Παναθηναϊκός: Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν - Τι γίνεται με τα συμβόλαια

Παναθηναϊκός: Ποια συμβόλαια είναι σε ισχύ και για του χρόνου και ποια ολοκληρώνονται! Οι «πράσινοι» σκέφτονται το πρωτάθλημα, αλλά έχουν στην άκρη του μυαλού τους και τα δεδομένα με το έμψυχο δυναμικό τους.

Οι «πράσινοι» έχουν αποκλειστικά στο μυαλό τους το πρωτάθλημα και μόνο σε αυτό, αλλά στην άκρη των σκέψεών τους έχουν και τα δεδομένα με το υπάρχον ρόστερ τους με το sportday.gr να παρουσιάζει την κατάσταση με τα συμβόλαια. 

Μετά την απόκτηση του Πάρις Λι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει βάλει μια άνω τελεία στα μεταγραφικά ζητήματα διότι προέχουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και δη η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα, δεν έχει γνωστοποιηθεί το ακριβές νούμερο του μπάτζετ. Αυτά ως έναν μίνι πρόλογο. Το βέβαιο είναι πως οι «πράσινοι» έχουν βασικό κορμό, αλλά και παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους.

ΠΕΪΤΟΝ ΣΙΒΑ: Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Η απόκτηση του Πάρις Λι, δεν οδηγεί στην παραμονή του Σίβα, αλλά στην αποχώρησή του, διότι η ομάδα θέλει έναν υψηλόσωμο γκαρντ (είτε πόιντ γκαρντ είτε κόμπο γκαρντ).

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ: Το περασμένο καλοκαίρι, ο Ελληνας γκαρντ ανανέωσε για άλλο ένα χρόνο την παρουσία του στο ΟΑΚΑ (μετά την επιστροφή του στους «πράσινους» την σεζόν 2021-2022). Το καλοκαίρι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται. Παραμένει άγνωστο, αν θα ανανεώσει και λογικά η παραμονή του θα εξαρτηθεί από το ντιλ ή όχι με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη.

ΝΕΟΚΛΗΣ ΑΒΔΑΛΑΣ: Ο Ελληνας γκαρντ είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ των «πρασίνων» και στόχος της ομάδας είναι να το αξιοποιεί περισσότερο. Στις 28/1 του τρέχοντος έτους, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.

ΝΤΑΡΙΛ ΜΕΪΚΟΝ: Ο Αμερικανός γκαρντ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ΑΕΚ με 1+1 συμβόλαιο συνεργασίας. Εχει αφήσει άριστες εντυπώσεις και δείχνει πως μπορεί να συνεισφέρει περισσότερο. Βάσει λογικής, οι «πράσινοι» θα ενεργοποιήσουν την οψιόν ανανέωσης του Αμερικανού γκαρντ.

ΝΕΜΑΝΙΑ ΝΕΝΤΟΒΙΤΣ: Ηγετική φυσιογνωμία εντός και εκτός παρκέ. Η ενέργεια του δίνει πολλές λύσεις και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους – ηλικιακά – συμπαίκτες του. Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε διετές κλειστό συμβόλαιο με τους «πράσινους».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: Η παραμονή του αρχηγού, έγινε ένα μίνι σίριαλ με τον Παναθηναϊκό να κάνει τις διαπραγματεύσεις του και να περιμένει το «εμπόδιο» του ΝΒΑ. Τέλος καλό, όλα καλά για τον «Πάπι». Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε διετές συμβόλαιο ενώ υπάρχει μόνο όρος για NBA out (ύψος 1εκ. ευρώ).

ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΣΑΝΤ-ΡΟΣ: Το 2020 φόρεσε τα πράσινα και μάλιστα είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας το οποίο είχε την προοπτική ανανέωσης κάθε καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός έμεινε ικανοποιημένος με την απόδοση του Κουβανού γκαρντ-φόργουορντ και έτσι το καλοκαίρι του 2021 του προσέφερε νέο διετές συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές. Παρά το γεγονός πως δύσκολα θα πάρει ελληνικό διαβατήριο, εννοείται πως δεν το κουνάει ρούπι από το ΟΑΚΑ.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ: Είναι ο Λεωνίδας του Παναθηναϊκού. Με μαχητική ψυχή! Ο Ελληνας φόργουορντ είναι ο ορισμός της δουλειάς και των χαμηλών τόνων. Το περασμένο καλοκαίρι επιβραβεύθηκε με την υπογραφή συμβολαίου για άλλον ένα χρόνο. Κατά συνέπεια το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ: Ο Ελληνας φόργουορντ είναι ένα από τα σπουδαιότερα πρότζεκτ των «πρασίνων» και τον εμπιστεύονται συνεχώς με κλειστά μάτια. Θέλουν να του αυξήσουν τον χρόνο συμμετοχής του. Τον Δεκέμβρη του 2020 υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2025 με τους «πράσινους».

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΓΚΑΖ: Ο Ελληνας πάουερ φόργουορντ έδωσε τα χέρια το περασμένο καλοκαίρι με τους «πράσινους». Εβαλε τζίφρες για τα επόμενα 4 χρόνια. Παρέμεινε για λίγους μήνες στον Ιωνικό και τον περασμένο Φλεβάρη έβαλε και επίσημα τα πράσινα. Στόχος των «πρασίνων» είναι να του δοθεί περισσότερος χρόνος συμμετοχής.

ΟΚΑΡΟ ΓΟΥΑΪΤ: Κατόπιν εισηγήσεως του Δημήτρη Πρίφτη (και μετά το «ναυάγιο» με τον Χέρβεϊ), οι «πράσινοι» ενέταξαν στο δυναμικό τους τον αθλητικό Αμερικανό πάουερ φόργουορντ. Πλέον έχει πάρει τα πάνω του σε μια σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι και ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα να ενεργοποιήσει την οψιόν ανανέωσης.

ΤΖΕΡΕΜΙ ΕΒΑΝΣ: Το καλοκαίρι του 2021, οι «πράσινοι» έδωσαν τα χέρια με τον αθλητικό Αμερικανό πάουερ φόργουορντ-σέντερ ο οποίος είχε κάνει και το ξεπέταγμά του με την Χίμκι. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι ενώ δεν υπάρχει οψιόν ανανέωσης. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ο Ελληνας σέντερ είναι ο εκ των στυλοβατών του Παναθηναϊκού. Το καλοκαίρι του 2018 ο πιο βελτιωμένος σέντερ της Ευρώπης επέστρεψε στα αγαπημένα του λημέρια μετά το πέρασμά του από το ΝΒΑ. Υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας (3+1+1) και φυσικά έχει άλλον ένα χρόνο με τους «πράσινους» με την ρήτρα να βρίσκεται στα 4εκ. ευρώ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ: Ο Ελληνας σέντερ εξαργύρωσε την εξαιρετική του χρονιά με τον Ηρακλή και το περασμένο καλοκαίρι φόρεσε τα πράσινα. Ερχεται από τον πάγκο και δίνει συμπληρωματικές λύσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα να του ενεργοποιήσει την οψιόν ανανέωσης για άλλο ένα χρόνο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News