ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Απευθείας στους ευρωπαϊκούς ομίλους η ΑΕΚ

Όπως γνωστοποίησε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία η ΑΕΚ βρίσκεται απευθείας στους ομίλους του EHF European League με wild card.

Νέα πολύ ευχάριστη εξέλιξη για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ κι αυτή τη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ομάδα των τριών φετινών τίτλων θ’ αγωνιστεί απευθείας στους ομίλους του EHF European League, όπως γνωστοποίησε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Αυτό κατέστη εφικτό με wild card και σαφώς μέτρησε η κατάκτηση μέσα στη σεζόν του 1ου  ευρωπαϊκού τίτλου. Οι «κιτρινόμαυροι» θα πάρουν μέρος στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι επιτυγχάνουν άλλον έναν στόχο, που ήταν ν’ αποφύγουν τους προκριματικούς.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του σωματείου «η ΑΕΚ κατέθεσε το αίτημά της και μετά από σκληρή «μάχη» με μεγαθήρια του ευρωπαϊκού χάντμπολ έγινε δεκτή στην κυρίως φάση του EHF European League, με τον πρόεδρο του συλλόγου, Αλέξη Αλεξίου, τον Α’ αντιπρόεδρο και διοικητικό υπεύθυνο του τμήματος, Σταμάτη Παπασταμάτη, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια της ΑΕΚ να αισθάνονται υπερήφανοι και ικανοποιημένοι από την επιτυχία αυτή».

Τις προηγούμενες μέρες η ΑΕΚ αποδέσμευσε αρκετούς ξένους παίκτες που τη βοήθησαν να φτάσει στο ιστορικό τρεμπλ, αδειάζοντας, όπως φαίνεται, θέσεις για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της ομάδας εν όψει της ευρωπαϊκής της αναβάθμισης.

Συνολικά στους ομίλους του EHF European League έχουν «κλείσει» θέση 12 ομάδες και είναι οι εξής:
SC Magdeburg (Γερμανία)
HBC Nantes (Γαλλία)
Bidasoa Irun (Ισπανία)
Grundfos Tatabanya KC (Ουγγαρία)
IK Savehof (Σουηδία)
HC Eurofarm Pelister (Σκόπια)
Pfadi Winterthur HB (Ελβετία)
Chekhovskie Medvedi (Ρωσία)
RK Gorenje Velenje (Σλοβενία)
ΑΕΚ (Ελλάδα)
Tatran Presov (Σλοβακία)
Cocks (Φινλανδία)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News