ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ: Η παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πρώτη προπόνηση επί ολλανδικού εδάφους

Πώς ο Σέρβος κόουτς καθοδήγησε την ομάδα στην πρώτη στην Ολλανδία

Η πρώτη προπόνηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Ολλανδία μας έδωσε να καταλάβουμε καλύτερα κάποια πράγματα σχετικά με το πώς δουλεύει, αλλά και τι ζητάει από τους παίκτες του.

Ο Σέρβος κόουτς άφηνε τους συνεργάτες του να δίνουν τις γενικές κατευθύνσεις στους παίκτες για τις ασκήσεις, με τον ίδιο να παρεμβαίνει όποτε το έκρινε απαραίτητο διορθώνοντας τυχόν λάθη ή πράγματα που δεν του άρεσαν. Οι βασικές οδηγίες που έδινε στους παίκτες για τον τρόπο παιχνιδιού έιναι να παίζουν κάθετα τη μπάλα, οι πάσες να γίνονται με τη μία και γρήγορα. Όποτε κάποιος παραβίαζε μία εξ’ αυτών η άσκηση διακοπτόταν για να ακούσει τα «καθέκαστα». Μάλιστα, προς το τέλος του διτέρματος επέβαλε χρονικό όριο στην κατοχή της μπάλας από τους παίκτες με σκοπό να τους αναγκάσει να παίζουν όσο γρηγορότερα γίνεται.

Μία παρατήρηση την οποία έκανε πολύ συχνά στους παίκτες ήταν σχετικά με την ανασταλτική τους συμπεριφορά, αφού όποτε κάποιος ξεχνιόταν έστω και για λίγο να επιστρέψει στην άμυνα άκουγε την φωνή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος για να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερη η άσκηση του διτέρματος χώρισε τους παίκτες σε τρεις ομάδες και όταν οι δυο έπαιζαν μεταξύ τους, η τρίτη έκανε άσκηση κυκλοφορίας. Όσο για το αποτέλεσμα, οι τρεις ομάδες πήραν από μία νίκη η καθεμία.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο Μπαρτ Σένκεφελντ προπονήθηκε σήμερα για πρώτη φορά στο γήπεδο μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον αστράγαλο.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News