ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τα αγωνιστικά ζητήματα της προετοιμασίας των «μπλαουγκράνα»

Στα μέσα Αυγούστου αρχίζουν οι επίσημες υποχρεώσεις και ο Ολλανδός τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει μία σειρά από ζητήματα.

Πέρα από τις «πυρετώδεις» προσπάθειες να ρίξουν το μισθολογικό κόστος εν’ όψει της υπογραφής του νέου συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι, υπάρχουν κάποια θέματα που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον.

Ο Πέδρι

Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις στο Euro και έχει μπροστά του τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν η Ισπανία φτάσει στον τελικό της 7ης Αυγούστου, ο Πέδρι θα ξεκινησει τις διακοπές του σχεδόν μία εβδομάδα πριν την έναρξη του ισπανικού πρωταθλήματος. Την περσινή σεζόν ο Κούμαν τον είχε βασικό, ενώ μέχρι να επιστρέψει το παιδί «θαύμα» των Κανάριων Νήσων, ο πιο πιθανός αντικαταστάτης του είναι ο Ρίκι Πουτζ (από τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που έχουν βγει από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα).

Ο τερματοφύλακας

Ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στένγκεν βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας, αφού τον Μάιο είχε υποβληθεί σε επέμβαση στη Σουηδία, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που του παρουσιάστηκε στο γόνατο. Ο Νέτο είναι ανάμεσα στους… «φευγάτους», οπότε από τη στιγμή που δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει ο Γερμανός, στην κουβέντα μπαίνουν και οι υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι σε επίπεδο τερματοφυλάκων (Τζόρντι Μασίπ, Αϊτόρ Φερνάντεθ, κτλ)

Το βασικό δεξί μπακ

Ο Ρόναλντ Κούμαν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσθήκη του Έμερσον, ενώ για τη συγκεκριμένη θέση έχει φυσικά και τον Ντεστ. Ο ανταγωνισμός στο δεξί άκρο της άμυνας είναι κάτι πολύ θετικό για την Μπαρτσελόνα, ακόμα και έτσι όμως, θα πρέπει να γίνει η επιλογή για το αρχικό σχήμα. Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο Σέρτζι Ρομπέρτο, σε περίπτωση που δεν αποχωρήσει (αν και ο συγκεκριμένος παίκτης έχει τη δυνατότητα να παίζει και σε πιο προωθημένο ρόλο).

Η εναλλακτική του Τζόρντι Άλμπα

Είναι δεδομένο, όπως μεταφέρουν οι Ισπανοί, ότι ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα. Ο Τζούνιορ Φίρπο αποτελεί ήδη παρελθόν και ο Κούμαν θα ήθελε κάποιον για να δίνει ανάσες στον Άλμπα, αλλά τα οικονομικά δεν επιτρέπουν προσθήκες. Επομένως ποια είναι η λύση; Έρχεται στα αριστερά ο Ντεστ και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι βασικός και αυτός και ο Έμερσον.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο

Αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα έχει έξι κεντρικούς αμυντικούς. Βεβαίως ο Σαμουέλ Ουμτιτί είναι μάλλον απίθανο να παραμείνει στη Βαρκελώνη (θα φύγει είτε με κανονική μεταγραφή είτε ως δανεικός). Και πάλι όμως υπάρχει πληθώρα επιλογών: Ζεράρ Πικε, Ερίκ Γκαρθία, Ρόναλντ Αραούχο, Όσκαρ Μινγκέθα και Κλεμάν Λανγκλέ.

Τα… «ρεπό» του Σέρχιο Μπουσκέτς

Αυτή είναι η μεγάλη απορία των τελευταίων ετών. Ο Σέρχιο Μπουσκέτς απέδειξε και στο πρόσφατο Euro αυτό που ήδη ξέραμε όλα αυτά τα χρόνια: σε τακτικό επίπεδο είναι εφυέστατος και έχει τη δυνατότητα με την παρουσία του να αλλάξει εντελώς το παιχνίδι της ομάδας. Για την ώρα δεν φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος άξιος αντικαταστάτης στη συγκεκριμένη θέση. Ακόμα και ο Ντε Γιονγκ δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα όταν αγωνίστηκε στον άξονα. Ίσως ο Σέρτζι Ρομπέρτο μπορέσει να δώσει κάποιες λύσεις, αν ο Κούμαν τον μετακινήσει από τα άκρα.

Ο Αντουάν Γκριζμάν

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη είναι πολύ πιθανή η ανταλλαγή του με τον Σαούλ. Οπότε και ο Κούμαν περιμένει από την πλευρά του τις εξελίξεις, για να καταστρώσει τα πλάνα του.

Η επιθετική τριπλέτα

Αν επιστρέψει λοιπόν ο Γκριζμάν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, υπάρχουν οι νεοαποκτηθέντες Ντεπάι και Αγουέρο και η επικείμενη υπογραφή που θα βάλει ο Λιονέλ Μέσι στο νέο συμβόλαιό του θα δώσει και τυπικά ένα τέλος στην όλη υπόθεση. Με την επιστροφή του Άνσου Φάτι στην αγωνιστική δράση ο Ρόναλντ Κούμαν απλά θα έχει αυτόν τον περίφημο… ευχάριστο πονοκέφαλο. Και για να μην το ξεχάσουμε: ο Ντεμπελέ είναι τραυματίας και θα επιστρέψει σε τρεις μήνες περίπου, ενώ ο Τρινκάο (που δεν έπεισε σε καμία περίπτωση) δόθηκε δανεικός στη Γουλβς.

Η θέση του Μέμφις Ντεπάι

Όσο είναι εκτός δράσης οι Φάτι και Ντεμπελέ, ο Ολλανδός θα παίξει στα αριστερά, με τον Αγουέρο να είναι στην κορυφή. Όταν επιστρέψουν και ανάλογα με τις επιλογές του Κούμαν μπορεί να δούμε τον Ντεπάι στην κορυφή. Εξ’ άλλου αυτήν την ώρα μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Οι προπονητές είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, ανάλογα και με τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News