Παναθηναϊκός: Η ΓΗΠΕΛ από το ζενίθ στο ναδίρ... Από τις κόντρες Βαρδινογιάννη-Βγενόπουλου, στην πλήρη αφάνεια
Κάποτε η ΓΗΠΕΛ ήταν στο επίκεντρο της «πράσινης» επικαιρότητας στη διαμάχη του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Ανδρέα Βγενόπουλου. Σήμερα, στην ανανέωση της θητείας της διοίκησης της, δεν ασχολήθηκε κανείς.
Με τις μεταγραφές να κυριαρχούν στην επικαιρότητα, μία άλλη είδηση πέρασε στα ψιλά: η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΗΠΕΛ. Πρόκειται για τη θυγατρική της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία την εκπροσωπεί στα ζητήματα της Διπλής Ανάπλασης.
Στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, καταχωρήθηκε σε σώμα η διοίκηση της εταιρίας, σε ανανέωση της θητείας της. Ο Γιάννης Παναγιωτίδης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προεδρεύει στη ΓΗΠΕΛ και μέλη ορίστηκαν ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης (πρόεδρος της ΠΑΕ) και Γιώργος Μαθιόπουλος (μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ).
Επί της ουσίας, δεν άλλαξε κάτι στο οργανόγραμμα της ΓΗΠΕΛ. Η τριμελής σύνθεση συνεχίζει τη δουλειά της, κυρίως ο Γιάννης Παναγιωτίδης, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το γηπεδικό.
H διαμάχη Βαρδινογιάννη – Βγενόπουλου
Ωστόσο, δεν απέχει πολύ η εποχή που η ΓΗΠΕΛ μονοπωλούσε την «πράσινη» ειδησεογραφία. Για την ακρίβεια, ήταν ένα βασικό σημείο διαμάχης ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και στον Ανδρέα Βγενόπουλο, όταν η πολυμετοχικότητα τινάχτηκε στον αέρα.
Ο Βγενόπουλος υποστήριζε δημοσίως ότι η ΓΗΠΕΛ εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Γιάννη Βαρδινογιάννη στη Διπλή Ανάπλαση και όχι του Παναθηναϊκού. Τότε, ο «Mr MIG» καλούσε τον Τζίγγερ να φύγει από την ΠΑΕ, παίρνοντας μαζί του και τη ΓΗΠΕΛ! Φυσικά, ο δεύτερος απέκρουε τις κατηγορίες και στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή σύγκλιση!
Η μερίδα των οπαδών του Παναθηναϊκού που είχε συνταχτεί με τον Βγενόπουλο, συμμεριζόταν την άποψη του για τη ΓΗΠΕΛ. Το 2011 και το 2012, συχνά σε δρόμους της Αθήνας και στον κεντρικό σύνδεσμο της Θύρας 13 τοποθετούνταν πανό με την επιγραφή «Τζίγγερ τη ΓΗΠΕΛ σου και δρόμο». Ενώ και στο ΟΑΚΑ και στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ακουγόταν το ανάλογο σύνθημα.
Λιγότερο ή περισσότερο στη διαμάχη για τη ΓΗΠΕΛ είχαν πάρει μέρος και οι άλλοι μέτοχοι. Ο Μιχάλης Ζολώτας, έχοντας διατελέσει μέλος στο ΔΣ της εταιρίας, είχε καταγγείλει τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ότι λειτουργούσε εν κρυπτώ και η χρηματοδότηση για τη Διπλή Ανάπλαση δεν ήταν εξασφαλισμένη. Ειπώθηκαν και γράφτηκαν τόσα πολλά για το ζήτημα, που μόνο ένα βιβλίο θα μπορούσε να τα αποτυπώσει επαρκώς. Ήταν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ταραχώδη πολυμετοχικότητα του Τριφυλλιού..
Μόνο η ΓΗΠΕΛ απέμεινε
Η αλήθεια είναι πως οι φόβοι που εκφράστηκαν για τις συνέπειες που θα φέρει η ΓΗΠΕΛ στην ΠΑΕ, δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ. Ο Δήμος Αθηναίων δεν προέβη σε αγωγή, ο Βωβός δεν διεκδίκησε αποζημίωση, ούτε καν ο ΑΚΤΩΡΑΣ που είχε νομικό πάτημα, δεν στράφηκε δικαστικά κατά του Παναθηναϊκού. Η ΓΗΠΕΛ παρουσιάστηκε ως ένας… Αρμαγεδώνας, αλλά δεν συνέβη το παραμικρό.
Αντίστοιχα, η κάθε πλευρά μεταχειριζόταν τη ΓΗΠΕΛ για να επικοινωνιακό όφελος της. Ο Βγενόπουλος τη χρέωνε στον Βαρδινογιάννη ως κακοδιαχείριση της ΠΑΕ. Ο Βαρδινογιάννης καταλόγιζε στον Βγενόπουλο ότι επικαλούταν τη ΓΗΠΕΛ για να καλύψει την αδυναμία του να αποκτήσει τον έλεγχο της ποδοσφαιρικής ομάδας. Έπειτα, ο καθένας διάλεγε το αφήγημα που του ταίριαζε…
Δέκα χρόνια μετά το τέλος της πολυμετοχικότητας, οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της κόντρας για τη ΓΗΠΕΛ δεν υπάρχουν στο Τριφύλλι. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν ασχολείται καθόλου με την ΠΑΕ, ενώ ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε αποβιώσει. Αντίθετα, η ΓΗΠΕΛ ζει και βασιλεύει και ετοιμάζεται για τη δικαίωση της… Την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Κορυφαίος στον πλανήτη ο Χρήστος Μουζακίτης!
- Ολυμπιακός: Η απίθανη στιχομυθία του Ρόντινεϊ με τον Φορτούνη!
- AEK: Δίνει 1.5 εκατ. ευρώ στην ΕΠΟ για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου
- Εθνική Ελλάδος: Μαθαίνει αντίπαλο για τα playoffs του Nations League - Ποιοι είναι οι 4 υποψήφιοι αντίπαλοι
- Δώρο Χριστουγέννων 2024: Νωρίτερα η καταβολή του στους δικαιούχους - Πώς υπολογίζεται