Λισάντρο Μαρτίνες: Τι δουλειά έχει ο «χασάπης του Άμστερνταμ» στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμφώνησε με τον Άγιαξ για τη μετακίνηση του αμυντικού Λισάντρο Μαρτίνες στην Premier League, έναντι 57,37 εκατομμυρίων ευρώ, συν περίπου 10 εκατ. σε μπόνους.

Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, μόλις ο ποδοσφαιριστής περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εξασφαλίσει βίζα.

Η διάρκεια του συμβολαίου δεν ανακοινώθηκε, αν και δημοσιεύματα θέλουν τον Μαρτίνες να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο της Premier League, με οψιόν για άλλους 12 μήνες.

Ο 24χρονος αμυντικός, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στη μεσαία γραμμή, θα αποτελέσει την τρίτη μεταγραφή του Έρικ Τεν Χαγκ, μετά τις αφίξεις του Ολλανδού αριστερού μπακ Ταϊρέλ Μαλάσια και του Δανού μέσου Κρίστιαν Έρικσεν.

Λισάντρο Μαρτίνες: Γιατί «χασάπης του Άμστερνταμ»

Το παρατσούκλι δόθηκε στον Αργεντινό για ευνόητους λόγους. Ο ίδιος κάθε άλλο παρά προσβάλεται από αυτό τον χαρακτηρισμό.

«Με λένε χασάπη του Άμστερνταμ. Εμείς οι Αργεντινοί κάνουμε τα πάντα με πάθος και όταν βγαίνω στο γήπεδο παλεύω για κάθε μπάλα. Αν πρέπει να περάσω πάνω από πτώματα, θα το κάνω» εξήγησε σε μια συνέντευξη που έδωσε στην Mirror.

Θέλω να κερδίζω κάθε διεκδίκηση 50-50 γιατί ξέρω ότι παλεύω για το φαΐ, για κάθε μέλος της οικογένειάς μου και για τους φίλους μου. Αυτό νιώθω εγώ και κάθε Αργεντινός. Είναι το είδος του κινήτρου που δεν μπορώ να εξηγήσω» συμπλήρωσε.

Παρά την κακή του φήμη ο Μαρτίνες πήρε μόνο έξι κίτρινες κάρτες σε 36 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις την περασμένη σεζόν, λιγότερες από ότι οι παίκτες της Μάντσεστερ, Λουκ Σο (11) και Μαγκουάιρ (9).

Θα σταθεί με ύψος 1.75 μ. στην Premier League

Ο Τεν Χααχ ο οποίος ανέδειξε τον Μαρτίνες στον Άγιαξ, σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει αριστερό στόπερ. Υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί για το κατά πόσο θα μπορέσει με ύψος 1.75 μ. να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Premier League.

Ωστόσο και στο ερώτημα αυτό φαίνεται να υπάρχει απάντηση. Αν και 20 πόντους κοντύτερος από τον Μαγκουάιρ ο Μαρτίνες κατάφερε να κερδίσει την περασμένη σεζόν 80 εναέριες μονομαχίες έναντι 75 του Άγγλου.

 Δείτε τον Λισάντρο Μαρτίνες σε δράση

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News