Η δεύτερη ζωή του Μιχάλη Μισούνοφ και τα πάθη εκτός παρκέ
Περίεργα παιχνίδια παίζει η ζωή! Ο Μιχάλης Μισούνοφ, ένας ιδιαίτερος σέντερ με μεγάλη συμμετοχή στον μεγάλο Άρη της δεκαετίας του ’80 του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη, που κατέκτησε ένα σωρό τίτλους και διακρίσεις, ζούσε μια παράλληλη ζωή εκτός παρκέ, μην μπορώντας να ελέγξει τα πάθη του.
Φορώντας τη φανέλα του Άρη για δέκα χρόνια, ο Μίσα, ή Μίσκο όπως τον ήξεραν οι φίλοι του Άρη, κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Ελλάδας (1988, 1989, 1990, 1991), άλλα 4 Κύπελλα Ελλάδας (1988, 1989, 1990, 1992) και πάνω απ’ όλα το Κύπελλο Κυπελλούχων στον επεισοδιακό τελικό στο Τορίνο κόντρα στην Εφές Πίλσεν (50-48) πετυχαίνοντας μάλιστα 10 πόντους και μαζεύοντας 7 ριμπάουντ.
Είχε έρθει σε ηλικία 23 ετών στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη από τη γιουγκοσλαβική τότε Σιμπένκα και μετά από περιπέτεια για την ελληνοποίηση του, κατάφερε μέσα από τις δικαστικές αίθουσες να αποδείξει ότι η μητέρα του καταγόταν από τη Φλώρινα και να αγωνιστεί ως Ελληνας.
Η πτωτική πορεία
Ωστόσο τα τελευταία χρόνια άρχισε η πτωτική πορεία, οι αντιπαραθέσεις με τον Άρη για τις πληρωμές και οι γκρίνιες, που έκαναν αδύνατη την παραμονή του στον Άρη. Συνέχισε στον Ηρακλή, μετά στη Σιένα και έκλεισε την καριέρα του παίζοντας στα Σκόπια, αλλά μια μέρα σαν σήμερα, στις 16 Ιουλίου του 2004, ήρθε το πρώτο σοκ για τον Μισούνοφ.
Ως τότε δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα, αλλά η είδηση της σύλληψης του σε κατάστημα του Παλαιού Φαλήρου, στις 16 Ιουλίου -σαν σήμερα- 2004, για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστογραφίας πιστωτικών καρτών, έσκασε σαν βόμβα.
Οι κατηγορίες ήταν για κατασκευή και χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών, τις οποίες φερόταν να κατασκεύαζε μαζί με συνεργάτες του, μέλη ενός διεθνούς κυκλώματος που υπέκλεπτε προσωπικά δεδομένα πελατών ξενοδοχειακής μονάδας των Σκοπίων.
Ο αυτοκαταστροφικός Μιχάλης Μισούνοφ είχε κάνει την εμφάνισή του, παραδομένος στα πάθη του όπως έλεγαν άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα. Ακολούθησε η δεύτερη σύλληψη το 2009 όταν βρέθηκαν στην κατοχή του αντιαρματικές ρουκέτες και όπλα. To 2014 ακολούθησε νέα σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών και όπλων.
Roger Federer: Ο γηραιότερος μετά τον Bjorn Borg
2017: Ο 35χρονος Roger Federer κερδίζει στον τελικό του Wimbledon τον Marin Cilic με 3-0 (6-3, 6-1, 6-4) και γίνεται ο γηραιότερος πρωταθλητής στην κατηγορία Open μετά τον Bjorn Borg το 1976 αλλά και ο πρώτος που δεν χάνει σετ σε όλο το τουρνουά.
2006: Πεθαίνει, σε νοσοκομείο της Λάρνακας από την καρδιά του, ο Κύπριος δημοσιογράφος Γιώργος Παρασκευάς, επαγγελματίας παίκτης του στοιχήματος, δημιουργός της ιστοσελίδας www.beto.gr και www.betonet.gr, ο οποίος υπερηφανευόταν ότι ζει από το στοίχημα. Συνεργάτης της εφημερίδας “Φίλαθλος”, είχε το προσωνύμιο “γκουρού του στοιχήματος”.
2001: Ο Jacques Rogge εκλέγεται νέος πρόεδρος της ΔΟΕ, παίρνοντας τη θέση του Juan Antonio Samaranch. Ο 59χρονος Βέλγος (αντιπρόεδρος της ΔΟΕ από το 1994) είναι ο 8ος πρόεδρος στα 107 έτη της ΔΟΕ.
2000: Ποινή ισόβιου αποκλεισμού από τους διεθνείς αγώνες κωπηλασίας επιβάλλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FISA) στις δυο αθλήτριες της Ουκρανίας Natalja Lavrevenko και Natalja Stasiouk, καθώς και στον Κουβανό Ziovanni Lopez, για χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά την προολυμπιακή προετοιμασία τους στο Μεξικό.
Το τέλος από την οικογένεια Edwards.
2000: Ο Martin Edwards παραιτείται από διευθύνων σύμβουλος της Manchester United. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί το τέλος της 40ετούς διοίκησης του συλλόγου από την οικογένεια Edwards. Ο Martin αντικατέστησε τον πατέρα του το 1980 και από τότε κατάφερε να μετατρέψει την United στον πιο πετυχημένο και πλουσιότερο σύλλογο του κόσμου. Διάδοχός του ο Peter Kenyon.
1989: Η Βραζιλία κερδίζει την Ουρουγουάη με 1-0 στον τελικό του Copa America, στον πρώτο της σημαντικό τίτλο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970.
1988: Παγκόσμιο ρεκόρ κάνουν στα 100μ με 10.49 η Florence Griffith Joyner και στο έπταθλο με 7.215 βαθμούς η αδερφή της Jackie Joyner Kersee στα προκριματικά της Ινδιανάπολης.
1961: Η Iolanda Ballas κάνει για 14η φορά παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος με 1.91, έχοντας ξεκινήσει τις καταρρίψεις από τις 14/7/1956 όταν πήδηξε στο Βουκουρέστι 1.75. Το ρεκόρ θα αντέξει δέκα χρόνια και η Ballas θα πετύχει ένα σερί 150 νικών (1956-1967) δημιουργώντας έτσι ένα ρεκόρ για αθλητές και αθλήτριες (2ος ο Moses με 122 νίκες). Το 1996 θα την βραβεύσει ο ΠΣΑΤ για την προσφορά της στον αθλητισμό.
Μπροστά σε 199.854 θεατές
1950: Η Ουρουγουάη κερδίζει μέσα στο Μαρακανά μπροστά σε 199.854 θεατές (το μεγαλύτερο πλήθος στην ιστορία του αθλητισμού) την Βραζιλία με 2-1, τερματίζει πρώτη στη βαθμολογία και κατακτά το 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας. Οι Βραζιλιάνοι, που έχτισαν το Μαρακανά ειδικά για αυτή τη διοργάνωση και προετοίμασαν το καρναβάλι, κερδίζουν τελικά μόνο τη θέση του πρώτου σκόρερ αφού ο Ademir Menendez Marquez σημειώνει 9 γκολ.
1945: Ξεκινά τη λειτουργία του το “Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας” που ιδρύεται με την Συντακτική Πράξη 54, με πρώτο διευθυντή τον Ηρ. Πετμεζά. Ήδη οι κάτοχοι ραδιοφώνων ανέρχονται σε 36.000 και η τρίμηνη συνδρομή είναι 1000 δραχμές.
1926: Διεξάγεται στις 10:00 το πρωί ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Πρόκειται για το “Χιλιόμετρο Λανσέ “, τη διαδρομή ενός χιλιομέτρου με πέρασμα (χωρίς εκκίνηση). Νικήτρια ια ανακηρυχθεί η Λουκία Πάππου με Bugatti ενώ χορηγός της διοργάνωσης είναι η εφημερίδα “Βραδυνή”.
1845: Το Yacht Club της Νέας Υόρκης διοργανώνει την πρώτη American boating regatta.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Αγωνία για τους τραυματίες - Η πρώτη εκτίμηση για Κάρμο, Τσικίνιο, Μαρτίνς
- Κουλούρης: Η αναγέννηση ενός σεσημασμένου σκόρερ - «Καυτός» στην Πολωνία
- Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1: Την ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ξανά με ανεπανάληπτο σόου του Ελ Καμπί!
- National League 2: Απίστευτο! Οπαδός πέταξε κάδο στο κεφάλι του προπονητή της Αγίας Παρασκευής!
- Βασίλης Πλιάτσικας: Εφυγε από τη ζωή η αδερφή του, Ουρανία, στα 32 της χρόνια