Παναθηναϊκός μεταγραφές: Αντράζ Σποράρ, η έμπρακτη στήριξη του Αλαφούζου στον Γιοβάνοβιτς

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έλεγε την Κυριακή πως οι εισηγήσεις του Γιοβάνοβιτς θα υλοποιηθούν ανεξαρτήτως κόστους. Ο Αντράζ Σποράρ είναι η απόδειξη πως αυτό ισχύει στο ακέραιο.

Ο Αντράζ Σποράρ προβάρει τα πράσινα, αφού προφορικά έχουν συμφωνηθεί οι λεπτομέρειες της μεταγραφής του από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στον Παναθηναϊκό. Μόλις υπογραφούν και τα συμβόλαια, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έχει στη διάθεση του έναν επιθετικό με εξαιρετικές συστάσεις και σε παραγωγική ηλικία.

Οι πληροφορίες για τη μεταγραφή από την Πορτογαλία, αναφέρουν ότι η «πράσινη» ΠΑΕ θα πληρώσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ στην πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, η οποία θα διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης.

Πρόκειται για μία δαπανηρή μεταγραφή, με διαφορά την πιο ακριβή στην περίοδο του Γιάννη Αλαφούζου. Η προηγούμενη πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι: η απόκτηση του Σεμπάστιαν Παλάσιος από την Ιντεπεντιέντε, που άγγιξε τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά, η αξία του Σποράρ είναι μεγαλύτερη, επειδή είναι επιθετικός και με παραγωγικά στατιστικά στο σκοράρισμα. Η έφεση στο γκολ πληρώνεται ακριβά στην αγορά και ο Παναθηναϊκός επέλεξε να εμπιστευτεί το «9» του σε έναν παίκτη που έχει αποδείξει τις ικανότητες του.

Παράλληλα, είναι και μία έμπρακτη απόδειξη από τον Γιάννη Αλαφούζο ότι εννοούσε στο ακέραιο όσα έλεγε την Κυριακή: πως η διοίκηση θα υλοποιήσει στο ακέραιο τις εισηγήσεις του Γιοβάνοβιτς, ανεξαρτήτως κόστους…

Η αλήθεια είναι πως λόγω της καθυστέρησης στην ενίσχυση του ρόστερ του Τριφυλλιού, οι περισσότεροι αμφέβαλλαν για τις προθέσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ. Ο Γιοβάνοβιτς δεν συγκαταλεγόταν σε αυτούς, όμως πλέον πείστηκε και ο πιο δύσπιστος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News