ΑΕΚ: Οι Μεξικανοί «χαμογέλασαν» πιο πλατιά ακόμα και από τον Αλμέιδα

Προφανώς και ο Ματίας Αλμέιδα δεν περίμενε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά με την κιτρινόμαυρη φανέλα του Ορμπελίν Πινέδα, για να διαπιστώσει αν είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει την διαφορά στο αγωνιστικό του μοντέλο. Το ήξερε καλά, γι αυτό και είναι η μοναδική περίπτωση συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, που επέμενε τόσο πολύ για να πάρει στην ΑΕΚ. 

Επίσης είναι δεδομένο πως αυτά τα 45 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού με την Γκενκ, δεν είναι καν ενδεικτικά της ποιότητας του Πινέδα και όσων μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ. Παρότι φάνηκε το πόσο καλά “μιλάει” στην μπάλα. Όμως ήταν τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά, μετά από μόλις μια προπόνηση και χωρίς καθόλου δουλειά στην προετοιμασία να έχει προηγηθεί. 

Ωστόσο ο Αλμέιδα δεν έκρυβε το πόσο ενθουσιασμός ήταν, για το γεγονός πως ο Πινέδα μπήκε τόσο… φορτσάτος στην ΑΕΚ. Ίσως όμως ακόμα πιο ενθουσιασμένοι, ήταν οι Μεξικανοί. Πρώτο θέμα ήταν στα ΜΜΕ του Μεξικό και η μεταγραφή του Πινέδα στην ΑΕΚ αλλά και το θετικό ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ακόμα και βιντεάκι με τις καλύτερες στιγμές του “Maguito” από το ματς, έφτιαξαν Μεξικάνοι οπαδοί. 

Ο Πινέδα είναι κεφάλαιο για την εθνική ομάδα του Μεξικό. Το φανερώνουν άλλωστε οι κοντά στις 50 συμμετοχές του. Και ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, ήταν μεγάλο πλήγμα το γεγονός πως ο Μεξικανός χαφ δεν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής με την Θέλτα. Ήταν κομβικής σημασίας θέμα για τους ανθρώπους της εθνικής του Μεξικό, να μπορέσει ο Πινέδα να πάει σε ομάδα που θα έβρισκε ξανά και αγωνιστικό ρυθμό και τον καλό εαυτό του. 

Δεν είναι άλλωστε και πολύ συνηθισμένο, παράγοντες της εθνικής ομάδας μιας χώρας να… εμπλέκονται επί της ουσίας σε μεταγραφικά ζητήματα. Αλλά στην περίπτωση του Πινέδα συνέβη, με την προτροπή ο Μεξικανός χαφ να μείνει στην Ευρώπη, να μην επιστρέψει στο εγχώριο πρωτάθλημα και να πάει σε μια ομάδα που θα έχει ρόλο και αγωνιστικά λεπτά. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα έδειχνε έτσι κι αλλιώς κατάλληλη. Και οι Μεξικανοί έχουν όλα τα μάτια στραμμένα πλέον στην “Ένωση”, για να βλέπουν την πορεία του Πινέδα. Κάτι που είναι καλό και αγωνιστικά για την ΑΕΚ, αλλά και για την φήμη της. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News