ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Δάνειο 550 εκ. ευρώ για την εταιρεία που ανήκει η ομάδα

Συμφωνία για εξωπραγματικό δάνειο επιτεύχθηκε μεταξύ του City Football Group (εταιρεία στην οποία ανήκει και η Μάνσεστερ Σίτι) και τριών τραπεζών, που αγγίζει τα 650 εκ. δολάρια, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των ομάδων που ανήκουν στην εταιρεία.

Η εταιρεία City Football Group, στην οποία και ανήκε η Μάντσεστερ Σίτι και άλλα ένα εννέα κλαμπ, φημίζεται για την εύρωστη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται λόγω της μεγάλης χρηματοδότησης από την Abu Dhabi United Group, που είναι ο μεγαλομέτοχος του CFG κατέχοντας το 78% των μετοχών.

Ακόμα όμως και μία εταιρεία τέτοιου μεγέθους και αξίας χρειάζεται κάποιες φορές ένα boost και σ’ αυτή την «ανάγκη» φαίνεται να βρέθηκε και το CFG, το οποίο συμφώνησε να πάρει ένα εξωπραγματικό δάνειο 550 εκ. ευρώ μέσω της συνεργασίας τριών τραπεζών (Barclays, HSBC και KKR).

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αφού ξεπερνά τη πρόσφατη συμφωνία της Μπαρτσελόνα με την Goldman Sachs που έφτασε τα 525εκ. ευρώ, αλλά όχι το δάνειο που εξασφάλισε η Τότεναμ για την κατασκευή του νέου της γηπέδου, για τις ανάγκες του οποίου δανείστηκε περίπου 740 εκ. ευρώ από παραπάνω από μία τράπεζες.

Τα χρήματα αυτά όμως δεν θα χρησιμοποιηθούν για να επουλώσουν πληγές από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά για περαιτέρω επενδύσεις. Μέρος αυτού του ποσού θα κατευθυνθεί στη Νιου Γιορκ Σίτι για την χρηματοδότηση του καινούργιου γηπέδου, για το οποίο εκκρεμεί μόνο η έγκριση των τοπικών αρχών.

Τα προηγούμενα χρόνια το CFG είχε αποφύγει την σύναψη δανείων πουλώντς μικρά μερίδια της εταιρείας, όπως συνέβη με το 12% που κατέληξε στην China Media Capital και το 10% που αγόρασε η Silver Lake. Με τα χρήματα αυτά μπόρεσε και συνέχισε την επέκταση του «πορτφολίου» των ομάδων που έχει στην κατοχή της, φτάνοντας αισίως τις δέκα, με τελευταίο απόκτημα την γαλλική Τρουά τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News