Παναθηναϊκός: Ο Πογέτ πήγε με συγκεκριμένη λίστα στο «Καλαφάτης»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκουστάβο Πογέτ, παρακολούθησε την προπόνηση του Παναθηναϊκού για χάρη των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Η προπόνηση της Δευτέρας (25/4) στο «Γεώργιος Καλαφάτης» πραγματοποιήθηκε με έναν ξεχωριστό θεατή: τον Γκουστάβο Πογέτ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παρακολούθησε το πρόγραμμα, επιθυμώντας να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση των διεθνών του Παναθηναϊκού.

Ο Πογέτ συμπεριφέρεται διαφορετικά από τους προκατόχους του, αφού δεν αρκείται στην παρουσία του στα παιχνίδια. Ο Ουρουγουανός έχει υιοθετήσει άλλη προσέγγιση και προσπαθεί να δείξει στους Έλληνες παίκτες ότι θα τους τσεκάρει και στην καθημερινότητα τους.

Για τον Πογέτ, ο Παναθηναϊκός αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Διότι στο Τριφύλλι αγωνίζονται αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι είναι εν δυνάμει διεθνής, αλλά κανένας δεν θεωρείται εδραιωμένος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η Εθνική ομάδα έχει σημαντικές υποχρεώσεις τον Ιούνιο: θα παίξει τα τέσσερα από τα έξι ματς του ομίλου της στο Nations League. Έναν όμιλο στον οποίο η Ελλάδα θέλει να τερματίσει πρώτη και να αποδείξει ότι βελτιώνεται αγωνιστικά και θα διεκδικήσει με ευνοϊκές προϋποθέσεις την πρόκριση της στο Euro 2024.

Τι ισχύει με κάθε περίπτωση

Στις πρώτες κλήσεις του Πογέτ τον Μάρτιο, είχε συμπεριληφθεί ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και σε δεύτερο χρόνο, κλήθηκε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης λόγω προβλημάτων που προέκυψαν.

Ο Πογέτ είχε επικοινωνήσει και με τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος ήταν βασικός επί Φαν Σιπ, αλλά δεν είχε αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό του. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε ενημερωθεί από τον προπονητή της Ελλάδας ότι τον έχει στο πλάνο του και θα τον παρακολουθεί.

Αναμφίβολα, υπό την παρακολούθηση του Πογέτ τελούν οι Γιάννης Κώτσιρας και Φώτης Ιωαννίδης. Οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού διακρίνονται με την απόδοση τους και παίζουν σε θέση που ο Ουρουγουανός χρειάζεται αξιόπιστες λύσεις. Οπότε, ίσως να πάρουν ευκαιρίες, ανάλογα με τις επιδόσεις τους στα Play Offs και στο Κύπελλο.

Τέλος, διεθνείς έχουν χριστεί στο πρόσφατο παρελθόν ο Σωκράτης Διούδης και ο Αχιλλέας Πούγγουρας. Αλλά επειδή δεν παίζουν με τον Παναθηναϊκό, θεωρείται απίθανο να συγκαταλέγονται στους εκλεκτούς του ομοσπονδιακού προπονητή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News