ΜΟΥΡΑ-ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: Τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων του Ολυμπιακού

Το νικητή του ζευγαριού Μούρα-Λουντογκόρετς θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός εφόσον περάσει το εμπόδιο της Νέφτσι. Ό,τι θέλετε να ξέρετε για τους πιθανούς αντιπάλους των “ερυθρολεύκων”.

Με το νικητή του ζευγαριού Μούρα (Σλοβενία) – Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στη μάχη που δίνει για να δώσει το παρών σε όμιλο του Champions League για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (όλες με τον Μαρτίνς στον πάγκο).

Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά για να βρεθεί στον 3ο προκριματικό γύρο και να δώσει τα δύο παιχνίδια με τη Μούρα ή τη Λουντογκόρετς, είναι να αποκλείσει, ένα γύρο νωρίτερα, τη Νέφτσι Μπακού (1ο ματς την προσεχή Τετάρτη 21 Ιουλίου, ρεβάνς στο Αζερμπαίτζάν στις 28 του ίδιου μήνα).

Θυμίζουμε ότι τα ματς του 3ου προκριματικού θα γίνουν 3 ή 4 Αυγούστου, με την ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τις 10 του ίδιου μήνα. Στις 2 Αυγούστου οι Πειραιώτες θα μάθουν τον αντίπαλό τους στα πλέι οφ της διοργάνωσης εφόσον φυσικά φτάσουν έως εκεί.

Η δυναστεία της Λουντογκόρετς

Η βουλγαρική ομάδα, η οποία θα παίξει με τη σλοβένικη Μούρα στον 2ο προκριματικό γύρο, είναι κυρίαρχη στη χώρα της τα τελευταία χρόνια. Έχει 10 πρωταθλήματα, σερί από το 2011 έως και το περσινό, χτίζοντας τη δική της δυναστεία. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως, βάσει τίτλων τις τελευταίες σεζόν, είναι ο… Ολυμπιακός της Βουλγαρίας.

Η έδρα

Η Λουντογκόρετς εδρεύει στην πόλη Ραζγκράντ και ιδρύθηκε το 1945. Το γήπεδο της είναι η «Lundogorets Arena» με 11.000 θέσεις θεατών.

Φέτος οι επίσημες υποχρεώσεις για τη βουλγαρική ομάδα άρχισαν στις 7 Ιουλίου για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League κόντρα στη Σαχτάρ Σολίγκορσκ από τη Λευκορωσία. Στο πρώτο ματς η Λουντογκόρετς επικράτησε 1-0 και στη ρεβάνς, η οποία έγινε στο Βελιγράδι, με το ίδιο σκορ (0-1) και πέρασε με δύο νίκες στον τρίτο προκριματικό για να βρεθεί αντίπαλος της Μούρα.

Πριν από δύο μέρες και συγκεκριμένα στις 17 του μήνα η Λουντογκόρετς έπαιξε για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, αυτόν του Σούπερ Καπ όπου αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ Σόφιας την οποία συνέτριψε με 4-0.

Με Ελλαδίτικο άρωμα

Στη Λουντογκόρετς αγωνίζεται ο Κύπριος Πιέρος Σωτηρίου, ο οποίος μάλιστα σκόραρε στον σαββατιάτικο τελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Αυτός ήταν ο 11ος τίτλος του 28χρονου επιθετικού που έχει καριέρα, εκτός από την Κύπρο, σε Κοπεγχάγη και Αστάνα.

Το αστέρι: Κιρίλ Ντεσπόντοφ

Ο διεθνής εξτρέμ της Λουντογκόρετς δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Μέσα σε λίγους μήνες το όνομά του πέρασε από τη μεταγραφική επικαιρότητα τόσο της ΑΕΚ όσο και του Ολυμπιακού. Ο 24χρονος Βούλγαρος, διεθνής με την Εθνική, είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει από την πιθανή αντίπαλο του Ολυμπιακού και αυτός, που όπως γράφουν τα βουλγαρικά Μέσα, σύντομα θα κάνει το μεγάλο βήμα για την καριέρα του με μεταγραφή για το εξωτερικό.

Προπονητής: Βάλντας Νταμπράουσκας

Στον πάγκο της Λουντογκόρετς κάθεται ο Λιθουανός, Βλάντας Νταμπράουσκας, ο οποίος ανέλαβε την βουλγαρική ομάδα τον Ιανουάριο του 2021 (υπογράφοντας διετές συμβόλαιο) και την οδήγησε στο τέλος της σεζόν σε ακόμη ένα τίτλο. Ο Νταμπράουσκας δεν έχει καριέρα ως ποδοσφαιριστής, τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ προπονητικά αυτό που έχει να επιδείξει είναι η θητεία τους στις ομάδες Under της Εθνικής Λιθουανίας. 

Μούρα, ιδρύθηκε το 2012, πήρε πρωτάθλημα το 2021!

Από την άλλη πλευρά, η Μούρα από τη Σλοβενία. Iδρύθηκε το 2012, ανέβηκε στα “μεγάλα σαλόνια” το 2018 και πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Η ιστορία της θα μπορούσε να είναι κινηματογραφική ταινία. Σύντομη, αλλά άκρως επιτυχημένη. Έξι χρόνια μετά την ίδρυσή της, τη σεζόν 2017-18 κατέκτησε το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας και πήρε την άνοδο για την πρώτη, ενώ τρία χρόνια μετά κατέκτησε το πρωτάθλημα, το πρώτο στην ιστορία της. Στο παλμαρέ έχει και ένα κύπελλο Σλοβενίας, τη σεζόν 2019-2020.

Μάλιστα, η ομάδα του Άντε Σιμούντζα κατέκτησε το πρωτάθλημα με τρομερό τρόπο, αφού την τελευταία αγωνιστική χρειαζόταν μόνο νίκη στην έδρα της Μάριμπορ για να πάρει τον τίτλο στην ισοβαθμία. Επικράτησε με 3-1 και σήκωσε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της

Η δική της ευρωπαϊκή περιπέτεια άρχισε στις 6 Ιουλίου για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions league. Αντίπαλός της η Σκεντίγια από τη Β.Μακεδονία την οποία νίκησε εκτός στο πρώτο παιχνίδι με 1-0. Στη ρεβάνς η Μούρα ήταν καταιγιστική και με το επιβλητικό 5-0 πήρε το εισιτήριο για να παίξει με τη Λουντογκόρετς στον επόμενο γύρο.

Στα αξιοσημείωτα, αυτή είναι μόλις η τρίτη συμμετοχή της Μούρα στις διοργανώσεις της UEFA και η πρώτη στο Champions League.

Η έδρα της

Έδρα της σλοβένικης ομάδας είναι το “Fazanerija”. Γηπεδάρα δεν το λες ούτε “καυτή” έδρα, αφού είναι χωρητικότητας μόλις 3,782 θέσεων. Λογικό για μία ομάδα που μετράει μόλις 9 χρόνια ζωής!

Προπονητής: Άντε Σιμούντζα

Προπονητής της Μούρα είναι ο Άντε Σιμούντζα, ο οποίος είναι πρώην διεθνής επιθετικός με την Σλοβενία. Πρωταγωνίστησε φορώντας την φανέλα της Μάριμπορ, ενώ έχει περάσει και από τις Γιουνγκ Μπόις και Μάλμε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News