ΑΕΚ μεταγραφές: Ο Πινέδα «χάλασε» (τουλάχιστον) 4 deal για να παίξει ξανά για τον Αλμέιδα

Όταν ο Ματίας Αλμέιδα ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα για την ΑΕΚ, η πιο βασική φήμη που τον ακολουθούσε, ήταν πως οι ποδοσφαιριστές που έχουν συνεργαστεί μαζί του, είναι απολύτως αφοσιωμένοι σ’ αυτόν. “Οι παίκτες παίζουν για τον Αλμέιδα” είχε δηλώσει σε συνέντευξη ο Κάρλος Σαλσίδο, που ήταν ο αρχηγός στην ομάδα της Τσίβας με την οποία ο Αργεντινός τεχνικός σάρωσε τους τίτλους. Τι σημαίνει όμως ο Αλμέιδα, για τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί, στην ΑΕΚ το κατάλαβαν πολύ καλά με την υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα.

Ο διεθνής Μεξικανός χαφ είχε δεχθεί το κάλεσμα του Αργεντινού προπονητή στην ΑΕΚ, από τις αρχές του Ιούνη. Ίσως και νωρίτερα. Είχαν κάνει μεγάλη συζήτηση οι δυο τους. Και από τότε ο Πινέδα έδειχνε… ταγμένος σ’ αυτό το κάλεσμα. Μέχρι και τώρα που όλα δείχνουν πως η συμφωνία με τον Θέλτα για τον δανεισμό του στην ΑΕΚ έχει κλείσει και μάλιστα σύμφωνα με τους Μεξικανούς, ο ποδοσφαιριστής μέχρι αύριο (13/7) θα είναι στην Αθήνα για να περάσει από τα εργομετρικά τεστ, να υπογράψει και κατόπιν να ταξιδέψει στην Ολλανδία για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή της “Ένωσης”. 

Πάντως στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στην πρώτη κουβέντα με τον Αλμέιδα και την τωρινή συμφωνία, ο Πινέδα βρέθηκε πολύ κοντά στην μεταγραφή του σ’ άλλες ομάδες. Τουλάχιστον τέσσερις φορές. Για την ακρίβεια η Θέλτα βρέθηκε πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία μ’ άλλες ομάδες. Πάντα όμως, έβρισκε στο τέλος τα… στυλωμένα πόδια και την άρνηση του Πινέδα. Καταρχάς ο Μεξικανός χαφ “χάλασε” την επιστροφή του στο πρωτάθλημα της πατρίδας του. Δυο ομάδες από το Μεξικό, κατά τα δημοσιεύματα ήταν η Τσίβας και η Τολούκα, παρουσιαζόντουσαν έτοιμες να δώσουν στην Θέλτα μέχρι και πέντε εκατομμύρια ευρώ, για να αποκτήσουν τον Πινέδα με ελεύθερη μεταγραφή.

Οι Ισπανοί το εξέταζαν και μάλιστα σοβαρά, καθώς θα ήθελαν να βρουν λύση να πουλήσουν τον Μεξικανό. Ωστόσο ο Πινέδα είχε ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψει στο πρωτάθλημα της πατρίδας του. Επικαλέστηκε γι αυτή την άρνηση το μήνυμα που είχε πάρει από την εθνική ομάδα του Μεξικό, σύμφωνα με το οποίο για να κρατήσει την θέση του στην εθνική ομάδα ενόψει του Μουντιάλ, θα πρέπει να συνεχίσει να παίζει στην Ευρώπη. Όμως στην Θέλτα θεωρούσαν πως πίσω απ’ αυτή την άρνηση, βρισκόταν ο Αλμέιδα και η επιθυμία του Πινέδα να συνεργαστεί ξανά μαζί του.

Παράλληλα με τους Μεξικανούς, προέκυψε το ενδιαφέρον από την Ισπανία. Από την Ράγιο Βαγιεκάνο αρχικά και κατόπιν από την Μαγιόρκα. Της Ράγιο ήταν πιο σοβαρό και με επαφές με την Θέλτα για δανεισμό. Από την αρχή η Ράγιο ήθελε τον Πινέδα δανεικό, χωρίς να πολυενδιαφέρεται για να βάλει οψιόν. Πάλι ο Πινέδα δεν έδειχνε καθόλου ζεστός, παρότι ομάδα από την Primera Division. Και τέλος, εμφανίστηκε εσχάτως η Σταντάρ Λιέγης. Οι Βέλγοι τον Πινέδα τον ήθελαν πολύ. Άνοιξαν επαφές με την Θέλτα και έριξαν στην μάχη ακόμα και τον πρώην ποδοσφαιριστή τους και διεθνή Μεξικανό Γκιγιέρμο Οτσόα, προκειμένου να “ψήσει” τον ποδοσφαιριστή.

Οι Ισπανοί έδειχναν πιο θετικοί για συμφωνία με την Λιέγη. Για δανεισμό μεν, αλλά προτιμούσαν τους Βέλγους, κυρίως διότι πίστευαν πως εξαιτίας της ΑΕΚ είχαν χαλάσει τα deal με τους Μεξικανούς. Παρόλα αυτά, η επιθυμία του Πινέδα ήταν αυτή που πάλι βγήκε μπροστά και μέτρησε καθοριστικά αυτή την φορά. Στην Θέλτα κατάλαβαν πως υπάρχει ο… κίνδυνος να περάσουν όλο το καλοκαίρι με τον Μεξικανό διεθνή μεσοεπιθετικό να “χαλάει” συμφωνίες, μέχρι να τον στείλουν στον… Αλμέιδα. Και έτσι ήρθαν σε συμφωνία με την ΑΕΚ, η οποία αναμένεται να κλείσει οριστικά και στο τυπικό της κομμάτι, μέσα στις επόμενες ώρες. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News