ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ : Η επόμενη μέρα χωρίς τον Βαινάλντουμ

Από το 2015 που ο Γιούργκεν Κλοπ κάθεται στην άκρη του πάγκου της Λίβερπουλ είναι μόλις η δεύτερη φορά που ο Γερμανός χάνει κάποιον τόσο σημαντικό για το δικό του ποδόσφαιρο.

Πίσω στον Γενάρη του 2018, ο Φιλίπε Κουτίνιο αποφάσιζε να αφήσει την Λίβερπουλ για την Μπαρτσελόνα, φέρνοντας στα ταμεία της ομάδας του περισσότερα από 140 εκατομμύρια λίρες. Το τι έκαναν οι “κόκκινοι” με αυτά τα χρήματα, αλλά και το πως διαχειρίστηκε ο Κλοπ το ρόστερ του, είναι οι βασικοί λόγοι για τους τίτλους που ήρθαν τα επόμενα χρόνια.

Αυτό το καλοκαίρι ο Κλοπ έχασε τον Βαινάλντουμ, που μπορεί να μην είχε κατ αναλογία του νούμερα του Βραζιλιάνου, αλλά για το ποδόσφαιρο του Κλοπ ήταν κομβικός. Από το 2016 όταν και μετακόμισε στο Μέρσεισαντ, η Λίβερπουλ έδωσε 263 επίσημα παιχνίδια. Ο “Τζίνι” έχασε μόνο 26 από αυτά. Το συμβόλαιο του ολοκληρώθηκε, οι δυο πλευρές δεν συμφώνησαν για να ανανεώσουν και ο παίκτης μετακόμισε στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Τζίνι Βαινάλντουμ δεν είναι μια τυπική περίπτωση ποδοσφαιριστή. Σε μικρή ηλικία δεν παρακολουθούσε καν ποδόσφαιρο. Το όνειρο του ήταν να γίνει ακροβάτης. Και τα κατάφερε… Πήγε στην Λίβερπουλ από την υποβιβασμένη τότε Νιουκάστλ ως ενας αμφιβόλου ποιότητας εξτρέμ και έφυγε ως ενάς από τους καλύτερους μέσους του πλανήτη. Ήταν αυτός που κρατούσε τις ισορροπίες στο απαιτητικό παιχνίδι του Κλοπ. Αυτός που πότε κάλυπτε τις προωθήσεις του Χέντερσον και πότε πλησίαζε την περιοχή ανοίγοντας χώρους για την επιθετική τριπλέτα. Ήταν αυτός που περπατούσε στην άκρη του σχοινιού και μαζί του ισορροπούσε κάθε πτυχή του παιχνιδιού της Λίβερπουλ.

Και τώρα; Εκ των έσω μοιάζει δύσκολο να βρεθεί λύση. Αν ο Κειτά δε μεταμορφωθεί προς το καλύτερο και ο Τιάγκο δεν σταθεροποιήσει την αποδοση του, η μεταγραφή μοιάζει με μονόδρομο. Αν μη τι άλλο δεν είναι εύκολο να καλυφθεί το κενό του Ολλανδού και το καταλαβαίνει κανείς εύκολα, βλέποντας τα ονόματα που κυκλοφορούν και το πόσο κοστίζουν. Οι Ισπανοί γράφουν για τον Σαούλ για τον οποίο η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν συζητάει για λιγότερα από 70 εκατομμύρια. Τουλάχιστον τόσα θα ζητήσει και η Λέστερ αν γίνει επίσημο το ενδιαφέρον των “κόκκινων” για τον Τίλεμανς, ενώ την ίδια ώρα οι Ιταλοί μιλούν για τον αρχηγό της Ρόμα, Λορέντσο Πελεγκρίνι. Στη λίστα φαίνεται πως υπάρχει και ο “νέος Μπρούνο Φερνάντες” σύμφωνα με τους Πορτογάλους, Φάμπιο Βιέιρα της Πόρτο, που πρόσφατα αναδέχθηκε καλύτερος παίκτης στο ευρωπαικό πρωτάθλημα Κ-21.

Ο Κλοπ οφείλει να ζυγίσει όλες τις παραμέτρους και να αποφασίσει προσεκτικά γιατί αυτή η επιλογή μοιάζει να είναι από τις σημαντικές που καλείται να πάρει στην θητεία του στην Λίβερπουλ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News