ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ο Κλοπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας

Στο τι μέλλει γενέσθαι με αποχωρήσεις και προσθήκες στο ρόστερ, αναφέρθηκε ο προπονητής της Λίβερπουλ, στις πρώτες δηλώσεις του κατά την διάρκεια της προετοιμασίας των “κόκκινων”.

Καμία βιασύνη δεν έχει ο Γιούργκεν Κλοπ για να πάρει αποφάσεις για το ρόστερ της νέας σεζόν, όπως δήλωσε ο ίδιος από την Αυστρία όπου εδώ και λίγες μέρες πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασία της Λίβερπουλ. Ο Γερμανός τεχνικός έχει αυτή τη στιγμή μαζί του 34 παίκτες, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά όταν επιστρέψουν από τις άδειες τους οι διεθνείς που συμμετείχαν σε Euro και Copa America.

Ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί είναι οι πιθανές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών όπως ο Οριγκί, ο Μιναμίνο και ο Φίλιπς, με τον Κλοπ να τονίζει πως ακόμα είναι νωρίς για αποφάσεις. “Δεν ξέρω. Για μερικούς νεαρούς παίκτες πρέπει να σκεφτούμε την προοπτική ενός δανεισμού, αλλά πρέπει επίσης να σκεφτούμε αν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή. Δεν υπάρχει οριστική απόφαση. Σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας, έχουν όλοι την ευκαιρία να με εντυπωσιάσουν και να κερδίσουν την θέση τους. Θα ήθελα πάρα πολύ να με εκπλήξουν. Έχουμε τόσα πολλά κίνητρα στην ομάδα. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες που θα μπορούσαν να κάνω το βήμα παραπάνω. Για διαφορετικούς λόγους, η τελευταία σεζόν δεν ήταν καλή για αυτούς, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα συνεχίσουν έτσι. Έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα σωστά πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση. Είναι κοντά στην πρώτη ομάδα και μπορεί να μην παίζουν αρκετά, αλλά η πόρτα είναι ανοιχτή.”

Πολλοί μέσοι μας δεν βρίσκονται ακόμα μαζί μας και αυτή θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για κάποιον να παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο και να εξελιχθεί σε μια “νέα μεταγραφή” για μας. Αν κάποιος θέλει να φύγει, μπορεί να έρθει σε μένα να μου το πει και να το σκεφτούμε. Κανένας δεν έχει έρθει, οπότε δεν υπάρχει βιασύνη και από την πλευρά των παικτών.”

Την ίδια ώρα η Λίβερπουλ περνάει ένα αρκετά ήσυχο καλοκαίρι μεταγραφικά, καθώς μετά την απόκτηση του Κονατέ, από πολύ νωρίς, δεν έχει προχωρήσει ακόμα ούτε στον αντικαταστάτη του Βαινάλντουμ, αλλά ούτε και σε μια ανανέωση της επιθετικής γραμμής.

Η αγορά είναι πολύ ήσυχη μέχρι τώρα. Υπάρχει η μεταγραφή του Σάντσο και ίσως κάποια άλλη. Εμείς πήραμε τον Κονατέ νωρίς, αλλά πραγματικά επικρατεί ησυχία στο μεταγραφικό παζάρι. Θα δούμε τι θα συμβεί με όλα αυτά τα πράγματα, ωστόσο αυτή τη στιγμή όλοι μπορούν να με εντυπωσιάσουν και αυτό ακριβώς ελπίζω να κάνουν.” 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News