ΜΩΡΑΪΤΗΣ: "Η... κανονική ΑΕΚ δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα από τη Βελέζ".

Η Βελέζ θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa Conference League και το sportday.gr εξασφάλισε το “scout report” από τον Έλληνα εκπρόσωπο στο βοσνιακό πρωτάθλημα, Παναγιώτη Μωραΐτη, ο οποίος έγινε -επίσης- ο πρώτος Έλληνας που σκόραρε στο φετινό Champions League.

Η Μπόρατς Μπάνια Λούκα, ήταν η πρώτη… άτυχη ομάδα που είδε την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ να της στερεί μια πρόκριση. Στο πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League, ηττήθηκε από την ανώτερη Κλουζ στη Ρουμανία με 3-1. Όμως ο Παναγιώτης Μωραΐτης και οι συμπαίκτες του δεν το έβαλα κάτω και στη ρεβάνς επικράτησαν με 2-0. Λόγω της κατάργησης του εκτός έδρας γκολ όμως, το ματς πήγε στην παράταση και εκεί την πρόκριση πήρε η ρουμανική ομάδα, καθώς σκόραρε για το τελικό 2-1.

Στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, έμεινε ως παράσημο το γεγονός ότι σκόραρε και στα δύο ματς για την ομάδα του και έγινε έτσι ο πρώτος συμπατριώτης μας που το καταφέρνει τη φετινή περίοδο. Το sportday.gr αναζήτησε τον Ελληνα παίκτη, για να μας μιλήσει τόσο για την δική του προσπάθεια, όσο και για την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Conference League και μια από τις σημαντικές αντιπάλους της Μπόρατς στο βοσνιακό πρωτάθλημα, την Βελέζ.

“Ήμασταν οι άτυχοι της αλλαγής του κανονισμού και δεν καταφέραμε να πάρουμε μια σημαντική πρόκριση, κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα”.

Παναγιώτη προσπαθήσατε πάρα πολύ για να πάρετε την πρόκριση κόντρα στην Κλουζ, όμως τελικά η τύχη δεν ήταν με το μέρος σας.

Αποδείχτηκε ότι στο πρώτο παιχνίδι πληρώσαμε τη “φλυαρία” μας. Δεν ήμασταν όπως έπρεπε συγκεντρωμένοι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Όταν παίζεις με ομάδες τέτοιου επιπέδου πρέπει να είσαι 90 λεπτά απόλυτα προσηλωμένος στο πλάνο σου. Παρόλα αυτά και παρά το 3-1 του πρώτου αγώνα, δεν σκεφτήκαμε στιγμή ότι έχουμε αποκλειστεί. Ξέραμε οτι στο γήπεδο μας, με τον κόσμο στο πλευρό μας, θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, όπως και έγινε. Από το πρώτο λεπτό τους δείξαμε ότι θα έχουν δύσκολο απόγευμα. Καταφέραμε να βάλουμε 2 γκολ αλλά δυστυχώς ήμασταν οι πρώτοι που πληρώσαμε την αλλαγή του κανονισμού δηλαδή της κατάργησης του εκτός έδρας γκολ. Αν ίσχυε ακόμα θα ημασταν εμείς αυτοί που θα χαμογελούσαμε τώρα.

Εσύ έγινες πάντως ο πρώτος Ελληνας που σκόραρε φέτος στο Champions League.

Φυσικά είμαι χαρούμενος για τα γκολ που σημείωσα και ειδικά στο δεύτερο ματς, όπου έστειλα το παιχνίδι στην παράταση. Πιστεύω ότι βοήθησα την ομάδα μου με την προσπάθεια μου και την θέληση μου.

Πως είναι για σένα, το γεγονός ότι βρίσκεσαι σε μια χώρα, όπου δεν υπάρχει άλλος Ελληνας παίκτης. Πως σε υποδέχτηκαν και πως είναι η εμπειρία σου μέχρι τώρα;

Εδώ γενικά δεν υπάρχουν παίκτες από άλλες χώρες. Μόνο από τα Βαλκάνια γιατί είναι δύσκολο κάποια ομάδα να πάρει παίκτη από την υπόλοιπη Ευρώπη. Νιώθω πολύ όμορφα εδώ. Η ομάδα με έχει αγαπήσει όπως και εγώ, ο κόσμος το ίδιο… Υπάρχει γενικά αγάπη για εμάς τους Έλληνες στην πόλη που ζω καθώς είναι όλοι Σέρβοι και πλέον νιώθω πολύ όμορφα και άνετα εδώ και είμαι χαρούμενος!

Εχεις και την προηγούμενη εμπειρία, καθώς ήσουν στο Μαυροβούνιο. Και πιστεύω ότι έχεις αναβαθμίσει την καριέρα σου. Από την Β’ Εθνική, έφτασες να παίζεις στην Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ. 

Κάνω βήματα προς τα πάνω και αυτό είναι το σημαντικό για εμένα. Θέλω να παίρνω εμπειρίες και πλέον νιώθω εντελώς διαφορετικός παίκτης. Πιο ώριμος, πιο έμπειρος. Κάθε μέρα είναι σαν τεστ για εμένα και ό,τι έχω καταφέρει το καταφερα με προσωπική δουλειά και θέληση γι’ αυτό που κάνω και σίγουρα με τους σωστούς ανθρώπους στο πλάι μου.

“Η κανονική ΑΕΚ δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από τη Βελέζ και πιστεύω πως θα είναι αυτή που θα πάρει και την πρόκριση για τον επόμενο γύρο”.

 Εχεις προλάβει να έχεις εικόνα για τις ομάδες του φετινού βοσνιακού πρωταθλήματος και ειδικά για τη Βελέζ, η οποία θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Conference League.

Φυσικά και έχω εικόνα από τη Βελεζ. Κατά τη γνώμη μου, αυτή τη στιγμή είναι μετά από εμάς η καλύτερη ομάδα της Βοσνίας. Είναι υπολογίσιμη, είναι… κανονική ομάδα, δουλεμένη με καλούς κι επικίνδυνους παίκτες. Οι φίλαθλοί της τη βοηθούν πολύ σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνίζεται… 

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ; Τα γήπεδα εκεί είναι ελεύθερα για τον κόσμο και άρα περιμένεις ότι θα είναι γεμάτο;

-Αυτό που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ απλά είναι να την υπολογίσει κανονικά και να μην την υποτιμήσει. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει, γιατί έχει την εμπειρία, την φανέλα και τους παίκτες και ξέρει πως να συμπεριφερθεί σε ένα ευρωπαϊκό ματς. Η Βελέζ παίζει πολύ με αντεπιθέσεις και έχει γρήγορους και καλούς παίκτες αλλά επισης ειναι πολύ σκληρή ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι η κανονική ΑΕΚ δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει στην επόμενη φάση κατά την δίκη μου γνώμη αλλά πρέπει να τα δώσει όλα. Εδώ είναι ανοιχτά τα γήπεδα και πιστεύω ότι θα έχει παρά πολύ κόσμο και πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News