ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οι πρώτες σκέψεις του Γιοβάνοβιτς

Ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού σχεδιάζει ήδη επί χάρτου το βασικό σχήμα του, περιμένοντας το… κυρίως πιάτο της μεταγραφικής του ενίσχυσης

Είναι νωρίς για προβλέψεις για τον Παναθηναϊκό της σεζόν 2021-2022, αφού υπάρχει ένας γεμάτος μήνας στην προετοιμασία. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς δουλεύει με βάση το 4-2-3-1 και για τις ανάγκες αυτού του συστήματος, ψάχνει παίκτες με χαρακτηριστικά να το υποστηρίξουν.

Ωστόσο, υπάρχει ήδη ένα δείγμα για τις πρώτες σκέψεις του Σέρβου προπονητή. Η Sportday.gr αναλύει τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι σήμερα για την ενδεκάδα του «τριφυλλιού»…

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ο Σωκράτης Διούδης φέτος δεν θα παίζει μόνος του για «Νο1», αλλά θα αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό του γκολκίπερ που θέλει να φέρει ο Γιοβάνοβιτς. Βέβαια, μέχρι να έρθει εκείνος, ο Διούδης κατέχει την pole position. Ο Χριστογεώργος θα είναι ο τρίτος γκολκίπερ στην ιεραρχία.

ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ

Ο Γιάννης Κώτσιρας έχει την έγκριση του Γιοβάνοβιτς, οπότε έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για την ενδεκάδα. Αλλά ο Φακούντο Σάντσες άρχισε με διάθεση και θα διεκδικήσει τη θέση στην προετοιμασία. Αρκεί να βελτιωθεί σε σχέση με όσα έδειξε πέρυσι.

ΔΕΞΙΟΣ ΣΤΟΠΕΡ

Ο Φραν Βέλεθ είναι υγιής και αρχίζει τη σεζόν ως βασικός στον σχεδιασμό του Γιοβάνοβιτς. Ο Μπαρτ Σένκεφελντ θα επανέρθει στα τέλη Αυγούστου και θέλει χρόνο μέχρι να είναι έτοιμος.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΟΠΕΡ

Ο αριστεροπόδαρος στόπερ που ψάχνει ο Γιοβάνοβιτς στην αγορά, προορίζεται για βασικός. Ο Αχιλλέας Πούγγουρας θα έχει πολλή δουλειά, ώστε να τον υποσκελίσει και να επανακτήσει τη θέση του στην ενδεκάδα.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ

Σε σχέση με πέρυσι δεν αλλάζει το παραμικρό, αφού το δίδυμο των Χουανκάρ και Χατζηθεοδωρίδη διατηρήθηκε. Επίσης, η ιεραρχία είναι ξεκάθαρη με τον Ισπανό να είναι ο αδιαμφισβήτητος βασικός.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΧΑΦ

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και ο νεοαποκτηθείς Ρούμπεν Πέρεθ έχουν το προβάδισμα για την ενδεκάδα, τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ακόμα δεν έχει αρχίσει ασκήσεις με μπάλα, ενώ ο Μαουρίσιο έχει την εμπειρία και την ποιότητα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς. Σανκαρέ και Αγιούμπ έμειναν προς το παρόν, αλλά δύσκολα θα παίξουν.

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες είναι η πρώτη επιλογή του Γιοβάνοβιτς για τη θέση του «δεκαριού». Παράλληλα, όμως, ο Σέρβος θα τεστάρει και αν μπορεί να πάρει αυτά που θέλει από τον Αργεντινό. Ο Γιάννης Μπουζούκης είναι το αουντσάιντερ και θα χρειαστεί να αποδείξει την αξία του στον προπονητή του για να παίξει.

ΔΕΞΙΟΣ ΕΞΤΡΕΜ

Ο Γιοβάνοβιτς θεωρεί ιδανικό τον Χατζηγιοβάνη για το δεξιό άκρο της επίθεσης και για αυτό εισηγήθηκε και την ανανέωση του συμβολαίου του. Η έκβαση των συζητήσεων είναι αβέβαιη, όμως τουλάχιστον για την ώρα ο νεαρός είναι η πρώτη επιλογή. Ο Αϊτόρ έχει καλά στοιχεία, αλλά ζήτησε να φύγει, ενώ ο Γενί Ενγκμπακοτό λογίζεται από τον Γιοβάνοβιτς ως μία εναλλακτική λύση.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΞΤΡΕΜ

Θα αποκτηθεί ένας παίκτης με την προοπτική να κάνει τη διαφορά στο αριστερό άκρο της επίθεσης, οπότε θα είναι ο ενδεκαδάτος. Ο Αντόνιο Σαβιέρ θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο στο ροτέισον, ενώ ο Αργύρης Καμπετσής είναι ένα ερωτηματικό, αφού στις αρχές του καλοκαιριού ήταν έτοιμος να φύγει.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

Από τους υπάρχοντες, ο Γιοβάνοβιτς υπολογίζει τον Φεντερίκο Μακέντα, ενώ ο Φώτης Ιωαννίδης είναι ένα στοίχημα προς αξιοποίηση για την ομάδα. Για την ώρα ο Καρλίτος φέρεται να περισσεύει, ειδικά εάν ο Γιοβάνοβιτς φέρει στο ρόστερ έναν πρωτοκλασάτο επιθετικό. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News