Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Τα δεδομένα για Σεπφ, μετά το ΟΚ του Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός ανεβάζει… στροφές για να «κλείσει» μέσα στις επόμενες ημέρες αρχικά το ένα «μέτωπο» που αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής, κι εν συνεχεία κι αυτό που «άνοιξε» στα μετόπισθεν με την επικείμενη αποχώρηση του Φραν Βέλεθ, έχοντας ψηλά στις επιλογές του για τα χαφ τον διεθνή Αυστριακό δημιουργικό μέσο, Αλεσάντρο Σεπφ.

Ο 28χρονος χαφ, είναι «γέννημα-θρέμμα» της Ακαδημίας της Μπάγερν Μονάχου, μολονότι δεν κατέγραψε συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των Βαυαρών, αλλά είχε μία αξιοπρόσεκτη παρουσία στα τμήματα υποδομής της (21 ματς 5 γκολ στην U17, 31 ματς, 6 γκολ, 2 ασίστ στην U19) και στη Β’ ομάδα της (65 ματς, 22 γκολ, 12 ασίστ). Ακολούθησε το πέρασμά του απ’ τη Νυρεμβέργη από το 2014 έως το 2016 (55 ματς, 11 γκολ, 13 ασίστ), ενώ στη συνέχεια έπαιξε για μία πενταετία στη Σάλκε μετρώντας 142 ματς, με 16 γκολ και 10 ασίστ. Μετά τον υποβιβασμό των «βασιλικών μπλε» πήγε στην Αρμίνια Μπίλεφελντ όπου είχε 1 γκολ και 3 ασίστ σε 33 αγώνες.

Ο Σεπφ έχει κάνει την έρευνά του για την Ελλάδα

Ο υποβιβασμός της Αρμίνια ανοίγει το «παραθυράκι» στο συμβόλαιό του για να αποχωρήσει ως ελεύθερος κι ο Παναθηναϊκός όχι μόνο τον έχει στο στόχαστρό του αλλά έχει κάνει ήδη έναν πρώτο κύκλο συζητήσεων μαζί του. Αντίστοιχα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχει κάνει κι ο Σεπφ την… έρευνά του στην Ελλάδα από παίκτη που αγωνίζεται στη Super League και δείχνει πως τον «ψήνει» η προοπτική της μετακόμισης στον Παναθηναϊκό. Πολύ περισσότερο δε, απ’ τη στιγμή που θα έχει την ευκαιρία να  παίξει στην Ευρώπη. Το δε κασέ του δεν μοιάζει… απαγορευτικό, καθώς στη Γερμανία οι καθαρές αποδοχές του ήταν περίπου 400.000 ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός ασχολείται σοβαρά με την περίπτωσή του, όντας σε ανοικτή γραμμή με τον Σεπφ, ο οποίος μετράει 32 συμμετοχές με 6 γκολ στην Εθνική Αυστρίας, όντας βασικό στέλεχός της την τελευταία εξαετία. Γενικά, δείχνει μία πολύ «ψαγμένη» επιλογή κι ένας παίκτης που μπορεί να «υπηρετήσει» περισσότερο το «8» ως καθαρός box-to-box μέσος σε 4-3-3, ενώ μπορεί να «υποστηρίξει» το ρόλο του «8αριού» δίπλα σε έναν «καθαρό» κόφτη στο 4-2-3-1.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News