Κριστιάνο Ρονάλντο: Η μεταγραφή στη Ρεάλ που συγκλόνισε τον πλανήτη και το μπαστούνι του Ντι Στέφανο

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την εικόνα του θρυλικού Αλφρέδο Ντι Στέφανο, σε ηλικία 83 ετών τότε, να στέκεται επί ώρα, σχεδόν όρθιος, κρατώντας το μπαστούνι του, μαζί με τον Εουσέμπιο και τον Φλορεντίνο Πέρεθ για να υποδεχτούν τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Μετά από εβδομάδες σεναρίων και φήμες που λίγοι πίστευαν, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κλέψει τον Πορτογάλο σταρ από τον ποδοσφαιρικό του «πατέρα» Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και την ομάδα όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Με ένα ποσό, που είχε προκαλέσει αναβρασμό και παγωμάρα στο χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο, o Ρονάλντο θα πραγματοποιούσε το παιδικό του όνειρο. 

Η ακριβότερη μεταγραφή του κόσμου με πρωταγωνιστή τον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας

Ήταν 11 Ιουνίου του 2009 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε την πρόταση της «Βασίλισσας» και ο Πορτογάλος άσος και κάτοχος της Χρυσής Μπάλας για το 2008, θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μαδρίτη. Η «βόμβα» μόλις είχε σκάσει και ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθούσε εμβρόντητος. Ο μύθος του στην Ισπανία μόλις ξεκινούσε, ενώ έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με το ποσό των 94 εκ. ευρώ. Όπως ρεκόρ για παίκτη άνω των 30 ετών σημείωσε και όταν έφυγε για τη Γιουβέντους. Θα αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης στα 24 του, με το «9» στην πλάτη, αφού το «7» άνηκε στον Ραούλ. Μία τεράστια συμφωνία, με την υπογραφή του διάσημου Πορτογάλου μάνατζερ και διαδόχου πια του Μίνο Ραϊόλα, Ζόρζε Μέντες. 

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε πρόταση-ρεκόρ ύψους 80 εκατ.στερλίνων από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Έπειτα από αίτημα του Κριστιάνο -που εξέφρασε την επιθυμία να φύγει- και κατόπιν συζήτησης με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή, η Γιουνάιτεντ αποφάσισε να δώσει στη Ρεάλ Μαδρίτης την άδεια να διαπραγματευτεί με τον παίκτη. Η υπόθεση αναμένεται να έχει καταλήξει ως τις 30 Ιουνίου. Ο σύλλογος δεν θα κάνει άλλο σχόλιο μέχρι νεωτέρας», ανέφερε η ανακοίνωση του αγγλικού συλλόγου. Στις 26 Ιουνίου η Ρεάλ γνωστοποίησε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε 6ετές συμβόλαιο. 

To πρωτοσέλιδο της Marca στις 12 Ιουνίου του 2009:

«Η μεταγραφή του αιώνα! Η πιο ακριβή στην ιστορία του αθλήματος». Από κάτω όλα τα πρωτοσέλιδα που έκαναν λόγο για τη συμφωνία. 

Αλφρέδο Ντι Στέφανο και Εουσέμπιο όρθιοι για την παρουσίαση του Ρονάλντο 

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 6 Ιουλίου, ο Φλορεντίνο Πέρεθ παρουσίασε περήφανος τον Ρονάλντο στο επιβλητικό «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», παρουσία 85.000 τρελαμένων madridistas. Απ’ έξω βρισκόταν χιλιάδες ακόμα που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την είσοδό τους. Είχαν όμως ήδη στα χέρια τους τη φανέλα του Ρονάλντο με το νούμερο «9», που οι πωλήσεις της μέσα σε μία εβδομάδα, ήταν λίγο λιγότερες από τη χωρητικότητα του γηπέδου. Μία αξέχαστη και συγκινητική στιγμή, χωρίς προηγούμενο, αφού μαζί του ήταν οι δύο «γίγαντες» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Αλφρέδο Ντι Στέφανο και Εουσέμπιο. Όλες αυτές οι μορφές της στρογγυλής θεάς επιστρατεύτηκαν για να σημάνουν την έναρξη της εποχής Ρονάλντο στη Μαδρίτη. «1,2,3 Hala Madrid!», φώναξε ο Πορτογάλος δηλώντας το «παρών» μέσα στο «σπίτι» της Ρεάλ. Κι όμως! Ήταν φανερά αγχωμένος, ευτυχισμένος και συνάμα συγκινημένος. «Στο νέο του σπίτι, σήμερα υποδεχόμαστε τον Κριστιάνο Ρονάλντο!» είχε αναφωνήσει λίγο νωρίτερα ο Φλορεντίνο Πέρεθ γεμάτος ενθουσιασμό και ικανοποίηση για το νέο δώρο που έκανε στους φίλους της ομάδας του. 

 

«Παγκόσμιο ρεκόρ! CR… 90.000. 80.000 μέσα στο «Μπερναμπέου» και άλλες 10.000 έξω», έγραφε η Marca την επομένη της παρουσίασης του Ρονάλντο. Αν σκεφτεί κανείς ότι για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είχαν συνωστιστεί 75.000 στο «Σαν Πάολο» για την υποδοχή του, τότε σίγουρα ήταν ρεκόρ. 

Όλα τα ωραία τελειώνουν για να αρχίσουν τα ωραιότερα 

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ανέφερε στο βιβλίο του ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ζήτησε για πρώτη φορά μεταγραφή μετά την κατάκτηση του Champions League τη σεζόν 2007-2008. Τον έπεισε να μείνει άλλη μία χρονιά για να κάνουν το back to back, αλλά παραδέχτηκε ότι η αποχώρησή του κάποια στιγμή θα γινόταν αναπόφευκτα. Το δέλεαρ της Ρεάλ δεν θα μπορούσε να τον κρατήσει μακριά της για πολύ ακόμα. Ειδικά όταν του έταξαν ότι θα στήσουν την ομάδα γύρω από αυτόν. Θα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στον κορυφαίο σύλλογο του κόσμου. Όπως κι έγινε. Ο Πορτογάλος έμεινε για 9 χρόνια στη Μαδρίτη, έχοντας ζήσει τα πάντα, την ίδια ώρα που η «κόντρα» του με τον Λιονέλ Μέσι κορυφωνόταν κάθε χρόνο στο Παρίσι, στην απονομή της Χρυσής Μπάλας. 

Το αποχαιρετιστήριο βίντεο της Ρεάλ Μαδρίτης στον Κριστιάνο Ρονάλντο: 

O ντόρος της μεταγραφής Κακά κράτησε μόνο 3 ημέρες 

Λίγες ημέρες πριν τον Ρονάλντο, η Ρεάλ είχε ανακοινώσει την απόκτηση του βραζιλιάνου θρύλου, Κακά από τη Μίλαν, έναντι 65 εκ. ευρώ, ποσό που κατέστησε τον πρώην παίκτη της Μίλαν ως τη δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ζινεντίν Ζιντάν και η μετακίνησή του από τη Γιουβέντους στη «Βασίλισσα» το 2001, έναντι 73 εκ. ευρώ παρέμενε στην κορυφή της λίστας. Μέχρι που CR9… αποκαθήλωσε τον Ζιζού.  

Ρονάλντο και Κακά… προσπαθούν να ευχηθούν Καλά Χριστούγεννα στις 24 Δεκεμβρίου του 2009. 

 

Calma… Τα πήρε όλα και έφυγε! 

Ο απολογισμός για τον Κριστιάνο Ρονάντο με τη φανέλα της «Βασίλισσας»: 450 γκολ (τα περισσότερα στην καριέρα του) και 131 ασίστ σε 438 εμφανίσεις, 4 Champions League, 2 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 2 Super Cup Ισπανίας και 3 UEFA Super Cup. Σε προσωπικό επίπεδο κατέκτησε 4 φορές τη Χρυσή Μπάλα επί των ημερών του στη Μαδρίτη, αναδείχτηκε 2 φορές κορυφαίος ποδοσφαιριστής από τη FIFA και 3 από την UEFA, 3 φορές πρώτος σκόρερ στη La Liga και 6 στο Champions League. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News