ΠΑΟΚ: Οι δυο επόμενες μεταγραφικές ανάγκες

Οι «ασπρόμαυροι» ελπίζουν πως τουλάχιστον μια μεταγραφή θα ακολουθήσει σύντομα.

Έστω και με καθυστέρηση μιας εβδομάδας από τον αρχικό σχεδιασμό, τα τρία πρώτα και μεγάλα μεταγραφικά «θέλω» του Ραζβάν Λουτσέσκου καλύφθηκαν. Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε γνωστοποιήσει προς πάσα κατεύθυνση τις αρχικές του ανάγκες, με βάση την ανάγνωση του ρόστερ που είχε κάνει ως παρατηρητής των αγώνων του ΠΑΟΚ στην εποχή Γκαρσία.

Ήθελε έναν ακραίο μπακ στα δεξιά, έναν εσωτερικό μέσο κι έναν επιθετικό. Όσον αφορά τον επιθετικό, η ανάγκη του ήταν και ποσοτική καθώς η επιστροφή του Μάικλ Κρμέτσικ στην Μπριζ τον άφηνε χωρίς φορ. Για τις άλλες δυο θέσεις, ο Ρουμάνος τεχνικός ήθελε παίκτες με διαφορετικά στοιχεία από αυτούς που έχει το ρόστερ. Ο Κούρτιτς είναι καλύτερος στον αέρα από τον Αουγκούστο, έχει μεγαλύτερες αντοχές από τον Σβαμπ και καλύτερες επιστροφές από τον Καντουρί. Ο Τέιλορ δείχνει πιο ικανός στο ένας εναντίον ενός από τον Ροντρίγκο.

Η αλήθεια είναι πως με αυτές τις τρεις κινήσεις, και με ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν μέσα στα χρονικά πλαίσια που είχαν τεθεί – έστω και προς το φινάλε της«προθεσμίας» με φόντο τα επίσημα παιχνίδια – ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ηρεμήσει. Για λίγο. Διότι τώρα περνάει στην δεύτερη φάση της μεταγραφικής ενίσχυσης.

Ο ΠΑΟΚ αναζητά ένα αριστερό μπακ κι έναν εξτρέμ. Εκεί έχει πέσει πλέον το βάρος, με τις πληροφορίες να λένε πως αν παιζόταν στο στοίχημα η θέση που θα γίνει η επόμενη μεταγραφική κίνηση του Δικεφάλου, το να είναι αριστερό μπακ θα παιζόταν στο 1,35. Μεταγραφές είναι, δεν υπάρχουν… άχαστα αλλά κάτι φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα.

Ίσως η λίστα των «θέλω» του Λουτσέσκου να ήταν διαφορετική, αν η μεταγραφή Κούρτιτς γινόταν νωρίτερα και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δεν είχε υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα του Σουρινάμ. Κι αυτό διότι ο Ρουμάνος τεχνικός θα είχε βγάλει τα συμπεράσματά του για τη θέση «10». Για το αν θα πρέπει να αναζητήσει έναν επιτελικό μέσο.

Αυτό φανερώνει και η απάντησή του στην ερώτηση που αφορούσε την απόκτηση του Κούρτιτς. «Η παρουσία του θα με βοηθήσει να παίξει ο Ομάρ πιο επιθετικά». Θα βάλει τον Καντουρί στο «10». Σε κάποιες προπονήσεις τον δοκίμασε. Έχει αρκετά πράγματα στο μυαλό του ο Λουτσέσκου και προσπαθεί να τα «τακτοποιήσει» χρονικά. Ξέρει πως δεν του περισσεύει χρόνος, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που για εκείνον προηγούνται.

Κι αυτό λέει συνεχώς στις δηλώσεις του, αλλά και στις ομιλίες προς τους ποδοσφαιριστές. «Πρέπει να αποκτήσουμε ξανά την αυτοπεποίθηση του νικητή». Αυτή είναι μια ατάκα που την έχει πει αρκετές φορές στους ποδοσφαιριστές. Σε επίπεδο χειρισμού αποδυτηρίων, είναι «μανούλα». Ρωτήστε τους παίκτες που είχε στην Ξάνθη, ρωτήσει τους ανθρώπους που για λογαριασμό της ΑΕΚ ψάχτηκαν για να στήσουν το προφίλ του όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον προσέγγισε πιο ζεστά από ποτέ, για να του δώσει το χρίσμα με φόντο την «Αγιά Σοφιά».

Ο Λουτσέσκου προσπαθεί να χειριστεί μια σειρά καταστάσεων και γεγονότων, σε μια διαδικασία που την έχει φέρει και παλαιότερα εις πέρας. Και όλα αυτά, όχι απλά χωρίς τεχνικό διευθυντή. Χωρίς καν τεχνικό διευθυντή στον ορίζοντα. Λες και ο ΠΑΟΚ σταμάτησε να ψάχνει για τεχνικό διευθυντή. Λες και ο τεχνικός διευθυντής είναι σαν το fight club. Δεν πρέπει να μιλάει κανείς γι’ αυτόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News