ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ: "Λευκός καπνός" στην υπόθεση παραμονής του στην Μπαρτσελόνα

Σύμφωνα με την Sport, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στην υπογραφή συμβολαίου πενταετούς διάρκειας, με τον Αργεντινό να απορρίπτει τελικά την προοπτική να αγωνιστεί στο MLS μετά από δύο σεζόν.

Η συμφωνία για την οποία γίνεται λόγος περιλαμβάνει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας. Αν και πολλά είχαν ειπωθεί τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με την πιθανότητα συμφωνίας για δύο σεζόν και στη συνέχεια μίας νέας περιπέτειας στο MLS, τελικά οι δύο πλευρές είδαν με καλό μάτι την επέκταση της συνεργασίας για μία περίοδο μεγαλύτερης των δύο σεζόν. 

Ο Λιονέλ Μέσι έχει την ενέργεια και τη διάθεση να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της ομάδας της καρδιάς του στο υψηλότερο επίπεδο για άλλα 5 χρόνια και αυτή η προοπτική είναι κάτι που χαροποιεί τη διοίκηση Λαπόρτα. 

Ο “Μάγος” του Ροσάριο έχει δεχθεί μείωση των ετήσιων αποδοχών του κατά 50%, δείχνοντας ότι κατανοεί απόλυτα την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βιώνει η Μπαρτσελόνα και φυσικά και ο ίδιος ξέρει ότι πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα και να διευκολύνει τις κινήσεις των διοικούντων. Σε κάθε περίπτωση το οικονομικό κομμάτι δεν ήταν ποτέ το βασικό πρόβλημα ανάμεσα στον Μέσι και στην Μπαρτσελόνα σε όλη αυτήν τη διαδικασία. Απλά υπάρχουν πολλές νομικές και λογιστικές λεπτομέρειες που πρέπει να ρυθμιστούν.

Συμπερασματικά λοιπόν, μιλάμε για μία αρχική συμφωνία εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, οι οποίες λογικά θα λάβουν χώρα μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα, όταν επιστρέψει από τις διακοπές του ο Λιονέλ Μέσι. Μπορεί λοιπόν να μην ακούσουμε κάτι από επίσημα χείλη τις επόμενες ώρες ή δύο με τρεις μέρες, ωστόσο η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της (σύμφωνα και με τις χτεσινές δηλώσεις του Λαπόρτα) και η πολυπόθητη για τους φίλους της Μπαρτσελόνα παραμονή του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο θα γίνει πραγματικότητα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News