Παναθηναϊκός: Η επιστροφή στην Ευρώπη περνάει από το εκτός έδρας γκολ

Η αδυναμία του Παναθηναϊκού να σκοράρει μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι μία βασική παράμετρος για να «κλειδώσει» η συμμετοχή στο Conference League.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να νικήσεις στο ποδόσφαιρο, είναι να σκοράρεις. Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να πανηγυρίσει ένα μεγάλο διπλό, πρέπει να λύσει το βασικότερο πρόβλημα του: να βρει γκολ. Διότι σε έξι παιχνίδια με αντιπάλους από το ελληνικό «Big-5», μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης», έχει σκοράρει μόλις μία φορά: στην Τούμπα με τον Σεμπάστιαν Παλάσιος.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ο Παναθηναϊκός έμεινε «άσφαιρος». Σε δύο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε δύο παιχνίδια με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πέντε στο σύνολο.

Φυσικά, η αδυναμία του Παναθηναϊκού να σκοράρει εκτός έδρας σχετίζεται με τη γενικότερη αναποτελεσματικότητα του φέτος. Με την έλλειψη ενός στράικερ με έφεση στο σκοράρισμα και με τη χαμηλή παραγωγικότητα των μέσων του. Καθώς και με την μικρότερη αυτοπεποίθηση των «πράσινων» όταν αφήνουν το γνώριμο περιβάλλον της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Με τη σεζόν να οδεύει προς την ολοκλήρωση της, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να «κλειδώσει» την επιστροφή του στην Ευρώπη. Για να τα καταφέρει και παράλληλα, να πανηγυρίσει ένα μεγάλο διπλό, επιβάλλει να βρει γκολ στα εναπομείναντα ματς με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Στα προηγούμενα εκτός έδρας ματς των Play Offs, το «μηδέν» στην άμυνα έδωσε αποτέλεσμα στο Τριφύλλι. Όμως, η στήριξη μόνο στην ανασταλτική λειτουργία είναι ρίσκο.

Για αυτό ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να σκοράρει, για να διεκδικήσει τη νίκη. Και με μία νίκη στις δύο αναμετρήσεις, σε συνδυασμό με την επικράτηση επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», θα φέρει ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News