ΤΟΤΕΝΑΜ: Το μεταγραφικό πλάνο της νέας σεζόν

Ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρόκληση να επαναφέρει την Τότεναμ σε υψηλές πτήσεις στην Premier League της νέας σεζόν

Με την Premier League να ανοίγει αυλαία σε περίπου ένα μήνα οι συσκέψεις στα αρχηγεία των ομάδων του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βρίσκονται υπό τον πυρετό προετοιμασιών.

Στο Βόρειο Λονδίνο, οι πονοκέφαλοι για το νεοφερμένο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο είναι ωστόσο ακόμη μεγαλύτεροι δεδομένης της γκρίνιας και της εσωστρέφειας που προκλήθηκαν εξαιτίας της περσινής αποτυχημένης χρονιάς. Τα σπιρούνια τερμάτισαν στην 7η θέση τη σεζόν 2020-2021, δίχως να καταφέρουν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Champions League. Η πίεση έτσι για μια διάκριση τόσο εγχώρια όσο και ευρωπαϊκή όπως είναι φυσικό αυξάνεται διαρκώς.

Για να συναντήσουμε το τελευταίο πρωτάθλημα της Τότεναμ, θα πρέπει να ταξιδέψουμε στο μακρινό 1961. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει 22,003 ημέρες, περισσότερα δηλαδή από 60 χρόνια, με την τροπαιοθήκη να παραμένει άδεια.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στατιστικό είναι το γεγονός πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Spurs συνέπεσε ακριβώς 22,000 ημέρες μετά το θάνατο της ιδιόρρυθμης Βασίλισσας Βικτώριας (1901), που σημάδεψε μια περίοδο μοναρχίας, συνώνυμης του πουριτανισμού και της αυστηρότητας. Ενώ, το πιο πρόσφατο μεγάλο τρόπαιο που κόσμησε τη συλλογή του κλαμπ ήταν αυτό του League Cup τη σεζόν 2007-2008.

Όπως γίνεται κατανοητό, οι Βορειολονδρέζοι βρίσκονται αναμφίβολα σε ένα ιδιαίτερο σταυροδρόμι στην ιστορία τους. Η έλευση του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο στον πάγκο μετά από μια μακρά διαδικασία αναζήτησης προπονητή, ήταν η πρώτη μεγάλη μεταγραφική κίνηση, με το βλέμμα όλων να στρέφεται τώρα στην περίπτωση του Χάρι Κέιν.

Ο αρχηγός των «Τριών Λιονταριών» που οδήγησε το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα στον τελικό του Euro 2020, έχει ζητήσει από την διοίκηση να αποχωρήσει από την Τότεναμ, ωστόσο υπάρχουν αρκετά εμπόδια για να προχωρήσουν τα «σπιρούνια» στην αποδέσμευσή του. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του συλλόγου, Ντάνιελ Λέβι, δεν πρόκειται να πει τόσο εύκολα το «ναι» για τον Άγγλο φορ, καθώς επιθυμία του είναι να γεμίσει τα ταμεία της ομάδας με ένα μεγάλο ποσό.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Harry Kane (@harrykane)

 

Ο κυριότερος μνηστήρας είναι οι «Πολίτες» που επιθυμούν διακαώς να τον εντάξουν στο ρόστερ τους, καταθέτοντας μάλιστα επίσημη πρόταση στα 100 εκατομμύρια ευρώ μαζί με έμψυχα ανταλλάγματα, με τα ονόματα των Λαπόρτ, Στέρλινγκ και Ζεζούς να πέφτουν στο τραπέζι. Ωστόσο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ακόμα κι αυτή η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση…

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Harry Kane (@harrykane)

Οι ματιές σε Ποντένσε και Γουιλί Μπολί

Το ενδεχόμενο της αποχώρησης του Άγγλου αστέρα από την ομάδα, έχει ενεργοποιήσει και τα διαθέσιμα Plan B’, με ένα από αυτά να προκρίνει τον 21χρονο επιθετικό Ντούσαν Βλάχοβιτς της Φιορεντίνα, ως πιθανό αντικαταστάτη του στην αιχμή του δόρατος. Ο Σέρβος στράικερ μάλιστα, πραγματοποίησε μια φοβερή σεζόν στη Serie A, σημειώνοντας 21 γκολ σε 37 εμφανίσεις.

Eπιπλέον, για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της ομάδας, οι πληροφορίες από το Λονδίνο θέλουν τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει εισηγηθεί την απόκτηση του γνώριμού του από τους «Λύκους», Ντάνιελ Ποντένσε. «Πακέτο» μαζί με τον 25χρονο μεσοεπιθετικό, θέλουν και τον αμυντικό Γουιλί Μπολί, για τον οποίο η Τότεναμ είναι πρόθυμη να βγάλει 25 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της.

 

 

Ο αμυντικός τομέας τέλος είναι ένα κομμάτι που αντιμετωπίζει επίσης ένδεια επιλογών. Οι Λονδέζοι φέρεται να έκαναν μια προσφορά 12,9 εκατομμυρίων λιρών για την επιστροφή του Ιάπωνα μπακ Τακεχίρο Τομιγιάσου, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από την Μπολόνια στην αρχές του μήνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News