ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ: «Έρευνα για τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν, καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού»

Παίχτες της ομάδας Κ18 της Πόρτσμουθ, κατηγορούνται για ρατσιστική επίθεση σε ποδοσφαιριστές της Αγγλίας, μετά από φωτογραφία που κυκλοφόρησε από ομαδική συνομιλία στα social media.

Οι Τζέιντον Σάντσο, Μάρκους Ράσφορντ και Μπουκαγιό Σακά, όχι μόνο έπρεπε να κουβαλήσουν το βάρος των χαμένων εκτελέσεων πέναλτι στον τελικό, αλλά δέχτηκαν και ρατσιστικές επιθέσεις από συμπατριώτες τους στα σόσιαλ μίντια. Μηνύματα και σχόλια με εικόνες μαϊμούδων, μπανάνες και βεβήλωση γκραφίτι, ήταν ορισμένα από όσα τραγικά συνέβησαν, στον απόηχο του τελικού του Euro 2020.

Η Πόρτσμουθ, ομάδα της League One, ερευνά τους ισχυρισμούς πως μέλη της ομάδας Κ18, κατηγορούνται για ρατσιστική επίθεση στους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας.

«Η ομάδα της Πόρτσμουθ έχει επίγνωση για τις εικόνες από τσατ που φέρεται να αφορά την ομάδα των Κ18, και έχουν ρατσιστικό χαρακτήρα. Γίνεται ήδη έρευνα και θα υπάρξουν νεότερα στοιχεία, μόλις αυτή ολοκληρωθεί.

Η Πόρτσμουθ καταδικάζει όλες τις μορφές ρατσισμού και είναι δίπλα στον αγώνα για εξάλειψη κάθε μορφής διακρίσεων. Δεν υπάρχει θέση για αυτές στον αθλητισμό και την κοινωνία μας γενικότερα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News