Ρεάλ Μαδρίτης Μεταγραφές: Το plan b μετά το... κάζο Εμπαπέ

Ρεάλ Μαδρίτης Μεταγραφές: Το plan b μετά το… κάζο Εμπαπέ | Champions League | La Liga

Η Ρεάλ Μαδρίτης μέσα σε δύο εβδομάδες είδε τον Κιλιάν Εμπαπέ να μένει στην Παρί Σεν Ζερμέν και τον Έρλινγκ Χάαλαντ να πηγαίνει στη Μάντσεστερ Σίτι. Δίχως τους δύο μεγάλους μεταγραφικούς της στόχους στο… ταμπλό, προσπαθεί να σχεδιάσει ένα plan b χωρίς να έχει προετοιμαστεί γι’ αυτό και όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες – πλέον η αγορά ξέρει πώς έχει λεφτά…

Η «βασίλισσα» είναι λογικό να νιώθει σα να την… έστησαν στην εκκλησία την ημέρα του γάμου. Οι πληροφορίες και η αισιοδοξία έγιναν… χιονοστιβάδα από το show των ισπανικών ΜΜΕ και την προπαγάνδα του ίδιου του κλαμπ. Μέχρι και το πώς θα γινόταν η παρουσίαση του Κιλιάν Εμπαπέ είχε δρομολογηθεί. Τώρα, χωρίς αυτόν και χωρίς τον Χάαλαντ, ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ δεν έχει τη ρεκλάμα για τα εγκαίνια του νέου «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Δεν θα έχει, όμως, και το βασικό κομμάτι του νέου πρότζεκτ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθεί να απορροφήσει το σοκ γιατί ο σχεδιασμός της ήταν βασισμένος στο ότι θα έχει τον Εμπαπέ. Ήταν κι αυτό ένα από τα διαπραγματευτικά χαρτιά με τους υπόλοιπους παίκτες που ήθελε να εντάξει στο δυναμικό της.

Ο Τσουαμενί κι ο Στέρλινγκ…

Οι «μπλάνκος» έχουν ήδη συμφωνήσει με τον Αντόνιο Ρίντιγκερ, τον Γερμανό αμυντικό που θα πάει ελεύθερος από την Τσέλσι με 7,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως κι άλλα 2,5 σε μπόνους, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη πόσα θα πάρει για την υπογραφή του συμβολαίου του.

Ο επόμενος στόχος είναι ο Ορελιάν Τσουαμενί της Μονακό. Η ομάδα του Πριγκιπάτου φέρεται να ζητάει 60 εκατομμύρια ευρώ, αλλά με δεδομένο πως μπορεί να παίξει στους ομίλους του Champions League, μπορεί να κάνει τις ομάδες που θέλουν τον 22χρονο Γάλλο να… περιμένουν και έπειτα να τον δώσει σε όποια προσφέρει περισσότερα. Τον διεκδικεί και η Λίβερπουλ, ενδιαφέρεται και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται ολοένα και πιο «δυνατά» το όνομα του Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι έχει συμβόλαιο ως το 2023, οι συζητήσεις για την ανανέωσή του δεν προχωρούν, αν και υπάρχουν επαφές και το περασμένο καλοκαίρι άκουσε προτάσεις, μεταξύ άλλων κι από την Μπαρτσελόνα.

Μεταγραφικοι στόχοι του παρελθόντος όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο Μοχάμεντ Σαλάχ κι ο Σάντιο Μανέ δεν φαίνεται να έχουν θέση στην εξίσωση επί του παρόντος.

«Αέρας» για Βινίσιους Ζούνιορ και Ροδρίγο

Η αγορά ξέρει – όπως και το περασμένο καλοκαίρι – πως η Ρεάλ Μαδρίτης έχει λεφτά κι αν χάσει το Champions League από την Λίβερπουλ θα αυξηθεί η ανάγκη για τουλάχιστον ένα μεταγραφικό «μπαμ».

Επίσης γνωρίζει πως αργά ή γρήγορα θα πρέπει να… φρεσκάρει το ρόστερ γιατί ο Λούκα Μόντριτς, ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Κασεμίρο κι ο Τόνι Κρόοζ δεν θα αποδίδουν σ’ αυτό το επίπεδο για πάντα. Με την Παρί να ετοιμάζει… ρελάνς, τη Σίτι και την Λίβερπουλ να θέτουν τα στάνταρ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, την Μπαρτσελόνα να ελπίζει σε καλύτερες μέρες, την Τσέλσι να έχει νέα διοίκηση, τη Μίλαν, την Ίντερ και τη Γιουβέντους να έχουν νέα δυναμική και την Μπάγερν Μονάχου να… διψάει, η Ρεάλ ξαφνικά βρίσκεται υπό πίεση.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, λοιπόν, το δεδομένο είναι πως θα μειωθεί κατά 60 εκατομμύρια ευρώ η μισθολογική μάζα του ρόστερ με την αποχώρηση παικτών που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να παραχωρηθούν εκείνοι που δεν υπολογίζονται (π.χ. Μαριάνο, Γιόβιτς, Θεμπάγιος). Στα γραφεία του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έχουν αποδεχθεί πως ο Εντέν Αζάρ θα συνεχίσει μιας και δεν θα βρεθεί ομάδα να καλύψει τα περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ που παίρνει «μεικτά» τον χρόνο.

Μέρος του χώρου που θα δημιουργηθεί στους μισθούς της ομάδας θα καλύψουν οι Βινίσιους Ζούνιορ, Έντερ Μιλιτάο και Ροδρίγο με τους οποίους το κλαμπ αναμένεται να ανανεώσει τη συνεργασία του μέσα στους επόμενους μήνες. Το γεγονός πως δεν αποκτήθηκε ο Εμπαπέ, λένε στην ισπανική πρωτεύουσα, ίσως να βοηθήσει τους δύο Βραζιλιάνους επιθετικούς ν’ αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μοιάζει… χαμένη από το πως εξελίχθηκαν οι υποθέσεις Εμπαπέ και Χάαλαντ. Αλλά, πάλι, το ίδιο φαινόταν σε κάθε μια από τις σειρές της στο Champions League κι έφτασε στον τελικό. Τώρα, ψάχνει την ανατροπή και εκτός αγωνιστικού χώρου.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News