ΑΕΚ: Ο Μελισσανίδης, η διαχείριση της κρίσης και το μήνυμα σε Κονέ-Παπαδημητρίου

Εάν κάποιος ζητούσε να γραφτεί ο χειρότερος εφιάλτης για την ΑΕΚ, θα μπορούσε να παραθέσει απλά όσα συμβαίνουν σε αγωνιστικό επίπεδο στην ομάδα από το καλοκαίρι του 2018 και μετά.

Θαρρείς και από την κατάκτηση της εισόδου στους ομίλους του Champions League και έπειτα, άρχισε ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο και δίχως ουδείς να μπορεί να βάλει φραγμό. Επειτα και από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και πλέον όλα είναι στα χέρια του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ειδικά στη χρονική συγκυρία που βρισκόμαστε, για μια ομάδα που μέσα στη διάρκεια της σεζόν 2022/23 θα μπει στο νέο της γήπεδο, φαντάζει τρελό να είναι στο χειρότερο αγωνιστικό σημείο από κάθε άλλη περίοδο. Στην ΑΕΚ υποστηρίζουν, ότι δεν γίνεται αυτός που έδωσε πνοή σε όλη την ομάδα, που έφτασε στην ολοκλήρωση του γηπέδου και την έκανε ξανά πρωταθλήτρια έπειτα από 24 χρόνια, να μη φτιάξει ομάδα για να μπει με το σωστό τρόπο στο «σπίτι» της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μελισσανίδης έχει να αντιμετωπίσει κατάσταση κρίσης στην ΑΕΚ. Εχει συμβεί και κατά τις δύο προηγούμενες παρουσίες του στο τιμόνι της ομάδας, βεβαίως συμβαίνει και τώρα που έχει το μεγαλύτερο διάστημα παρουσίας. Ηδη, έδειξε τις διαθέσεις για ριζικές αλλαγές σε καταστάσεις και πρόσωπα, με τη διαδικασία επιλογής και την ταυτότητα του νέου προπονητή. Σημαντικό όνομα στο ποδόσφαιρο, με όρεξη για δουλειά, ο Αλμέιδα είναι η πρώτη κίνηση του Μελισσανίδη, αλλά και μια μεγάλη ελπίδα για την ΑΕΚ.

Ο κόσμος πιέζει

Είναι σημαντικό σε αυτό το διάστημα, πως η ΑΕΚ δείχνει διάθεση να απαλλαχθεί από προβληματικές καταστάσεις του παρελθόντος. Προσπαθεί να διασφαλίσει πως θα παρέχει στον Αργεντινό τεχνικό όσα χρειάζεται προκειμένου να δουλέψει απερίσπαστος και με καλό επίπεδο. Θεωρείται μάλιστα μεγάλο συν στη διαδικασία, ότι ο Αλμέιδα έχει αρκετά ολοκληρωμένη εικόνα για την ομάδα και δεν θα έρθει ψηλαφίζοντας καταστάσεις.

Ο κόσμος μεγιστοποιεί την πίεση. Το μεσημέρι της Δευτέρας, αντιπροσωπεία οπαδών βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και συνομίλησε με τους Γιάννη Παπαδημητρίου και Παναγιώτη Κονέ, που βρίσκονται εύλογα ψηλά στο κάδρο των ευθυνών. Ωστόσο, η τελική απόφαση για το ποιοι θα αποτελέσουν μέρη της ΑΕΚ στην επόμενη μέρα της, ανήκει στον Μελισσανίδη και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την Τετάρτη και την τυπική ολοκλήρωση της σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News