ΑΕΚ μεταγραφές: Η περίπτωση Ράιτ, «φανέρωσε» τι φορ θέλει ο Αλμέιδα

ΑΕΚ μεταγραφές: Η περίπτωση Ράιτ, “φανέρωσε” τι φορ θέλει ο Αλμέιδα

Προφανώς η ενίσχυση στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τους ανθρώπους που “τρέχουν” την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού της ΑΕΚ. Όμως η “Ένωση” ψάχνει παράλληλα στην αγορά και για σέντερ φορ. Και η περίπτωση του Χάτζι Ράιτ που ανήκει στην Σοντερίσκε (την οποία εξακολουθεί να “κοιτάζει” παρότι οι Τούρκοι επιμένουν πως συμφώνησε με την Αντάλιασπορ) “φανέρωσε” τα χαρακτηριστικά του επιθετικού που έχει ζητήσει ο Ματίας Αλμέιδα. 

Ο 24χρονος φορ, που πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στην Αντάλιασπορ και έκλεισε τη σεζόν με 15 γκολ, έχει ύψος 1,91. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι το κλασικό φορ περιοχής. Δεν είναι αυτό που οι Άγγλοι ονομάζουν “fox on the box”. Είναι ένας επιθετικός που παρά το μπόι του, έβγαινε συχνά εκτός περιοχής, επιδιώκοντας συνεργασίες και συμμετοχή στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. 

Αυτό ακριβώς, ψάχνει και ο Αλμέιδα στον επιθετικό που θέλει να προσθέσει στο ρόστερ. Έναν φορ που να έχει επαφή με τα δίχτυα, που εννοείται να “πατάει” περιοχή, αλλά να μπορεί να παίξει και περιφερειακά και να “κουμπώσει” ακόμα και σε σχηματισμό με δεύτερο φορ τον Αραούχο. Έχει σημασία για τον Αλμέιδα, να αποκτηθεί επιθετικός που να ταιριάζει αγωνιστικά με τον “Τσίνο”. 

Όσο για την περίπτωση του Ράιτ, δεδομένα η ΑΕΚ την κοιτάζει και ο παίκτης αρέσει. Σίγουρα δεν θα μείνει στην Σοντερίσκε που υποβιβάστηκε. Είναι πολλές ομάδες που τον “καλοβλέπουν”, κυρίως από την Τουρκία. Ενώ χθεσινά (14/7) δημοσιεύματα από την Τουρκία, ανέφεραν πως συμφώνησε να παραμείνει στην Αντάλιασπορ, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι πως η περίπτωση του Ράιτ, φανέρωσε τα χαρακτηριστικά του φορ που ψάχνει η ΑΕΚ στην αγορά. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News