 των νέων εσόδων για υπογραφή καινούριων παικτών.

Έτσι η παραμονή του Βρσάλικο είχε γίνει από τις προτεραιότητες του κλαμπ μια και ο Ντιέγκο Σιμόνε εκτιμούσε ορισμένα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που έδειξε στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν. Ωστόσο, ο Βρσάλικο δεν αποδέχθηκε την μειωμένη πρόταση που του έκαναν οι «ροχιμπλάνκος» προτιμώντας μια αλλαγή… αέρα.

Ο 30χρονος Κροάτης αμυντικός πήγε στην Ατλέτικο Μαδρίτης το 2016 για 15 εκατομμύρια ευρώ από τη Σασουόλο. Το άλμα ήταν μεγάλο και στην πρώτη του σεζόν (2016-17) δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, όπως συνήθως συμβαίνει με πολλές μεταγραφές του κλαμπ. Ωστόσο, έγραψε 25 συμμετοχές μ’ ένα γκολ και μια ασίστ.

Ο αθλητικός διευθυντής Αντρέα Μπέρτα, όμως, ήταν σίγουρος πως η επιλογή του θα έβγαινε. Ο Ιταλός είχε παρακολουθήσει τον Βρσάλικο για μήνες και θεωρούσε πως ήταν θέμα χρόνου να κάνει «κλικ» στο σύστημα του Ντιέγκο Σιμεόνε. Αυτό συνέβη τον Νοέμβριο του 2017. Στις 9 εκείνου του μήνα η Κροατία έπαιξε με την Ελλάδα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 κι ο Βρσάλικο εντυπωσίασε στο α’ ματς που οι Κροάτες νίκησαν με 4-1. Ο Βρσάλικο έδωσε δύο ασίστ.

Ο ίδιος ένιωσε ξανά αυτοπεποίθηση κι ο Σιμεόνε βρήκε τον παίκτη που ήθελε για το δεξί άκρο της άμυνας. Κάποιον που να θυσιάζεται για το ομαδικό καλό, που να βοηθάει στο κλίμα στ’ αποδυτήρια, που να είναι έτοιμος να… πολεμήσει για τους συμπαίκτες του. Εντός αγωνιστικού χώρου, η ικανότητα του Βρσάλικο να αμύνεται και να επιτίθεται με αποτελεσματικότητα «έλυσε» τα χέρια του «Τσόλο». Όλη η πλευρά ήταν δική του απελευθερώνοντας τους μέσους να καλύπτουν τους εσωτερικούς διαδρόμους είτε στο 4-4-2, είτε στο 3-5-2.

Τον Φεβρουάριο του 2018 με τον Βρσάλικο να παίζει την καλύτερη μπάλα της καριέρας του και να έχει τη «σφραγίδα» του Σιμεόνε, η Ατλέτικο του ανανέωσε το συμβόλαιο ως το 2022 ανεβάζοντάς του και τις αποδοχές. Ένα μήνα πριν, ο ίδιος ήθελε να φύγει και ο ατζέντης του είχε πάει πρόταση της Νάπολι στους «ροχιμπλάνκος».

Έχοντας βρει σταθερότητα, όμως, και πλέον βασικός, η Ατλέτικο δεν ήθελε να τον χάσει. Με αυτόν βασικό έφτασε στην κατάκτηση του Europa League. Ο Βρσάλικο, έπειτα, εντυπωσίασε και στο Μουντιάλ.

Όταν τον «ανακάλυψαν» ξανά

Το καλοκαίρι του 2018 οι οικονομικές ανάγκες της Ατλέτικο Μαδρίτης από τη μια και η διάθεση του Βρσάλικο από την άλλη οδήγησαν στον δανεισμό του στην Ίντερ. Μετά το Μουντιάλ έμοιαζε η στιγμή οι δύο πλευρές να εξαργυρώσουν την επιτυχία. Οι «ροχιμπλάνκος» πήραν ενοίκιο 6,5 εκατομμύρια ευρώ και οι «νερατζούρι» πλήρωσαν και τον μισθό του. Ο σοβαρός τραυματισμός του, όμως, στο αριστερό γόνατο χάλασε το deal.

Ο Βρσάλικο επέστρεψε στην Ατλέτικο, η οποία, πάντως, το 2019 απέκτησε σε τιμή… ευκαιρίας τον Κίεραν Τρίπιερ. Ο Άγγλος ταίριαξε σαν γάντι στο σύστημα του Ντιέγκο Σιμεόνε κι έγινε βασικός. Οι τραυματισμοί συνέχισαν να ταλαιπωρούν τον Βρσάλικο που στις σεζόν 2019-20 και 2020-21 έγραψε συνολικά 17 συμμετοχές με την Ατλέτικο. Ο Σιμεόνε προτιμούσε ως μπακ απ του Τρίπερ να μετατρέπει τον κεντρικό χαφ Μάρκος Γιορέντε σε δεξί μπακ-χαφ.

Την περασμένη σεζόν, όμως, ο Σιμεόνε τον «ανακάλυψε» και πάλι. Η πώληση του Τρίπιερ στη Νιούκαστλ και οι απανωτοί τραυματισμοί σε αμυντικούς καθώς και η έλλειψη εμπιστοσύνης στο νέο απόκτημα Ντάνιελ Βας, έφεραν τον Βρσάλικο στο προσκήνιο και μαζί όλα όσα αγάπησε ο Σιμεόνε σ’ εκείνον. Έγραψε 29 συμμετοχές κι αυτό δείχνει τη σημασία που είχε εντός της Ατλέτικο, αλλά και την δουλειά που έριξε για να κερδίσει την ευκαιρία.

Ο Βρσάλικο έγινε και πάλι πολύτιμος σε σημείο που να θεωρείται αναντικατάστατος. Για το καλό της ομάδας έπαιξε με σπασμένο σαγόνι κόντρα στην Πόρτο. Αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός λόγω των απουσιών, έπαιξε χωρίς να είναι στο 100% γιατί δεν υπήρχαν επιλογές. «Είμαι πολύ χαρούμενος μ’ αυτά που προσφέρει στην ομάδα», έλεγε ο Σιμεόνε. Η Ατλέτικο βρήκε και πάλι σταθερότητα κι από εκεί που είχε παραιτηθεί από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος από τον Νοέμβριο βρήκε και πάλι σφυγμό κι έκλεισε την La Liga σε θέσεις Champions League με τον Κροάτη να έχει ρόλο στην «επιστροφή» της ομάδας στην ανταγωνιστικότητα κάτι που φάνηκε περίτρανα στα ματς του Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτό το καλοκαίρι, όμως, έπεσαν οι τίτλοι τέλους της σχέσης Ατλέτικο Μαδρίτης – Σίμε Βρσάλικο κι ένα νέο κεφάλαιο αρχίζει στην καριέρα του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News