Ολυμπιακός: Τα οφέλη των πρωταθλητών από την πρόκριση της Λίβερπουλ

Η εντυπωσιακή ανατροπή της Λίβερπουλ στο «Μαδριγάλ» το βράδυ της Τρίτης δεν άνοιξε… κόκκινες σαμπάνιες μόνο στο λιμάνι της Αγγλίας, αλλά και στον Πειραιά!

Με δεδομένο, και τυπικά, ότι η ομάδα που θα κατακτήσει το φετινό Champions League έχει εξασφαλισμένη την παρουσία στους ομίλους μέσω της βαθμολογικής κατάταξης του πρωταθλήματος της χώρας της (η Ρεάλ έχει στεφθεί ήδη πρωταθλήτρια στην La Liga, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ θα βρίσκονται δεδομένα στην τετράδα της Premier League, με τη μία εκ των δύο να κατακτά και τον τίτλο), ο Ολυμπιακός γλιτώνει οριστικά και αμετάκλητα έναν προκριματικό γύρο και θα εκκινήσει από τον δεύτερο και όχι τον πρώτο προκριματικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής κατάταξης.

Μετά και την επισημοποίηση του αποκλεισμού των ρωσικών ομάδων από την ΟΥΕΦΑ για τη σεζόν 2022-23, στου Ρέντη περίμεναν απλά την επισημοποίηση του αποκλεισμού της Βιγιαρεάλ (της μόνης εκ των τεσσάρων ομάδων των ημιτελικών που δεν είχε εξασφαλίσει θέση στη διοργάνωση από το εγχώριο πρωτάθλημα) για να αλλάξουν ολοκληρωτικά το καλεντάρι της προετοιμασίας τους.

Τα τέσσερα μεγάλα κέρδη του Ολυμπιακού από την πρόκριση της Λίβερπουλ

  • Επιτέλους οι ποδοσφαιριστές του θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους μετά από δύο χρόνια (!) που έπαιζαν ασταμάτητα.
    Αν οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονταν στον πρώτο προκριματικό γύρο, η ευρωπαϊκή τους περιπέτεια θα ξεκινούσε στις 5 ή στις 6 Ιουλίου και η προετοιμασία, ένα μήνα νωρίτερα (οι παίκτες είχαν ενημερωθεί για έναρξη των προπονήσεων στις 7 Ιουνίου). Με την ημερομηνία έναρξης των ευρωπαϊκών ταξιδιών να μετατίθεται πλέον κατά δύο εβδομάδες (19/20 Ιουλίου), ανάλογα θα αυξηθεί και το διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών, που είναι πιο αναγκαίες από ποτέ.
  • Ιδιαίτερα οι διεθνείς «ερυθρόλευκοι» (που είναι και ουκ ολίγοι) θα είχαν να διαχειριστούν ξανά ένα ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα, από την 1η έως τις 14 Ιουνίου οι εθνικές ομάδες είναι προγραμματισμένο να δώσουν αλλεπάλληλα παιχνίδια. Η εθνική Ελλάδος, για παράδειγμα, θα κληθεί να δώσει τους τέσσερις πρώτους της αγώνες για το Nations League. Αυτό σημαίνει ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει στο μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας διαθέσιμους όλους τους παίκτες του.
  • Οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού και ο Πέδρο Μαρτίνς έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στο αναγκαίο λίφτινγκ του ρόστερ με μεγαλύτερη άνεση χρόνου, που συνεπάγεται λιγότερη πίεση στις διαπραγματεύσεις με στόχους που έχουν εντοπιστεί για την ενίσχυση της ομάδας.
  • Με δεδομένο ότι το δεύτερο και βασικό σκέλος της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί πλέον το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, είναι πολύ πιο εύκολο για τους Πειραιώτες να βρουν δυνατούς αντιπάλους για φιλικά, κάτι που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί κατά τη διάρκεια του Ιουνίου.
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News