Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς μοιράζει χρόνο, ο Μάγκνουσον περιμένει
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Πέμπτη την Αλ Ντουχάιλ στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασία του, αλλά είναι πολύ νωρίς για πρόβα ενδεκάδας.
Η αλήθεια είναι πως επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός δεν συνηθίζει να δίνει φιλικά παιχνίδια με μεγάλη συχνότητα. Ο Σέρβος προτιμά να δουλεύει περισσότερο με προπονήσεις το καλοκαίρι, παρά μέσω των συνεχόμενων αναμετρήσεων.
Το αποψινό ματς (14/7, 21:00) του Παναθηναϊκού με την Αλ Ντουχαΐλ από το Κατάρ είναι μόλις το δεύτερο στην προετοιμασία. Έχει προηγηθεί το κυριακάτικο 0-0 με τη Γουότφορντ και ακολουθεί άλλο ένα την προσεχή Κυριακή (17/7) με τη γερμανική Μπάγερ Λεβερκούζεν.
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν σκοπεύει να παρατάξει τη βασική ενδεκάδα, που έχει στο μυαλό του για τον Γ’ προκριματικό του Conference League. Αντίθετα, ο Σέρβος θα μοιράσει τον χρόνο σε όλους και θα καταφύγει σε ανάμεικτα σχήματα. Ο Ιβάν θεωρεί ότι είναι νωρίς και έχει το περιθώριο για δοκιμές, ειδικά για μερικές… εξτρίμ σκέψεις.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σχετίζεται με το ντεμπούτο του Χόρντουρ Μάγκνουσον. Ο Ισλανδός στόπερ ανυπομονεί να αγωνιστεί, αλλά ο Γιοβάνοβιτς έχει τις ενστάσεις του.
Ίσως ο Μάγκνουσον να παίξει για μερικά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει περισσότερο χρόνο την Κυριακή. Πάντως, ο 28χρονος αμυντικός θα συμπεριληφθεί στην ενδεκάδα μάλλον στα εν Ελλάδι φιλικά που έπονται. Άλλωστε, είναι αναγκαίο να συνηθίζει τον Σένκεφελντ και να μάθουν ο ένας τον άλλο.
Η Αλ Ντουχάιλ είναι ανταγωνιστικός αντίπαλος και θα επιτρέψει στον Γιοβάνοβιτς να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα για την πρόοδο της δουλειάς του. Κάτι που επιδιώκει ο Ιβάν, ώστε να διαπιστώνει πως τα που οδεύει ο Παναθηναϊκός…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ΑΕΚ: Λέφσκι Σόφιας ή Καϊράτ Αλμάτι στο δρόμο για τ' αστέρια
- ΠΑΟΚ: Με Μπραν ή Απόλλων Λεμεσού στα πλέι οφ του Conference League
- ΠΑΟΚ: Με τον ηττημένο του Λέφσκι Σόφιας - Καϊράτ στα Play Off του Europa League εφόσον αποκλείσει την Άντερλεχτ
- ΟΦΗ: Με Μακάμπι Τελ Αβίβ ή ΤΣΣΚΑ Σόφιας στα Play Off του Europa League
- Ολυμπιακός: Με Μπόντο Γκλιμτ ή Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στα play off του Champions League
