Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι: Με τέτοιον Ντε Μπρόινε... θα το παίρνει άλλα δέκα χρόνια!

Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι: Με τέτοιον Ντε Μπρόινε… θα το παίρνει άλλα δέκα χρόνια στην Premier League η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα!

Με το εμφατικό 5-1 και τον εξωπραγματικό Ντε Μπρόινε να σκοράρει τέσσερα εξ αυτών, η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από την έδρα της Γουλβς και… αγκαλιάζει τον τίτλο της Premier League!

Ο Κώστας Τσιμίκας, όπως και όλη η Λίβερπουλ, θα κάθισε να δει τις προσπάθειες ενός πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, του Ζοζέ Σα να σταματήσει τη μηχανή της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε όμως είχε μία εντελώς διαφορετική άποψη και στο παιχνίδι «τελικό» των πολιτών απέναντι στη Γουλβς έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του!

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα χρειαζόταν τη νίκη για να διατηρήσει το +3 από τη Λίβερπουλ, κάτι που έκανε πράξη χάρη στον διαστημικό Βέλγο. Από το 7ο λεπτό, όταν και νίκησε για πρώτη φορά τον Σα, έως και το 24ο ο Ντε Μπρόινε με τρία γκολ, το ένα ομορφότερο από το άλλο, χάριζε στη Σίτι το τρίποντο.

Το μόνο που πρόλαβαν οι γηπεδούχοι ήταν να ισοφαρίσουν με τον Ντέντονκερ προσωρινά σε 1-1. Για τον Βέλγο όμως η υπόθεση δεν είχε τελειώσει και σκόραρε άλλη μία φορά, συμπληρώνοντας το καρέ στο 60ο λεπτό, ολοκληρώνοντας έναν… μαγικό συνδυασμό της ομάδας του. Το κερασάκι στην -μάλλον πρωταθληματική- τούρτα έβαλε ο Ραχίμ Στέρλινγκ, πέντε λεπτά πριν το φινάλε όταν εξ επαφής έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα των «λύκων».

Με τη νίκη της αυτή η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στους 89 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τη Λίβερπουλ σε 36 αγώνες και περιμένει να… ολοκληρώσει τη δουλειά με τις Γουέστ Χαμ (εκτός) και Άστον Βίλα (εντός) έχοντας πλέον και το περιθώριο της μίας ισοπαλίας.

Μπορεί η ομάδα του Πεπ και κυρίως ο ίδιος, να επικρήθηκε για την αποτυχία της να πάρει το Champions League, σταματώντας στα ημιτελικά και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο ο τίτλος της Premier League είναι πολύ κοντά στο να γίνει για άλλη μία χρονιά δικός τους.

Με αυτόν τον Ντε Μπρόινε μάλιστα, η Σίτι θα το σηκώνει… κάθε χρόνο, πολλώ δε μάλλον όταν από τη νέα σεζόν θα προστεθεί στη μηχανή της ο Έρλινγκ Χάαλαντ!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News