Παναθηναϊκός: Στο μυαλό του Γιοβάνοβιτς για τον προκριματικό

Τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια της σεζόν δεν αργούν για τον Παναθηναϊκό και ήδη ο Γιοβάνοβιτς έχει στο μυαλό του πως να τα προσεγγίσει.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού απέχει πολύ από το να συμπληρωθεί, ειδικά όταν εκκρεμεί η απόκτηση παικτών που προορίζονται για να καλύψουν τα πιο σημαντικά κενά. Όπως του επιθετικού ή του επιτελικού μέσου, οι οποίοι θα έχουν κομβικό ρόλο στο πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Όμως, ο χρόνος πιέζει, τουλάχιστον για τα δύο παιχνίδια του Γ’ προκριματικού γύρου του Conference League. Ο Παναθηναϊκός έχει υποχρεώσεις στις 4 και στις 11 Αυγούστου και θα διεκδικήσει τον πρώτο στόχο της σεζόν: την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Άρα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιβάλλεται να παρατάξει μία ανταγωνιστική ενδεκάδα, που θα πάρει αποτελέσματα. Στο συγκεκριμένο τάιμινγκ, το θέαμα έχει μικρή σημασία και προέχει η επίτευξη του σκοπού.

Η ενδεκάδα έχει ξεκαθαρίσει…

Είναι προφανές ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν θα ρισκάρει και θα σχεδιάσει τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια βασισμένος στον περσινό «κορμό». Πως μεταφράζεται αυτό; Καταρχάς, ο Σέρβος αναμένεται να χρησιμοποιήσει το σύστημα 4-3-3.

O Μπρινιόλι έχει προβάδισμα για να υπερασπιστεί την εστία από τον Λοντίγκιν, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον. Ο Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό, παρότι ο Γκάνεα δείχνει καλά δείγματα.

Στη μεσαία γραμμή, οι λύσεις είναι μετρημένες για την ώρα και ίσως δεν αλλάξει κάτι μέχρι τα παιχνίδια. Οι Ρούμπεν και Κουρμπέλης μοιάζουν να έχουν καπαρώσει τις δύο θέσεις της τριάδας και οι Τσέριν και Αλεξανδρόπουλος ερίζουν για την τρίτη.

Στην επίθεση, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Παλάσιος θα παίξει δεξιός εξτρέμ, ο Αϊτόρ αριστερός εξτρέμ και ο Ιωαννίδης θα αρχίσει στην κορυφή. Εφόσον δεν προκύψει απρόοπτο με τραυματισμό ή άλλο πρόβλημα…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News